Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Λαχταριστό body butter σώματος, ιδανικό για να μην ξεφλουδίσετε!

Ο Αύγουστος φτάνει στα τελευταία του.. Αυτό δε σημαίνει πως το καλοκαίρι έχει τελειώσει! Προλαβαίνουμε ακόμα να απολαύσουμε μπανάκι, θάλασσα και ήλιο.. Και τώρα που είπα ήλιο, πως θα κάνουμε το μαύρισμά μας να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο και να μην ξεφλουδίσουμε;; Μία είναι η λύση: ενυδάτωση!

Σας έχω ένα καταπληκτικό body butter που μπορείτε να φτιάξετε απλά με τα χεράκια σας, το οποίο προσφέρει καταπληκτική ενυδάτωση και μυρίζει υπέροχα.

Θα χρειαστείτε:

1 φλ. βούτυρο κακάο
1/2 φλ. λάδι καρύδας
1/2 φλ. αμυγδαλέλαιο
1 αποστειρωμένο βαζάκι

Διαδικασία:

Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Αφού λιώσουν όλα καλά και ενωθούν ως ένα σημείο, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά. Στην πορεία βάζετε το μείγμα στο μίξερ, το οποίο θα έχετε καθαρίσει πάρα πολύ καλά, και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να κρυώσει εντελώς και να γίνει ενιαίο.
Το βάζετε στο αποστειρωμένο βαζάκι σας και έτοιμο!! 

5 σχόλια:

  1. ειστε βοτανολόγος;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας! Όχι δεν είμαι βοτανολόγος. Ούτε ποτέ έχω πει πως είμαι βοτανολόγος. Δοκιμάζω διάφορες συνταγές που βασίζονται σε απλά υλικά και αναλόγως προτείνω. Από μικρή ασχολιόμουν με μυστικά ομορφιάς που βασίζονται σε απλά υλικά και έχω διαβάσει διάφορα βιβλία κτλ. Αλλά ως εκεί. Δεν το παίζω ούτε ειδικός ούτε γιατρός.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΒΟΥΤΟΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΤΗΡΕΤΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΕΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑ ΙΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ? ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ; ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ Η ΑΠΛΑ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΣΚΙΕΡΟ; ΕΙΜΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΡΕΜΩΝ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΙΑ ΟΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.

      Διαγραφή
    3. Βούτυρο κακάο μπορείς να βρεις σε φαρμακεία αλλά και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Επίσης και στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά e shops που πουλάνε τις πρώτες ύλες για καλλυντικά και όχι μόνο. Αυτή η κρέμα συντηρείται σε θερμοκρασία σωματίου και εννοείται σε σκιερό μέρος όπως όλες οι κρέμες. Κρατάει πολύ, ακόμα και πολλούς μήνες μιας και τα υλικά είναι κατά βάση έλαια και το βούτυρο που έχουν υψηλό βαθμό συντήρησης. Για να ξεκαθαρίσω κάτι: Προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτική με αυτά που προτείνω στο site. Ότι έχω προτείνει γενικά βασίζεται σε απλά φυτικά συστατικά που μπορούμε να τα βρούμε ακόμα και στο ράφι του σπιτιού μας και που είναι απλά και ακίνδυνα. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να προτείνω συνταγές που βασίζονται σε περίεργα υλικά ή βότανα στα οποία και προφανώς δεν έχω επαγγελματική εμπειρία. Συνήθως προτείνω μάσκες οι οποίες βασίζονται σε υλικά που τρώμε οπότε χρησιμοποιούνται αμέσως, και το πιο "extreme" που έχω προτείνει είναι οι κρέμες που βασίζονται στην παρασκευή των κηραλοιφών, που είναι από τις πιο απλές κρέμες του κόσμου. Από κει και πέρα, ο καθένας να καταναλώνει ότι διαβάζει στο internet με δική του ευθύνη και είναι κάτι που το γράφω συχνά αυτό.
      Καλή συνέχεια,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  2. Εχω φτιαξει την κρεμα αλλα μεχρι το πρωι μου σκληρυνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή