Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Σου έχω πρόταση για ένα πολύ όμορφο wine bar στο Κουκάκι (Materia Prima cava and wine), ένα εξαιρετικό σουβλάκι (Hoocut) και ένα από τα καλύτερα κεμπάμπ της Αθήνας (Αρίστος). Διαλέγεις και παίρνεις!

Όποιος γυρίζει, μυρίζει.. Και γεύεται θα πω εγώ..

Σαν καλή γυριστρούλα που είμαι λοιπόν, επισκέφτηκα νέα μέρη, γεύτηκα και δοκίμασα νόστιμα πιάτα και κρασιά  και είμαι εδώ για να σου πω τις εντυπώσεις μου.

Αν σε πείσω, μπορείς να δοκιμάσεις και εσύ!

Πρώτη πρόταση - Materia Prima cava and Wine - Κουκάκι


Αν είσαι λάτρης του κρασιού και των συνοδευτικών αυτού, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτό το φιλόξενο και ζεστό wine bar στην γειτονιά του Κουκακίου. Με το που μπεις στο μαγαζί, το βλέμμα σου θα κεντρίσει η ειδικά σχεδιασμένη γυάλινη κάβα που σου επιτρέπει να δεις την ποικιλία των κρασιών και να διαλέξεις αυτό που επιθυμείς.. 
Αν πάλι δεν είσαι γνώστης, αλλά θες να γευτείς ένα ωραίο κρασί, δεν έχεις παρά να συμβουλευτείς το προσωπικό που θα σε κατευθύνει ανάλογα με το γούστο σου!

Δεν θυμάμαι να σου το κρασί που δοκιμάσαμε (ήταν τρία από αυτό πάντως!), αλλά παραπέμπει σε μαλαγουζία και ήταν από Νέα Ζηλανδία.

Το όνομα του κρασιού δεν το θυμάμαι, αλλά τα φαγητά τα απαθανάτισα φωτογραφικά όλα και μου άρεσαν πάρα πολύ.. Μην διστάσεις να δοκιμάσεις τάρτα ημέρας, το πιατάκι με την πορτοκαλί κολοκύθα, την υ-πέ-ρο-χη ταλιάτα και την ποικιλία τυριών!








Δεύτερη πρόταση - Το εξ' ολοκλήρου χειροποίητο σουβλάκι Hoocut


Και όταν λέμε χειροποίητο, εννοούμε εκατό τοις εκατό. Οι ιδιοκτήτες του Cookoovaya, κάνουν την δική τους ποιοτική πρόταση στο σουβλάκι, αντιμετωπίζοντας το σαν πιάτο και όχι σαν γρήγορο φαγητό στο χέρι. Στον ψηλοτάβανο χώρο που έχουν δημιουργήσει στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, υπάρχουν μέσα άλλα 4 "μαγαζιά", ένας φούρνος, ένα μανάβικο, ένα χασάπικο και μία ψησταριά.
Όπως αντιλαμβάνεσαι εδώ ακόμα και η πίτα είναι ανοιγμένη στο χέρι. Μην περιμένεις να βρεις τον κλασσικό γύρο. Εδώ το κρέας (είτε μοσχάρι, είτε κοτόπουλο, είτε χοιρινό) είναι επιλεγμένα κομμάτια φιλέτου που μετά ψιλοκόβονται με τις απαραίτητες μαχαιριές και γεμίζουν την πιτούλα σου. Στα τοπ της γεύσης του κρέατος είναι ότι μαρινάρονται με μια ιδιαίτερη σάλτσα, θα την καταλάβεις όταν δοκιμάσεις! Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 2.70 και το μέγεθος του είναι μικρό, αλλά θεωρώ πως αξίζει!





Τρίτη πρόταση - Κυρ Αρίστος - Ένα από τα καλύτερα κεμπάμπ της ΑΘήνας, αν όχι το καλύτερο!


Αν αγαπάς το καλό κεμπάμπ, το παραδοσιακό και "καθαρό" φαγητό και κρέας, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το κεμπάμπ του Κυρ Αρίστου.. Κεμπάμπ με άρωμα Σμύρνης, τέλεια παστουρμαδόπιτα, γιαουρτλού, κασερλί και άλλα πολύ νόστιμα πράγματα σε περιμένουν εδώ. Η διακόσμηση αναπολεί τον Αρίστο Ωνάση και η ατμόσφαιρα έχει γεύση από 60's. Μπορείς να διαλέξεις σε τεράστιες μερίδες των 9 ευρώ (δεν την καταφέρνει ένα άτομο!) ή να παίξεις και με μισές στα 4.50 ευρώ. Μιλάμε για τις πιο τίμιες μερίδες που έχω δει ποτέ..
Στα ορεκτικά μην παραλείψεις να πάρεις τις τέλεια ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες με τα ζουμερά τηγανητά αυγά!




Χμμ τι λες, σου έδωσα καθόλου έμπνευση για το Σαββατοκύριακο;

Σε φιλώ,
Πανωραία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου