Στις πίτες έχω μεγάλη αδυναμία! Γενικότερα ότι έχει να κάνει με φύλλο.. Έφτιαξα λοιπόν αυτήν την κασερόπιτα που πραγματικά είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη πίτα που είναι ιδανική για μια μέρα που θέλετε να φτιάξετε κάτι αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο.
Θα χρειαστείτε:
- μια συσκευασία φύλλο σφολιάτας
- 700-800 γρ. κασέρι, πικάντικο κατά προτίμηση
- 3 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- πιπέρι
Παίρνετε ένα ταψί και το βουτυρώνετε. Απλώνετε τε ένα φύλλο σφολιάτας. το φύλλο είναι πολύ εύπλαστο μαλακό. Τεντώστε το να απλωθεί σε όλο το ταψί και καλύψτε τα κενά με το φύλλο που περισσεύει. Στην πορεία απλώνετε το κασέρι. Από πάνω ρίχνετε και το δεύτερο φύλο. Ενώστε τις άκρες των δύο φύλλων. Χαράξτε την πίτα με προσοχή σε κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και λίγο πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα στην πίτα και φροντίστε να πάει παντού έτσι ώστε να ''πιει'' η πίτα το μείγμα. Συγκεκριμένα να πάει ανάμεσα στα κομμάτια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Απλό, νόστιμο, εύκολο και γρήγορο!
Σας φιλώ,
Πανωραία
Δείτε επίσης:
Δείτε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου