Ιδού το αποτέλεσμα! Νομίζω η εκδοχή με τη μερέντα είναι ακόμα πιο λαχταριστή!
Πάμε να δούμε τα υλικά και την διαδικασία παρασκευής.
Θα χρειαστούμε:
250 γρ. βούτυρο
250 γρ ζάχαρη (ή και λιγότερο αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο θα προσθέσετε μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
2-3 βανίλιες
ξύσμα από πορτοκάλι
150 γρ. χυμό πορτοκάλι και 100 γρ. γάλα
μερέντα (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα)
Η διαδικασία φαίνεται και από τις εικόνες:
- Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε για ακόμα λίγο το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες, το χυμό, το γάλα σταδιακά.
- Σταματάμε το μίξερ και με ανάλαφρες κινήσεις και την βοήθεια μιας μαρίζ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μείγμα. Κάνουμε ωραίες κυκλικές και ανάλαφρες κινήσεις. Ανακατεύουμε όχι για πολύ ώρα αλλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μισό στη φόρμα μας την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
- Απλώνουμε όσες κουταλιές μερέντα θέλουμε. Το μυστικό για να μην μας βγει στο ψήσιμο η μερένττα στην κορυφή είναι να ανακατέψουμε με ένα μαχαιράκι ελαφρώς τη μερέντα με το μείγμα όπως φαίνεται και στην εικόνα.
- Αδειάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Δεν ανοίγουμε ΠΟΤΕ τον φούρνο πριν τα 30 λεπτά. Στην πορεία με ένα μαχαιράκι δοκιμάζουμε το κέικ και όποτε είναι στεγνό, το βγάζουμε από τον φούρνο (40-45 λεπτά).
- Σε μπεν μαρί αραιώνουμε μερέντα με λίγο νεράκι και την απλώνουμε ομοιόμορφα γύρω γύρω από το κέικ!
Έτοιμο, αρωματικό, πορτοκαλένιο και μερεντένιο.. Απλά τέλειο!
Σας φιλώ,
Πανωραία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου