Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μήπως είστε ευέξαπτοι και νευρικοί; Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Αισθάνεστε καταπιεσμένοι και αγχωμένοι; Φάτε τις σωστές τροφές και καταπολεμήστε τα!

Το στρες είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να το βγάλουμε ή έστω να το μειώσουμε.. Η φύση ωστόσο έχει προβλέψει και γι αυτό καθώς υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα μας να χαλαρώσει. Πάμε να δούμε ποιες είναι οι μαγικές τροφές και τι καταπολεμούν!


  • Αν αισθάνεστε καταπιεσμένοι, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, και ο σολομός θα σας βοηθήσουν γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα στα απαραίτητα λιπαρά οξέα που βελτιώνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης - ορμόνη της καλής διάθεσης. Προσπαθήστε να τρώτε αυτές τις τροφές τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
  • Αν είστε ευέξαπτοι, το μπρόκολο, το λάχανο και οι πολύσπορες τροφές είναι φορτωμένες με μαγνήσιο, ένα στοιχείο που ισορροπεί τα επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό. Η ισορροπία του σακχάρου στο αίμα σας βοηθά να μην έχετε σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σας κατά της διάρκεια στην μέρας. Προσπαθήστε να παίρνετε μία μερίδα από αυτά την ημέρα
  • Αν αισθάνεστε νευρικοί, τρώτε χαλαρωτικές τροφές με υδατάνθρακες όπως είναι οι ψητές πατάτες και τα δημητριακά. Μην τις καταναλώνετε όμως μαζί με πρωτεΐνες  γιατί θα καταστρέψετε αυτές τις ιδιότητες τους.
  • Αν αισθάνεστε αγχωμένοι, αποφύγετε τους καφέδες, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τα ζεστά ροφήματα σοκολάτας γιατί η καφεΐνη που περιέχουν όλα αυτά ενισχύουν τα συμπτώματα άγχους. Αντικαταστήστε τα με ανανεωτικά ροφήματα με βότανα όπως τζίντζερ  και limeflower. Θα βρείτε στο εμπόριο τέτοια ροφήματα με μέλι και λεμόνι για να τα απολαύσετε.
  • Οι ορμόνες του στρες έχουν τρελαθεί; Τα θαλασσινά, η καστανή ζάχαρη, τα φύκια και τα μανιτάρια είναι γεμάτα από ψευδάργυρο, που βοηθά στην ισορροπία των ορμονών που παράγουν το στρες. Καταναλώστε τα τρεις φορές την εβδομάδα.
  • Αισθάνεστε κουρασμένοι; Καταναλώστε ανάλατους ξηρούς καρπούς καθώς έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β που δίνει ενέργεια.
  • Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Σύκα, μπανάνες, γάλα ή γαλοπούλα είναι οι ιδανικές τροφές καθώς είναι υψηλές σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που σας βοηθά να κοιμηθείτε. Φάτε το βραδινό σας τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν τον ύπνο για να αρχίσει η διαδικασία της χώνεψης.
Δείτε επίσης:
Πράσινο τσάι με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού!
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ! ΒΟΜΒΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ! 
ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ!
Πράσινο τσάι! Βόμβα υγείας για τον οργανισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου