Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

ΚΕΪΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ - ΒΟΥΤΥΡΟ - ΓΑΛΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ!ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ!!

Το κέικ αυτό είναι ιδανικό για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους θέλουν να φάνε γλυκό με χαμηλές θερμίδες καθώς δεν συγκρίνεται με το κανονικό κέικ. Είναι και οικονομικό καθώς χρειάζεται λιγότερα υλικά και πολύ εύκολο αφού ούτε μίξερ δεν θέλει! Πιστέψτε με, κανείς δεν θα καταλάβει ότι τρώει κάτι νηστίσιμο! Πάμε να δούμε την συνταγή (είναι από την Αργυρώ, την γνωστή).
Υλικά:
3 κούπες αλεύρι, μισή κούπα κακάο, 3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, όλα κοσκινισμένα 

 Ξύσμα από τρία πορτοκάλια

3/4 της κούπας ελαιόλαδο και 1 κούπα ζάχαρη

 3 βανίλιες, 1 1/2 κ.σ. ξύδι,1 1/2 κ.σ. κονιάκ, 1 κ.γ. σόδα, 1 πρέζα αλάτι


1 κούπα χυμό πορτοκάλι και 2/3 κούπας νερό

Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι,  ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 3 πορτοκάλια, βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.




Δεν ξεχνάμε να λαδώσουμε και να αλευρώσουμε την φόρμα μας
 Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό. 

 Ρίχνουμε στο μείγμα και το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας. 

Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε άμα θέλουμε κομμάτια σοκολάτας και ότι άλλο θέλουμε, όπως ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για μισή ώρα περίπου αναλόγως το φούρνο.

Για έξτρα γεύση, λιώστε σε μπεν μαρί κουβερτούρα με μια-δυο κουταλιές σπορέλαιο και ρίξτε το γύρω γύρω στο κέικ. Ιδού το αποτέλεσμα!


 Λαχταριστό εεε;;; Φτιάξτε το, είναι εγγύηση!


Σας φιλώ, 
Πανωραία

Δείτε επίσης:

1 σχόλιο: