Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΙΟ LIGHT ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΑΣ! ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Πολλές φορές σκεφτόμαστε πόσο θέλουμε να φάμε ένα μουσακά ή ένα παστίτσιο αλλά κολλάμε στις θερμίδες! Ειδικά αυτή η πεντανόστιμη μπεσαμέλ όσο νόστιμη είναι, τόσο παχαίνει! Όλα όμως κρίνονται στο πως μαγειρεύεις ένα φαγητό.. Υπάρχει λοιπόν ένας τρόπος για να φτιάξετε μία μπεσαμέλ πολύ νόστιμη η οποία θα είναι απαλλαγμένη από τις πολλές θερμίδες και είναι ιδανική για όλα τα αγαπημένα μας φαγητά. Πάμε να την δούμε!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 γάλα
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κ. αλεύρι για όλες τος χρήσεις
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 ασπράδια
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


  1. Σε μία κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη και καβουρδίζετε το αλεύρι για λίγα λεπτά.
  2. Ρίχνετε το γάλα σιγά σιγά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
  3. Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίζει η κρέμα να πήζει.
  4. Όταν αποκτήσει τη ρευστότητα που θέλουμε, την βγάζουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.
  6. Τέλος ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανάλογα με τα γούστα σας.
Και νόστιμη αλλά και light!

Σας φιλώ,
Πανωραία


Δείτε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου