Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ!

Θα σας έχει τύχει πολλές φορές να νιώθετε το δέρμα σας ξηρό και αφυδατωμένο. Είναι αυτό που λέμε ότι το δέρμα  "τραβάει". Νούμερο ένα κανόνας αντιγήρανσης είναι η πολύ καλή και σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Το δέρμα μας πάντα έχει ανάγκη από ενυδάτωση και δεν πρέπει να το αμελούμε. Πέρα λοιπόν από την καθημερινή φροντίδα του προσώπου με κρέμες ημέρας και ενυδάτωσης, ιδανικό θα είναι μια με δυο φορές την εβδομάδα να κάνετε μάσκες ενυδάτωσης!

Πάμε να δούμε μία τέτοια καταπληκτική μάσκα!
Θα χρειαστείτε:

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ροδόνερο.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ που θα το προσθέσετε σιγά σιγά στο τέλος. Στη συνέχεια απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο για 20 λεπτά, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα
μάτια. Αφαιρέστε τη μάσκα με χλιαρό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη μάσκα τρεις φορές πριν από την κρέμα σας.

Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και κάλιο, λιπαρά και ποτάσιο. Επαναφέρει τη χαμένη υγρασία και ελαστικότητα του δέρματος και προσδίδει απαλότητα. Το ροδόνερο, όταν χρησιμοποιείται σταθερά για μεγάλο χρονικό διάστημα, μειώνει τις σπασμένες μικρές φλέβες και απομακρύνει τα σημάδια από ουλές και σπυράκια. Το κορν φλάουρ είναι εξαιρετικό συστατικό για το δέρμα, καθώς διατηρεί την υγρασία του και του χαρίζει απαλή υφή. Το λάδι του αμυγδάλου παράγεται από τους ώριμους καρπούς της αμυγδαλιάς και είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνες Α και Ε, τρέφει το δέρμα και το διατηρεί απαλό.

Πηγή: Περιοδικό Υγεία και Διατροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου