Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ! ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ!

Τώρα που καλοκαιριάζει, τι πιο θηλυκό από ένα εντυπωσιακό εξώπλατο φόρεμα; Έλα όμως που τα ανεπιθύμητα σπυράκια στην πλάτη δεν μας αφήνουν να ντυθούμε όπως θέλουμε; Δεν είναι όμως κάτι που δεν αντιμετωπίζεται γι' αυτό μην στεναχωριέστε! Οι παράγοντες που μπορεί να προκαλούν αυτά τα σπυράκια είναι πολλοί:

  1. Προσέξτε την ποιότητα των ρούχων σαςΓι' αυτό, αποφύγετε τα υφάσματα από πολυεστέρα ή τις πολύ στενές φόρμες. Και αυτό γιατί το άνω μέρος της πλάτης μας είναι γεμάτο σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι ιδιαίτερα λιπαρή και τα σπυράκια να φουντώνουν με αυτά τα υφάσματα. Το πρόβλημα δε, εντείνεται όσο αυξάνεται η θερμοκρασία.
  2. Προσέξτε πως ξεπλένετε τα μαλλιά σας από το hair conditioner! To φανταζόσασταν ότι η κρέμα μαλλιών σας μπορεί να είναι υπεύθυνη για τα σπυράκια που έχετε στην πλάτη σας; Κι' όμως! Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες από εσάς, όταν ξεπλένετε τα μαλλιά σας, δεν γυρνάτε τα μαλλιά σας ανάποδα, με αποτέλεσμα υπολείμματα από την κρέμα μαλλιών να μένουν στην πλάτη σας και να αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα λιπαρότητα! Γι' αυτό, είτε θα ξεπλένετε τα μαλλιά σας ανάποδα, είτε πρώτα θα λούζεστε κανονικά με το σαμπουάν σας και την κρέμα μαλλιών σας, θα τυλίγετε τα μαλλιά σας και στο τέλος θα κάνετε το αφρόλουτρό σας!
  3. Υπάρχει η περίπτωση να έχετε πρόβλημα ακμής. Σε αυτή την περίπτωση ότι και να κάνετε εσείς είναι σχεδόν μάταιο διότι η ακμή θεραπεύεται μόνο με θεραπεία από δερματολόγο. Οπότε επισκεφτείτε τον!
Τι μπορείτε να κάνετε για τα σπυράκια στην πλάτη;
  1. Το πρώτο πράγμα απορρέει από τα παραπάνω. Δηλαδή προσέχετε την ποιότητα των ρούχων που φοράτε. Επιπλέον, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες όσον αφορά το πως θα ξεπλένετε τα μαλλιά σας. Πιστεύω ΄τοι αυτά τα δύο είναι σημείο κλειδί στο πρόβλημα αυτό.
  2. Μην ξεχνάτε να κάνετε scrub! Μία με δύο φορές την εβδομάδα μην παραλείπετε να κάνετε την απολέπιση σας. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε. Απλά ανακατέψτε λίγη ζάχαρη, ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι και έτοιμο το peeling σας. Μπορείτε να βρείτε και άλλες τέτοιες οικονομικές και απλές ιδέες για peeling εδώ και εδώ και εδώ!
  3. Αγοράστε από το φαρμακείο σκόνη πράσινου αργίλου και κάντε μάσκες στην πλατούλα σας. Παράλληλα ευκαιρία να κάνετε και στο πρόσωπο! Ο πράσινος άργιλος κάνει θαύματα στα σπυράκια!
  4. Τελευταία και προβλέψιμη συμβουλή, εάν βλέπετε ότι τα σπυράκια δεν υποχωρούν, γρήγορα στο γιατρό!
Αυτές είναι οι συμβουλές μου και σε μένα λειτούργησαν!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δείτε επίσης:

4 σχόλια:

  1. καλά τα λές, αλλά πως θα φτάσω να κάνω μάσκα αργίλου- και peeling στην πλάτη? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε λίγο λίγο γίνεται.. Άμα δεν μπορείς μόνη σου με τίποτα, πες σε κάποιον να σε βοηθήσει!! ;)
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  2. ''Μην ξεχνάτε να κάνετε scrub! Μία με δύο φορές την εβδομάδα μην παραλείπετε να κάνετε την απολέπιση σας. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε. Απλά ανακατέψτε λίγη ζάχαρη, ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι και έτοιμο το peeling σας. Μπορείτε να βρείτε και άλλες τέτοιες οικονομικές και απλές ιδέες για peeling εδώ και εδώ και εδώ!''

    gia posi ora na to afiso?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Δεν χρειάζεται να το αφήσεις πολύ ώρα.. Απλά τρίψε καλά την πλάτη σου με το peeling και μετά συνέχισε με το αφρόλουτρό σου!

      Διαγραφή