Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πράσινο τσάι με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού!

Είναι το τσαγάκι που φτιάχνω κάθε μεσημέρι. Όλοι έχουμε ακούσει για τα πλεονεκτήματα του πράσινου τσαγιού. Οπότε προσπαθώ να το εντάξω στην καθημερινότητα μου. Σε συνδυασμό με το τζίντζερ που δίνει μία ελαφριά κάψα και με την οξύτητα του λεμονιού, η γεύση του απογειώνεται.. Σας δείχνω την παρασκευή βήμα βήμα:

Κόψτε το τζίντζερ σε κομματάκια και βάλτε το με λίγο ξύσμα λεμονιού να βράσει σε ένα κατσαρολάκι με τρεις κούπες νερό. Αφού πάρει μία καλή βράση, αποσύρετε από το μάτι.


Εγώ προτιμώ το χύμα πράσινο τσάι και όχι τα έτοιμα φακελάκια.


Αφού έχετε τραβήξει το κατσαρολάκι από το μάτι και έχετε αφήσει να πέσει η θερμοκρασία του (το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό), ρίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα τσαγιού. Αλλιώς, ρίξτε 2 - 3 φακελάκια τσαγιού.


Σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το έτσι για 5 λεπτά έτσι ώστε το πράσινο τσάι να ελευθερώσει τα έλαια και τα αρώματά του.


Έτοιμο! Η δοσολογία είναι για τρία φλιτζάνια!

Απολαύστε ενισχύοντας την υγεία σας!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δείτε επίσης:
Να πίνουμε ή να μην πίνουμε το καφεδάκι μας;;
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ! ΒΟΜΒΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου