Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πως να περιποιηθέιτε την επιδερμίδας σας τώρα που φθινοπώριασε και το καλοκαίρι τελείωσε!

Φάνηκα και εγώ! Εξαφανισμένη καιρό αλλά που και που κάνω τις εμφανίσεις μου έτσι για να μην με ξεχνάτε..

Η επιστροφή έχει ένα κακό νέο και πολλά καλά νέα..

Ας ξεκινήσουμε με το κακό.. Το κακό νέο είναι ότι το καλοκαίρι τελείωσε!! Ακόμα δεν το έχω δεχτεί μιας και είμαι παιδί του καλοκαιριού αλλά ο μήνας πλέον έχει πάει 4 Οκτώβρη και αυτό με κάνει να συνειδητοποιώ τα δεδομένα της εποχής.. Βέβαια το σαββατοκύριακο είχε  καταπληκτικό καιρό οπότε πολλοί θα κάνατε τις τελευταίες βουτιές αλλά αυτό δεν αλλάζει την ροή των μηνών.. Ο Οκτώβρης έχει μπει για τα καλά..

Ας συνεχίσουμε με τα καλά νέα για να αναθαρρύνουμε.. Η έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να στοιχίσει αρκετά στο δέρμα αν αυτό δεν τύχει της κατάλληλης φροντίδας πριν αλλά και μετά την έκθεσή του. 

Η θάλασσα, ο ήλιος, ο αέρας, το αλκοόλ και η κακή διατροφή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αφυδατώνουν το δέρμα. Η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση του δέρματος που μπορεί να προσβάλει όλους τους τύπους (κανονικό, ξηρό, λιπαρό, μεικτό). Μην νομίζετε ότι γλιτώνετε και εσείς που έχετε λιπαρό δέρμα! Θα μου πείτε τώρα που είναι τα καλά νέα;

Τα καλά νέα είναι πως όλα αντιμετωπίζονται και αναγεννιούνται ακολουθώντας μικρά, απλά και καθημερινά κόλπα που θα δώσουν άλλη πνοή στο πρόσωπό σας!

Ξεκινώντας, μην ξεχνάτε πως η καλή διατροφή και η σωστή ενυδάτωση πάντα συμβάλλει θετικά στην όψη της επιδερμίδας μας. Γι αυτό μην παραλείπετε να πίνετε μπόλικο νεράκι, τσαγάκια (φουλ αντιοξειδωτικά) και πολλά φρούτα καθώς και λαχανικά.

Συνεχίζουμε με την εξωτερική περιποίηση του προσώπου. 

Για ακόμα μια φορά το θαυματουργό peeling θα κάνει το θαύμα του μιας και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα καθαρίσει σε βάθος τους πόρους. Πολλά peeling θα βρείτε εδώ αλλά σας προτείνω και αυτό το καταπληκτικό με σιμιγδάλι:

  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι λεπτό (όσο πιο λεπτό τόσο πιο πολύ διεισδύει και "τραυματίζει")
  • 3 κουταλιές αμυγδαλέλαιο (εναλλακτικά ελαιόλαδο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2-3 κουταλιές αποξηραμένα ροδοπέταλα (περάστε τα από το μούλτι μαζί με τα έλαια και το μέλι και στην πορεία ανακατέψτε το μείγμα με το σιμιγδάλι)

Στην πορεία ξεπλύνετε καλά το πρόσωπό σας και προχωράμε για μάσκα θρέψης και αναδόμησης μιας και οι πόροι του δέρματος είναι καθαροί και ανοιχτοί οπότε καλό είναι ναι να τραφούν σωστά!

Σας προτείνω την παρακάτω βαθιά ενυδατική μάσκα με αβοκάντο:

  • μισό ώριμο αβοκάντο
  • 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1-2 κουταλιές αλεύρι (τα χτυπάμε όλα και προσθέτουμε σιγά σιγά όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να γίνει μια ωραία πάστα)
Ολοκληρώνοντας, ξεπλύνετε πολύ καλά το πρόσωπό σας και περάστε ταμποναριστά όλο το πρόσωπο με ροδόνερο. Και μην ξεχνάτε την ενυδατική σας κρέμα!

Ακολουθήστε αυτές την τακτική 2 φορές την εβδομάδα και θα δείτε άμεσα το πρόσωπό σας λαμπερό και ανανεωμένο!

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη βδομάδα που έρχεται είναι να περιποιηθούμε τον εαυτό μας!

Πολύ χάρηκα που τα είπαμε σήμερα και από δω και πέρα το χω βάλει στόχο να τα λέμε συχνότερα!

Ως τα επόμενα μυστικά μας, σας φιλώ γλυκά!
Πανωραία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου