Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ!!

Τα κιλά και το λίπος είναι βάσανο για πολλούς ανθρώπους! Εκατομμύρια έχουν ξοδευτεί σε διαιτολόγους, συμπληρώματα διατροφής, λιποδιαλύτες, αδυνατιστικά προϊόντα! Ωστόσο αυτό που χρειάζεται δεν είναι λεφτά για εξειδικευμένα προϊόντα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τρεφόμαστε σωστά και έξυπνα. Υπάρχουν τροφές που βοηθάνε στην καύση του λίπους, στην μείωση της πείνας και στην ώθηση του μεταβολισμού! Πάμε να δούμε  ποιες είναι οι τροφές αυτές:




ΣΑΛΑΤΕΣ


Ξεκινήστε το γεύμα σας με μία σαλάτα, για να μειώσετε την συνολική πρόσληψη τροφής. Σύμφωνα με έρευνα, η σαλάτα μπορεί να μειώσει τη ποσότητα κατανάλωσης των επόμενων πιάτων κατά 12%. Ακόμα, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών








ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ


Είναι το αγαπημένο ρόφημα της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Ένα φλιτζάνι γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά. Το αποτέλεσμα; Να τονώνει τον μεταβολισμό, να βοηθά στη λιποδιάλυση και να προλαμβάνει την κυτταρίτιδα. Το φλιτζάνι με το τσάι δεν δίνει καθόλου θερμίδες. Αντίθετα βοηθά να καταναλώσεις άμεσα 15-25 θερμίδες.










ΤΟΝΟΣ


Τα ψάρια ούτως ή αλλιώς μόνο καλό μπορεί να κάνουν στη διατροφή. Συγκεκριμένα ο τόνος θρέφει τους μύες, ενισχύοντας παράλληλα τη λιποδιάλυση. 












ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ


Ένας σπόρος που προέρχεται από ένα όμορφο λουλούδι. Είναι το φυτό που για χρόνια μας έδινε τα ντελικάτα λινά υφάσματα. Σήμερα οι διαιτολόγοι το εντάσουν μεταξύ των τροφών που προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στο σώμα. Μπορείτε να τρώτε μία κουταλιά με το πρωινό σας!






ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

Θυμάστε την παροιμία ''ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα''; Ε κάτι ήξεραν οι παλιοί..
Περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες (3-4 γρ ανά αχλάδι μεσαίου μεγέθους), οι οποίες θα σας κρατήσουν πλήρης…
Τα μήλα  περιέχουν επίσης  3-4 γρ. / μέτριο μήλο 
Η πηκτίνη που περιέχουν μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και βοηθά στην αποφυγή ενδιάμεσων γευμάτων.


ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ/ΣΑΓΚΟΥΙΝΙ 


Δύο εσπεριδοειδή που θα βρείτε εύκολα στην αγορά αυτό τον καιρό. Εκτός όλων των άλλων ευεργετικών δράσεων στον οργανισμό, έχουν την ικανότητα να κινητοποιούν το αποθηκευμένο -ξέρετε σε όλα τα σημεία που δεν θέλετε όπως ψωμάκια, κοιλιά- λίπος. 


ΦΑΣΟΛΙΑ


Η χολεκυστοκινίνη, είναι μία πεπτική ορμόνη που δρα σαν φυσικό κατασταλτικό της όρεξης. 
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Davis, την  βρίσκουμε στα φασόλια! 
Επιπλέον, τα πλούσια σε φυτικές ίνες, φασόλια, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και στο αίσθημα του κορεσμού






ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Ναι. Έχουν πολλές θερμίδες και  μπορεί να αυξήσουν το βάρος! 
Όμως μία έρευνα αποδεικνύει ότι 500 θερμίδες από φυστίκια, μας κάνουν να τρώμε λιγότερο στα γεύματα που επακολουθούν. Ακόμα, αύξησαν το μεταβολικό ρυθμό σε κατάσταση ηρεμίας κατά 11%. 
Δηλαδή, καίμε περισσότερα ενώ καθόμαστε! 
Τέλος, τα καρύδια περιέχουν λιπαρά οξέα ω-3, που προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις.





ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

Τρώγοντας μία μερίδα κόκκινη καυτερή πιπεριά, σε συχνή βάση, θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αφού θα μειώσετε την τροφή που λαμβάνετε. 
Το μαγικό συστατικό ίσως είναι η καψαϊκίνη, που μειώνει την αίσθηση της πείνας. Επίσης σας βοηθάει να πίνετε περισσότερο νερό!







ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ


Πλούσιο σε καψείνη. Πρόκειται για ένα φυσικό αναλγητικό που ενισχύει καρδιαγγειακή λειτουργία.




















ΤΑΜΠΑΣΚΟ


Αν και πιο γνωστό για την καυτερή του γεύση, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι το ταμπάσκο μπορεί να βοηθήσει στο να κάνει ο οργανισμός αποτελεσματικότερες καύσεις. 
Αυτό διαπίστωσαν Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Οxford Βrookes. 
Συγκεκριμένα κατέληξαν ότι η κατανάλωση 5 γρ. σάλτσας μαζί με το κύριο γεύμα αυξάνει τον μεταβολισμό 15-20% έως και δύο ώρες μετά το γεύμα.





Διαβάστε επίσης:
Πράσινο τσάι! Βόμβα υγείας για τον οργανισμό!
Dressings για σαλάτες!
Οι δέκα εντολές της Διατροφής!
Καταπληκτική σαλάτα ρόκα σπανάκι με σως μουστάρδας και μελιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου