Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ακμή και σπυράκια.. Αντιμετώπιση με φυσικούς τρόπους!

Η ακμή είναι μια  ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία καθώς το 85% των περιπτώσεων είναι έφηβοι ενώ πολλές φορές συνεχίζει να υπάρχει και στην ενηλικίωση. Η ακμή επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Δεν υπάρχει τρόπος ωστόσο να υπολογίσουμε πόσο χρόνο θα πάρει για να εξαφανιστεί πλήρως. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών (τεστοστερόνη) ανδρογόνων,σε βακτήρια αλλά και σε κοινές αλλεργίες από διάφορα τρόφιμα. Πέρα από το πρόβλημα της ακμής που συχνά αντιμετωπίζουμε κατά την εφηβεία, τα σπυράκια συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν και αργότερα ειδικότερα τις μέρες πριν την περίοδο. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει ταλαιπωρηθεί από τα σπυράκια, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο. Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά αυτά τα άτιμα τα σπυράκια φουντώνουν τις πιο ανεπιθύμητες μέρες! Γι' αυτό πάμε να δούμε σπιτικές συνταγές που καταπραΰνουν τα σπυράκια και βοηθάνε στην εξαφάνιση τους.
  • Φρέσκος χυμός ντομάτας, γιαούρτι, πράσινος άργιλος: ( μπορείτε να βρείτε πολύ φθηνό στο φαρμακείο): Αναμίξατε τα υλικά και βάλτε τόσο άργιλο όσο να πήξει η μάσκα και να μην στάζει. Απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε τη μάσκα μέχρι να στεγνώσει. Ξεβγάλτε μέχρι να καθαρίσει καλά το πρόσωπο με νερό. 
  • Μαγειρική σόδα, νερό: Ανακατέψτε σόδα με λίγο νερό και απλώστε το σε καθαρό δέρμα.
  • Άσπρη οδοντόκρεμα:  Εάν έχετε κάποιο μεγάλο σπυράκι ακμής που θα θέλατε να εξαφανίσετε σε 1 νύχτα, βάλτε λίγη άσπρη οδοντόκρεμα επάνω του πριν πάτε για ύπνο. Μόνο επάνω στα ελαττωματικό σπυράκι! Και μόνο την άσπρη κλασσική οδοντόκρεμα, όχι τζελ.
  • Ασπιρίνη: Ακούγεται περίεργο αλλά η ασπιρίνη μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο πρόσωπο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ασπιρίνη είναι χημικά παρόμοια με το σαλικυλικό οξύ (Beta Hydroxy Acid) το οποίο βοηθά στην απολέπιση και το βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Η συχνή χρήση της μειώνει σημαντικά τα ξεσπάσματα της ακμής. Παίρνουμε χάπια ασπιρίνης, τα κάνουμε πούδρα και με λίγο νεράκι τα απλώνουμε στο πρόσωπο. Αφήνουμε τη μάσκα για 15 λεπτά και ξεπλένουμε καλά με νερό.
  • Πάγος: Βάλτε πάγο στο σπυράκι για 10 λεπτά (μέσα σε μία πετσέτα). Ο πάγος συρρικνώνει τα σπυράκια 
  • 1κ.σ. μέλι, μισό λεμόνι, 1 ποτήρι χαμομήλι βρασμένο: Ανακατεύουμε το μέλι με το λεμόνι και το απλώνουμε στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με το χαμομήλι και κοιμόμαστε με αυτό. Το πρωί ξεπλένουμε με νερό το πρόσωπό μας.
  • Αλόη: Απλώνουμε στο πρόσωπο τζελ αλόης και το αφήνουμε να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί ξεπλένουμε με νερό. (Αγοράστε μία γλαστρούλα αλόη και πάρτε από εκεί το τζελ της, κόβοντας ένα κομμάτι από τα φύλλα της και ανοίγοντας το).
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι, 1 κ.σ. αλάτι: Ανακατέψτε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Προσθέστε λίγο νερό, όσο να φτιάξετε μία πηχτή πάστα. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο  και κάντε μασάζ με απαλές  κινήσεις. Αφήστε την μάσκα να δράσει για 10΄-15΄και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε 1-2 φορές την εβδομάδα. Η μάσκα απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Ενυδατώνει και θρέφει ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την λιπαρότητα και καταπολεμά τα σπυράκια.
  • 1 πράσινο μήλο, 3 κ.γ. γλυκού μέλι: Χτυπήστε τα υλικά στο μλπέντερ. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο αφήστε την για 15  λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Το αιθέριο έλαιο του Τεϊόδεντρου: Έχει πολύ ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση και χρησιμοποιείται σε δερματικές παθήσεις όπως είναι η ακμή. Στάζετε λίγες σταγόνες πάνω στο προβληματικό σπυράκι. Κυκλοφορεί στο εμπόριο, ίσως να είναι λίγο πιο ακριβό από άλλα έλαια αλλά έχει φοβερά αποτελέσματα.
Ολοκληρώνοντας τις συμβουλές θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα για τις συμβουλές που δίνουμε:
-Η πρώτη μας κίνηση σε έντονα προβλήματα ακμής και ουλών είναι να συμβουλευτούμε ειδικό δερματολόγο ο οποίος θα προσδιορίσει και τη σωστή θεραπεία.
-Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές και τα σχόλια δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητάτε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού.
-Οι συμβουλές αυτές μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στη θεραπεία σας εφόσον δεν σας προκαλέσουν κάποια περίεργη αντίδραση. Πρώτα δοκιμάζουμε μια συμβουλή και εφόσον δεν μας προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ή ερεθισμό, συνεχίζουμε την χρήση της. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών παρουσιάζονται στο http://mystikapanoraias.blogspot.com/  γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.
 Καμία φυσική μέθοδος δεν αντικαθιστά την συμβουλή του δερματολόγου!



Δοκιμάστε τις συνταγούλες και περιμένω εντυπώσεις!
Σας φιλώ γλυκά,

Πανωραία

    235 σχόλια:

    1. Καλησπερα! εχω διαβασει μια παρομοια συνταγη που αντι για νερο με σοδα λεει λεμονι με σοδα! Θα μπορουσατε σας παρακαλω να μου πειτε αν μπορω να την χρησιμοποιω καθημερινα? αν οχι ποσες φορες την βδομαδα?? ευχαριστω!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Afiste. Tha. Sas. To. Protinw. Na. Parete. Ena. Idiko. Tzel. Gia. Tin. Akmh,to. Xrisimopoieite. Gia. 12. Wres.ayto. to. Tzel. Legete. Clearasil. To. Xreisimopoieite. Prwi. Ke. Vradu. Eyxaristw

        Διαγραφή
      2. Καλέ μου ανώνυμε φίλε, με το μήνυμα σου το σημερινό ανακάλυψα πως δεν έχω απαντήσει στο συγκεκριμένο σχόλιο εδώ και πολύ καιρό. Θα ήθελα να πως στον προηγούμενο φίλο μου ή φίλη μου πως δεν έγινε εσκεμμένα. Κάποιες φορές όταν ο όγκος των σχολίων είναι μεγάλος, μπορεί να μου ξεφύγει και κάποιο.. Έτσι έγινε και εδώ..

        Διαγραφή
      3. agaphmenh m filoi to kalhtero gia ta spyrakia na mhn ta enoxlhte
        eyxaristw...................................

        Διαγραφή
      4. Ime 12 xronon ke exo bgali ena spiraki stin miti pou den ine peripou katholu fuskomeno ma ine megalo ke poli kokino ti mporo na kano?

        Διαγραφή
      5. Γεια σου και συγγνώμη για την καθυστέρηση.. Καλό είναι γενικά να μην τα πειράζεις και να μην τα σπας. Από κει και πέρα μπορείς να βάζεις τοπικά διάφορα από αυτά που λέω και στο άρθρο που βοηθάνε στο να αποξηρανθούν τα σπυράκια πιο γρήγορα..

        Διαγραφή
      6. πριν παω σε γιατρο μηπως θα μπορουσε καποιος να μου συστησει καποια κρεμα η και φαρμακο για μετρια προς εντονη ακμη δλδ (πιον και κοκκινιλες κατω απο το δερμα) απλα θελω την γνωμη σας χωρις να παιρνετε καποια ευθυνη (εχω δοκιμασει dalacin και epiduo η καπως ετσι τελος παντων οπου η μια μου δημιουργει πολυ φαγουρα και η αλλη δεν κανει τπτ ) επισης εχω δοκιμασει τις περισσοτερες απο τις μεθοδους που αναφεονται εκτος απο την 1η και δεν βλεπω καμια διαφορα :/ ειμαι 16 και μισο

        Διαγραφή
    2. ποσ μπορο να εξαφανισω τα σπιρακια με ποιον μπορειτε σασ παρακαλω να μαθω μπορειται να μου δοσεται μια σπιτικη συνταγη η να μου αναφεραιτε μια κρεμα για αφτην την περιπτοση

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου γλυκιά μου! Ειδική δεν είμαι δυστυχώς.. Δεν μπορώ να σου προτείνω κάποια κρέμα για σπυράκια. Σπιτικές κρεμούλες είναι και αυτές που αναφέρω παραπάνω οι οποίες όμως σε περίπτωση που υπάρχει ορμονικό πρόβλημα ή γενικότερα πρόβλημα με μεγάλη ακμή, δεν επαρκούν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς κάποιον δερματολόγο που θα σε κατευθύνει καλύτερα.

        Διαγραφή
      2. αφρός πράσινου σαπουνιού

        Διαγραφή
      3. Πανωραια ειμαι η Λαουρα και ειμαι 12 αφου λες οτι το πρασινο σαπουνι κανει καλο θα το δοκιμασω αλλα οταν βαζω αφροσε ολο μου το προσωπο να αφησω τον αφρο λιγο επαμω μου ή να το ξεπλυνω αμεσως;

        Ευχαριστωτω,
        Λαουρα

        Διαγραφή
      4. Γεια σου Λάουρα! Δεν έχω γράψει εγώ το συγκεκριμένο σχόλιο αλλά κάποιος ανώνυμος. Σίγουρα το πράσινο σαπούνι είναι από τα πιο αγνά και φυσικά καλλυντικά που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει. Απλά πρόσεχε μην σου δημιουργήσει ξηρότητα.

        Διαγραφή
      5. Πανωραια βαζω πρασινο σαπουνι και δεν εχει γινει τιποτα ακομα εχω σπυρακια. Μπορεις εσυ να μου προτινεις καποια κρεμα ή καποιο σαμπουαν για να μου φυγουν;

        Ευχαριστω,
        Λαουρα

        Διαγραφή
      6. Γεια σου Λάουρα! Όπως σου είπα, δεν έχω γράψει εγ'ω το σχόλιο για το πράσινο σαπούνι.. Από κει και πέρα δε είμαι σε θέση να σου προτείνω κάποια κρέμα μιας και δεν είμαι ειδικός. Οι συμβουλές μου περιορίζονται στα σχόλια του άρθρου και αυτό με την προσωπική ευθύνη του καθενός. Προσπάθησε να κρατήσεις την περιοχή καθαρή και μακρυά από μικρόβια. Μπορείς να δοκιμάσεις και άργιλο τοπικά ο οποίος κάνει πολύ καλό. Αν δεις ότι τα σπυράκια επιδεινώνονται, ζήτησε την συμβουλή ενός δερματολόγου ή έστω ενός φαρμακοποιού.

        Διαγραφή
    3. εγω εχω πολλα κοκκινα σημαδια απο σπυρακια στο πηγουνι και γυρω απο το στομα και η διαφορα του χρωματος απο το υπολοιπο προσωπο εινι αρκετα αισθητη..τι μπορω να κανω για να το αντιμετωπισω?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα:
        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7237.html.
        Από κει και πέρα, ίσως χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού όπως έναν δερματολόγο.
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    4. Σε πόσο καιρό φεύγουν τα σπυράκια?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου! Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για τα σπυράκια.. Αυτό πάει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος αλλά και το πρόβλημα που έχει ο καθένας.

        Διαγραφή
    5. Εγώ είμαι 10 χρονών και είχα σπυράκια απο τα 9μου.Τι να κάνω;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλό είναι να πας σε έναν δερματολόγο μιας και είσαι ένα στάδιο πριν από την εφηβεία..
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
      2. μήπως δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τον οπιοδήποτε?

        Διαγραφή
      3. συμφωνώ φίλε ή φίλη μου μιας και δεν βλέπω να παίρνουμε καμιά απάντηση της προκοπής

        Διαγραφή
      4. Σίγουρα το ίντερνετ είναι μια τεράστια πληγή πληροφοριών και μπορείς να διαβάσεις τα πάντα. Οπότε εννοείται πως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι ότι διαβάζεις. Είναι καλό να κάνεις μια έρευνα και στην περίπτωση που τίθεται θέμα υγείας πρέπει να συμβουλευόμαστε ειδικό γιατρό. Από κει και πέρα να ξεκαθαρίσω πως το μπλογκ έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε θέματα ομορφιάς και όχι θεραπευτικό σε καμία περίπτωση. Οι προτάσεις περιορίζονται σε μάσκες που βασίζονται σε απλά υλικά και που μπορούν να βοηθήσουν όπως πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση στο να καταπραΰνουν τα σπυράκια. Οπότε απαντήσεις με μεγάλες απαιτήσεις σίγουρα δεν μπορούν να δοθούν από εδώ.

        Διαγραφή
    6. Γεια σας είμαι η Γιώτα!Η σελίδα είναι καταπληκτική..Έφτιαξα την μάσκα προσώπου με το ξύσμα πορτοκαλιού και την 1 κ.σ αλατι και μου έκανε έγκαυμα..την αφησα 10 με 12 λεπτα και όχι περισσοτερο και ομως..ευτυχως εβαλα κεραλοιφη..Ίσως είναι πλύ ευαίσθητο το δέρμα μου..

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Γιώτα μου! Πολύ στεναχωριέμαι με αυτό που μου λες! Το πιθανότερο να έχεις πού ευαίσθητο δέρμα.. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Ο κάθε οργανισμός μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά γι αυτό μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάζεις πρώτα σε ένα σημείο πχ στο χέρι ή σε ένα μικρό σημείο στο πρόσωπο και στην πορεία να εφαρμόζεις το οτιδήποτε.. Το ότι είναι φυσικές συνταγές δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μας πειράξει. Καλό είναι λοιπόν πρώτα να δοκιμάζουμε και στην πορεία να συνεχίζουμε. Και μην ξεχνάμε: Καμία από όλες αυτές τις συνταγές δεν υποκαθιστά την γνώμη ενός ιατρού. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.. Καλό είναι να μιλάμε για τις προσωπικές εμπειρίες που πιθανόν να βοηθήσουν και κάποιον άλλον.
        Με προσοχή λοιπόν!
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    7. Το ξεπέρασα γρήγορα το εγκαυματάκι!!Επισης θέλω να φτιαξω την ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο με το αμυγδαλέλαιο την βιταμινη Ε το ροδονερο κτλ..και θα ήθελα να ρωτησω αν είναι λιπαρη λόγω του ελαιόλαδου επειδη εχω λιπαρη επιδερμιδα..Σε ευχαριστω πολυ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Χαίρομαι που όλα είναι καλά! Αν χρησιμοποιήσεις μόνο αμυγδαλέλαιο θα είναι λιγο΄τερη λιπαρή αλλά παραμένει λιπαρή. Είναι καλύτερη σαν κρέμα νύχτας και όχι σας κρέμα μέρας. Μπορείς να την φτιάξεις, να μην δοκιμάσεις και σε περίπτωση που δεν σου ταιριάζει, είναι εξαιρετική και σαν κρέμα σώματος!
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    8. Μπορείς να μου προτείνεις κάτι όσον αφορά ενυδατικη κρεμα για πρωι λιγοτερο λιπαρη?Σ'ευχαριστω πολυ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και πάλι! Προς το παρόν δεν έσω κάτι υπόψιν μου σε κρέμα εκτός από αυτές που είναι τύπου κηραλοιφές και τις έχω δοκιμάσει.. Εάν βρω κάτι θα σε ενημερώσω! Καλή σου μέρα!
        Πανωραία

        Διαγραφή
    9. γεια εγώ δοκίμασα αυτήν την συνταγή με τον πάγο και κάτι έγινε αλλά όμως θέλω να ρωτήσω αν θα κρατήσει αυτό για καιρό η θα εμφανιστούν ξανά????????????????

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Γεια σου και σένα! Συγκεκριμένα η μέθοδος με τον πάγο βοηθάει στο να καταπραΰνει ένα φουντωμένο σπυράκι και όχι στο να μην ξαναβγούν σπυράκια. Γενικότερα αυτές οι φυσικές μέθοδοι βοηθάνε στο να ''ηρεμήσουν'' τα σπυράκια και αναλόγως μπορεί να βοηθήσουν στον περιορισμό τους. Εάν υπάρχει πρόβλημα ακμής ή κάποιο άλλο ορμονικό, τότε χρειάζεται να επισκεφτείς κάποιον ειδικό ιατρό που θα σε καθοδηγήσει σωστά ώστε να βρεις λύση στο πρόβλημά σου.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. Γεια...κάθε πότε μπορώ να χρεισιμοποιώ την ασπιρίνη?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα! Δύο φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά.. Επίσης μπορείς να την χρησιμοποιείς και τοπικά πάνω σε ένα φουντωμένο σπυράκι. Από κει και πέρα να σε συμβουλέψω ότι εάν έχεις πρόβλημα ακμής, το ιδανικό είναι να επισκεφτείς κάποιον δερματολόγο.

        Διαγραφή
    12. Γεια σας!! Με λενε Ευσταθια και ειμαι 15 χρονων .Συνεχεια βγαζω μικρα σπυρακια με πυον.Τι μπορω να κανω??Τα εχω δοκιμασει ολα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου μικρή Ευσταθία!! Όταν εννοείς ότι τα έχεις δοκιμάσει όλα, εννοείς πως έχεις πάει και σε δερματολόγο; Επειδή είσαι μικρή και είσαι προφανώς στην εφηβεία, είναι λογικό να έχεις σπυράκια. Εάν όμως υπάρχει έντονο πρόβλημα, καλό είναι να επισκεφτείς κάποιον δερματολόγο. Αυτές οι μέθοδοι βοηθάνε πιο πολύ στο να καταπραΰνουν τα σπυράκια αλλά αν υπάρχει πρόβλημα ορμονικό τότε χρειάζεται άλλη θεραπεία!

        Διαγραφή
      2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

        Διαγραφή
      3. Γεια σου! Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο αλλά θα το αφαιρέσω για ευνόητους λόγους. Παραείναι τολμηρή η συμβουλή σου!

        Διαγραφή
    13. Μία φίλη μου μού είπε ότι έβαλε τζελ αλόης από τα φύλα της αλόης στο δέρμα της κάθε βράδυ επί ένα μήνα και απ'ότι έχω δει της έχουν φύγει τα σπυράκια σε μεγάλο βαθμό. Σκέφτομαι να δοκιμάσω την αλόη κι εγώ στο πρόσωπό μου αλλά έχω ακούσει ότι μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και να έχω δυσάρεστα αποτελέσματα. Ποια είναι η γνώμη σας αυτό?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου καλή μου. Η αλήθεια είναι πως ότι είναι φυσικό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο και "άκακο" για τον οργανισμό μας. Και τι εννοώ με αυτό: το ότι η αλόη έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες δεν σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο σε κάθε οργανισμό. Μπορεί πχ κάποιος να είναι αλλεργικός και να μην το γνωρίζει. Γι αυτό πριν από την οποιαδήποτε χρήση, καλό είναι να δοκιμάσεις το τζελ τοπικά σε ένα σημείο στο χέρι σου. Άφησε το να δράσει και δες αν σου προκαλεί κάποια φαγούρα ή ερεθισμό. Στην πορεία εφόσον όλα κύλησαν ομαλά, δοκίμασέ το στο πρόσωπό σου. Εάν όμως και πάλι αντιληφθείς κάτι περίεργο, καλύτερα να μην συνεχίσεις την χρήση της αλόης.

        Διαγραφή
    14. pio einai to pio apotelesmatiko apo ta pio panw xwris egkavmata?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    15. Γεια σου! Καλή ιδέα είναι να αποφύγεις τις μεθόδους με τη σόδα, το πορτοκάλι, την οδοντόκρεμα και την ασπιρίνη. Οι υπόλοιπες είναι πιο ήπιες. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνεις έγκαυμα αλλά θέλει προσοχή αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα. Να συμπληρώσω ότι όλα αυτά που αναφέρονται είναι συμβουλευτικά και ο καθένας τα ακολουθεί με δική του ευθύνη!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αυτο που λες με ασπηρηνη μπωρω να το κανω και με ντεπον η μπαα

        Διαγραφή
    16. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΡΕΜΕΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ,ΣΑΠΟΥΝΙ,ΛΕΜΟΝΙ,ΞΥΔΙ, ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ Κ.Α..ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΛΕΡΓΙΑ...ΚΑΝΩ ΗΓΥΗΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΥΡΙΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ..ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΗΜΑΔΙΑ..ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου καλή μου. Σίγουρα όλο αυτό έχει να κάνει με την ηλικία σου μιας και είσαι ακόμα σε φάση εφηβείας. Έχεις δοκιμάσει πολλά, έχεις πάει όμως σε κάποιο δερματολόγο; Αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις. Από κει και πέρα οι φυσικές μάσκες βοηθάνε συμπληρωματικά αλλά εφόσον έχεις ακμή, καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    17. Γεια σας!!!Συγχαρητήρια για την σελίδα σας!!Θα ήθελα να ρωτήσω :πάνω από το χείλος μου είχα ένα μαύρο στίγμα που με παίδευε καιρό και κατάφερα να το σπάσω όμως μετά για να μην μολυνθεί έβαλα λίγο αλκοολούχο διάλυμα και τώρα το νιώθω λίγο ερεθισμένο και φουσκωμένο παρ'όλο που δεν πρόκειται για σπυράκι....Ξέρω ότι δεν είστε ειδικός αλλά και πάλι εσείς τι από αυτά τα σπιτικά καλούδια μου προτείνετε;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.. Χαίρομαι που το διευκρινίζεις και συ. ότι δεν είμαι ειδικός. Αλίμονο αν αντικαταστούσαμε τους ειδικούς! Εδώ απλά μοιραζόμαστε σπιτικά μυστικούλια που βοηθάνε κ ο καθένας τα χρησιμοποιεί με δική του ευθύνη. Στο θέμα μας τώρα.. Φαντάζομαι ότι μιλάς για μαύρο στίγμα από αυτά τα σκληρά που κατά περιόδους βγαίνουν. Μπορεί να μην έχεις αφαιρέσει καλά την ρίζα και γι αυτό να έχει ερεθιστεί. Μια καλή ιδέα είναι τρίψεις λίγη ασπιρίνη ή αντιβίωση amoxil και να βάζεις μικρή ποσότητα πάνω στο σπυράκι μέχρι να ξεπρηστεί. Επίσης και η αλόη κάνει πολύ καλή δουλειά. Φρόντιζε να κρατάς το σημείο καθαρό και χωρίς μικρόβια.
        Καλή τύχη!
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    18. Γεια σας, Ποια μάσκα έχετε ακούσει ότι έχει μεγαλύτερα και εμφανή αποτελέσματα;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου! Κάνει καλή δουλειά η ασπιρίνη, ο άργιλος αλλά και το έλαιο από Τεϊόδεντρο.

        Διαγραφή
    19. εχω πολλα κοκκινα σημαδια στο μετωπο απο σπυρακια πως να τα εξαφανισω

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου! Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο:
        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7237.html

        Απλά να σου τονίσω ότι τα σημάδια θέλουν χρόνο για να φύγουν. Σίγουρα οι τρόποι αυτοί θα σε βοηθήσουν, αλλά εάν έχεις πιο σοβαρό πρόβλημα, ιδανικό είναι να συμβουλευτείς δερματολόγο.

        Διαγραφή
    20. ειμαι 13 χρονων και εχω σπυρακια ακμης απο τα δέκα μου. φευγουν και μενουν μαυρα στιγματα, τι να κανω

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    21. Γεια σας.Με λένε Βασούλα και είμαι 13 χρονών. Έχω σπυράκια ακμής από τα 10 μου. Τι να κάνω? Μερικές φορές φεύγουν μερικά από τα σπυράκια και αφήνουν πίσω μαύρα στίγματα και κοκκινίλες. Μπορείς να μου πεις τι να κάνω???????

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Βασόυλα! Καταρχάς μην σε πιάνει πανικός! Είναι λογικό να έχεις σπυράκια μιας και είσαι στην έναρξη της εφηβείας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις στους γονείς σου και να πάτε σε έναν δερματολόγο που θα σου προτείνει ότι χρειάζεσαι για την ηλικία σου. Οι φυσικές μάσκες βοηθάνε στο να καταπραΰνουν τα σπυράκια αλλά στην δική σου περίπτωση το πρόβλημα είναι μάλλον ορμονικό και λόγω ηλικίας οπότε καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό γιατρό.

        Διαγραφή
    22. Γεια σας. Τα μαλλια μου ειναι μακρια μεχρι τη μεση θα μου ταιριαζαν μπουκλες???

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα! Γιατί να μην σου ταιριάζουν οι μπούκλες; Τι πιο ωραίο από μία κυματιστή ανάλαφρη μπούκλα σε μακρυά μαλλιά!

        Διαγραφή
    23. Γεια σας εδώ και λίγες μέρες έχω βγάλει σπυράκια με οίον μαύρο τι να κάνω ? Ευχαριστώ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα καλή μου!! Καταρχάς μην τα πειράζεις με τα χέρια σου. Έπειτα φρόντισε να μην τα πιάνεις με βρώμικα χέρια και γενικά κράτα το πρόσωπό σου καθαρό. Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσεις να βάλεις τοπικά λίγη αλόη η λίγη ασπιρίνη λιωμένη με λίγο νεράκι. Όλα αυτά εφόσον δεν έχεις κάποια αλλεργία. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες συμβουλές από το άρθρο. Αν δεις ότι συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα για καιρό, επισκέψου έναν δερματολόγο.

        Διαγραφή
    24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Το σχόλιο σου το διέγραψα μιας και ήταν άσχετο από το θέμα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω αν μου θέτεις σοβαρά την ερώτηση αλλά παρόλα αυτά θα σου απαντήσω. Αυτό ισχύει γενικά και είναι φυσιολογικό. Για να αποφύγεις τα έντονα συμπτώματα, φρόντισε να κάνεις κανονικά ντους και να διατηρείς την περιοχή καθαρή. Επίσης να αλλάζεις συχνά τα "ανταλλακτικά"..

        Διαγραφή
    25. Εγω αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα γιατι εχω σπυρακια σε ΟΛΟ το μετωπο και αλλα γυρω-γυρω απο το στομα ειμαι 12 ετων οι συνταγες σου ομως μου φενονται πολυ καλες θα τις δοκιμασω , δεν ξερω ομως γτ περνω μια αληφη και ενα σαπουνακι που μου ειπε ο δερματολογος αλλα δεν βλεπω και καμια διαφορα !!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Persa Lovel! Θα σε συμβούλευα να ακολουθήσεις ότι σου είπε ο δερματολόγος κατά γράμμα. Σε καμία περίπτωση αυτές οι απλές σπιτικές μάσκες δεν υποκαθιστούν την γνώμη των ειδικών. Το να δοκιμάσεις κάποια από τις μάσκες συμπληρωματικά δεν είναι απαγορευτικό. Είναι απαγορευτικό όμως να αγνοήσεις τον γιατρό. Κάνε ακριβώς ότι σου είπε με τη συχνότητα που σου σύστησε και θα πάνε όλα καλά!!

        Διαγραφή
      2. Περσάκι, εγώ βάζω αφρό πράσινου σαπουνιού και... κάτι γίνεται.

        Διαγραφή
      3. Είναι πολύ καλή ιδέα και το πράσινο σαπούνι. Είναι ότι πιο αγνό υπάρχει, απόλυτα φυσικό και χωρίς καθόλου χημικά και ιδανικό για τον καθαρισμό της επιδερμίδας.

        Διαγραφή
    26. Πανωραία μου, πώς να εξαφανίσω τους μαύρους κύκλους κάτω απ'τα μάτια???

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου γλυκιά μου!! Για να λέμε την αλήθεια, οι μαύροι κύκλοι δεν εξαφανίζονται. Υπάρχουν όμως καλές πρακτικές οι οποίες βοηθάνε στην μείωση της εμφάνισης τους. Ρίξε μια ματιά εδώ:

        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/01/blog-post_18.html

        Διαγραφή
    27. Πανωραία μου, είμαι η Βασούλα και σήμερα πήγα σε δερματολόγο όπως μου είχες πει. Μου έδωσε ένα cleancing gel και μου είπε να το χρησιμοποιώ πρωί- βράδυ σε βρεγμένο πρόσωπο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μπράβο καλή μου Βασούλα! Έκανες την καλύτερη κίνηση. Φρόντισε να κάνεις ότι σου πει ο γιατρός και όλα θα πάνε πολύ καλά. Μην ξεχνάς κάτι πολύ βασικό για τα σπυράκια, μην πιάνεις ποτέ το πρόσωπό σου με βρώμικα χέρια!! Ποτέ όμως!
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    28. geia sas!! εγω εχω ακμη εδω και 6 χρονια... συνηθως ανακατευω μελι με λεμονι και 2 ασπιρινες και το αφηνω πανω στο δερμα μ ολη την νυχτα και εχει αποτελεσματα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σε ευχαριστώ θερμά που κατέθεσες την δικό σου μυστικό, σύμφωνα με την προσωπική σου εμπειρία!
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    29. αυτο με το μελι το λεμονι και το χαμομιλι κανει δουλεια? μηπως υπαρχει περιπτωσει να βγαλο περισσοτερα σπιρακια? βασικα θελω να εξαφανησω καποια σπυρακια μεχρι αυριο μπορω?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου! Το λεμόνι με το μέλι έχουν μαλακτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Γι αυτό το λόγο υπάρχει περίπτωση στις πρώτες εφαρμογές να φουντώσεις μέχρι ο οργανισμός να αποβάλλει τη "βρωμιά" που κουβαλάει. Στην πορεία όμως σίγουρα θα είσαι καλύτερα. Από κει και πέρα, να εξαφανιστούν τα σπυράκια σε μία μέρα είναι δύσκολο. Μπορείς να κάνεις τοπικά κρυοθεραπεία με πάγο στο φουντωμένο σπυράκι προκειμένου να το καταπραΰνεις. Πολύ καλή δουλειά τοπικά κάνει και η ασπιρίνη.

        Διαγραφή
    30. θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω ώστε η επιδερμίδα μου να μην είναι τόσο λιπαρή διότι πιστεύω ότι η λιπαρότητα μου δημιουργεί το πρόβλημα της ακμής έχω επισκεφτεί πολλές φορές δερματολόγο,μου γράφει κάποιες αλοιφές ξεπερνάω το πρόβλημα μετά από ένα μήνα επιστρέφει !!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου γλυκιά μου! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Μου γράφεις ότι έχεις πάει πολλές φορές σε δερματολόγο. Συνήθως όλες αυτές οι αγωγές θέλουν χρόνο. Κάνεις την αγωγή ακριβώς όπως σου λέει ο γιατρός ή μετά από ένα μήνα μήπως βαριέσαι και εγκαταλείπεις την προσπάθεια; Στο γράφω αυτό γιατί συμβαίνει συχνά και μπορεί να φταίμε και εμείς οι ίδιοι για τον τρόπο που κάνουμε μια αγωγή. Από κει και πέρα, έχεις σκεφτεί μήπως είναι θέμα ορμονικό; Δεν θα ήταν κακό κάποια στιγμή να το τσεκάρεις και αυτό. Τώρα όσον αφορά για τα απλά και ταπεινά που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την λιπαρότητα, σε συμβουλεύω τα παρακάτω:
        -Πίνε πολύ νερό.
        -Απόφυγε τα τηγανητά, τα αλμυρά, τα λιπαρά και φρόντισε να τρως φρούτα και λαχανικά.
        -Φρόντισε οι κρέμες σου να είναι oil free, που είναι ειδικές για λιπαρές επιδερμίδες.
        -Απόφυγε να πλένεις το πρόσωπό σου πολύ συχνά και με σκληρά σαπούνια γιατί έτσι προκαλείται μεγαλύτερη διέγερση των σμηγματογόνων αδένων.
        -Επένδυσε σε απαλό τζελ καθαρισμού.
        -Κάνες πίλινγκ και μάσκες με άργιλο. Εξαιρετικό προϊόν για λιπαρές επιδερμίδες.

        Αυτά από εμένα! Να σου τονίσω ότι δεν είμαι ειδικός και η κύρια συμβουλή μου είναι να απευθυνθείς σε ειδικό γιατρό, ή σε κάποιον που τελικά θα σου ταιριάξει.
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    31. ορμονικό σίγουρα δεν έχω το έχω τσεκάρει.σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου !!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλά έκανες και το τσέκαρες. Σε βρίσκω πολύ ενημερωμένη! Εγώ σε ευχαριστώ!

        Διαγραφή
    32. geia sou vasika ithela na se rotiso poses fores ti bdomada mporo na vazo auto me to meli to lemoni kai to xamomili

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα! Μπορείς να το εφαρμόσεις δύο με τρεις φορές τη βδομάδα!

        Διαγραφή
    33. Γεια σου Πανωραία. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω μεγαλα τα σπυρακια της περιοδου?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    34. τι θα γινει θα παρω απαντηση καμια φορα...?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα! Τα σπυράκια της περιόδου είναι σχεδόν αναπόφευκτα. Από κει και πέρα προκειμένου να τα καταπραΰνεις και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα, δοκίμασε όποια συνταγή θες από το άρθρο μιας και όλες βοηθάνε στην αντιμετώπιση των έντονων σπυριών. Πολύ καλή ιδέα είναι αυτή με την άσπρη οδοντόκρεμα αλλά και με την ασπιρίνη, αν δεν είσαι αλλεργική εννοείται. Τέλος, θα ήθελα να σε ενημερώσω πως αυτή η σελίδα είναι ένα προσωπικό μπλογκ και όχι μια επαγγελματική σελίδα οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι διαθέσιμη να απαντώ πάντα την στιγμή που με ρωτούν πράγματα. Θα το ήθελα να είμαι πιο συνεπής αλλά η ζωή τρέχει και πρέπει να την προλάβουμε.. Ολοκληρώνοντας, να ενημερώσω για ακόμα μια φορά πως δεν είμαι ειδική, απλά μοιράζομαι διάφορα σπιτικά μυστικά που μπορεί να βοηθάνε και να διευκολύνουν την καθημερινότητα. Από κει και πέρα ο καθένας καταναλώνει με δική του ευθύνη την κάθε συμβουλή.

        Διαγραφή
    35. Καλησπέρα Πανωραία μου! Φοβερή η σελίδα σου και οι συμβουλές σου!
      Είμαι 18 και έχω σπυράκια εδώ και δύο-τρια χρόνια.. Δεν είναι πολύ άσχημα αλλα εχω κουραστει.. Εχω αλλαξει πολυ την διατροφη μου(οχι τηγανιτα φαγητά, γλυκα κλπ), καθαρίζω δυο φορες την μερα το προσωπο μου κλπ, αλλαζω μαξιλαροθήκες .. Σπυράκια δεν έχω παρα πολλα, άλλα εχω αρκετά σημάδια(μάλλον επειδή παλια τα πειραζα.) Μεχρι πρόσφατα έβαζα μια κρέμα του φαρμακείου αλλα τωρα τελευταια σταματησα(ηταν πολλα τα εξοδα) και απλα καθαριζω το προσωπο με χαμομηλι και μετα απλωνω μελι και κανελα στο προσωπο(μη σου πω οτι ειναι και καλυτερα!)Καθε ποσο μπορω να το κανω αυτο? Επισης για τα σημάδια μου τι μου προτινεις? Φοβαμαι μηπως χειροτερεψω τα σπυρακια αμα κανω κατι για τα σημαδια..
      Ήθελα τελος να σε ρωτησω..Μερικοι φίλοι μου πήραν κατι χαπακια και εφυγαν τα σπυρακια αλλα περασαν πολυ δυσκολα μεχρι να φυγουν και εγω δν θελω..Όμως αν δεν παρω κατι τετοιο, θα σταματησουν κάποια στιγμη να βγαινουν?
      Χίλια ευχαριστω :)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα καλή μου! Κρίμα που δε μου γράφεις το όνομά σου! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.. Καταρχάς μπράβο σου που έχεις βελτιώσει την διατροφή σου! Αυτό κάνει πολύ καλό για όλους τους τομείς. Για τα σημάδια έχω σχετικό άρθρο εδώ οπότε ρίξε μια ματιά:
        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7237.html

        Τώρα όσον αφορά για τη μασκούλα με την κανέλα, όσο δεν σε πειράζει κάποιο συστατικό, μπορείς να την κάνεις όσο θες. Απλά αν τρίβεις την κανέλα στο πρόσωπο τύπου πίλινγκ, καλό είναι να μην το κάνεις πάνω από δύο φορές τη βδομάδα.
        Τέλος, οι φίλοι σου προφανώς έχουν πάει σε δερματολόγο ο ο οποίος ανάλογα με τη διάγνωση που έκανε, εφάρμοσε και την αντίστοιχη θεραπεία. Κάποιες θεραπείες είναι επώδυνες μιας και στόχος τους είναι να "βγάλει" το δέρμα ότι έχει από ακμή με αποτέλεσμα να γεμίζεις αρκετά σπυράκια στην αρχή. Αυτή όμως δεν είναι μια απόφαση που παίρνουμε μόνοι μας αλλά με την συμβουλή του γιατρού. Το πότε θα σταματήσουν να βγαίνουν τα σπυράκια είναι ανάλογο του κάθε οργανισμού σε συνδυασμό με πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία και οι ορμόνες. Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς έναν δερματολόγο που θα σου λύσει όλες τις απορίες.
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    36. geia sou exw ena simadi kokkino sto prwsopo pou dn thimamai apo ti einai t mporw na kanw?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα! Για σημαδάκια και μικρά μυστικά για το πως μπορείτε να τα βοηθήσετε να σβήσουν, μπορείς να βρεις εδώ:
        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7237.html

        Διαγραφή
    37. se euxaristw polu apla dn mporw na vrw tn dieuthinsi p mou egrapses t na kanw?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Βασικά επειδή το έλεγξα, είναι σωστή. Μάρκαρε την με το ποντίκι, πάτα δεξί κλικ και αντιγραφή και στην πορεία πήγαινε στην μπάρα διευθύνσεων και πάτα επικόλληση. Λογικά θα σου εμφανιστεί το άρθρο!

        Διαγραφή
    38. καλησπερα. ανακαλυψα προσφατα στο σωμα σπυρια τα οποια μενουν σημαδια μαυρα. υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι κολλητικο?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλημέρα Νίκο! Οι συμβουλές που αναφέρονται στο άρθρο αλλά και γενικότερα στο μλπογκ είναι συμβουλές ομορφιάς που βασίζονται σε απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στο πως να αντιμετωπίσεις τα σπυράκια με φυσικούς τρόπους και πως να τα καταπραΰνεις. Από κει και πέρα όπως δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την γνώμη του ειδικού και σαφώς δεν είμαι δερματολόγος. Επομένως δεν μπορώ να γνωρίζω τι είδους σπυράκια έχεις και αν αυτά μπορεί να είναι κολλητικά ή όχι. Γι'αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο οποίος θα σε συμβουλέψει ιατρικά.

        Διαγραφή
    39. Καλησπερα..θα ηθελα να ρωτησω οσο αναφορα την συνταγη με την ασπιρινη..βοηθαει καθολου;;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλημέρα! Την ασπιρίνη μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις τοπικά στο σπυράκι ή σαν μάσκα. Βοηθάει αρκετά μιας και η ασπιρίνη περιέχει την πιο δημοφιλή ουσία κατά της ακμής, το σαλικυλικό οξύ. Έτσι μειώνει το πρήξιμο και την κοκκινίλα που προκαλούν τα σπυράκια. Σίγουρα δεν αποτελεί την λύση σε χρόνιο πρόβλημα ακμής αλλά βοηθάει στον βαθύ καθαρισμό του δέρματος και τοπικά καταπραΰνει πιο γρήγορα τα μεγάλα σπυράκια.

        Διαγραφή
    40. kalhspera!!!! eimai 18 xronwn kai exw emfanisei akmh metrias morfhs apo ta 17. eimai poli apogohteumenh :( . to kalokairi eixa emfanisei de3ia kai aristera tou proswpou kati san poli poli mikra spurakia pou oute kan fainontousan. egw loipon phga sthn dermatolo mou kai mou edwse 2 kremes nuktos gia na tis xrhsimopoiw enalla3. to ekana gia 1,5 mhna kai phga. telika oi kremes mou dhmioyrghsan kokkina shmadakia kai olo to proswpo m exei ginei xalia :(. apofasise na mou dwsei antiviwsh kai twra thn pairnw gia 4h evdomada. h xazh omws mou eipe na sunexisw kai tis kwlo kremes kai egw safws to ekana. twra exw mpouxrhsei giati to proswpo mou apo kei pou den eixe ousiastika sovaro 8ema twra exei. thn allh evdomada 8a paw se allon dermatologo. tis kremes apo shmera den 8a tis 3anavalw. alla twra ti na kanw gia to poli ere8ismeno kai kokkiko derma pera apo poli kalo kalo plusimo???????? euxaristw poli

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλημέρα καλή μου!! Πολύ στεναχωριέμαι που σε έχει ταλαιπωρήσει τόσο πολύ αυτή η κατάσταση. Δεν μπορώ να κρίνω τον γιατρό μιας και δεν είμαι ειδική αλλά αν θεωρείς πως πρέπει να πάρεις μια δεύτερη ιατρική γνώμη, θα κάνεις πολύ καλά. Από κει και πέρα, γνωρίζω ότι γενικά οι κρέμες που έχουν να κάνουν με την ακμή, έχουν την τάση στην αρχή να βγάζουν "μαζεμένα" αν μου επιτρέπεται αυτή η φράση, τα σπυράκια της επιδερμίδας και ίσως γι'αυτό να φούντωσες τόσο.Τις απορίες όμως αυτές θα στις λύσει καλύτερα ο δερματολόγος. Από κει και πέρα, αφού μου αναφέρεις πως το δέρμα σου είναι ερεθισμένο και πολύ κόκκινο, το πιο απλό που θα σε συμβούλευα (μιας και επειδή υπάρχει πρόβλημα δεν θα ήθελα να σου προτείνω κάτι παραπάνω μιας και δεν είμαι ειδικός) είναι πολύ καλή ενυδάτωση. Και εννοώ ενυδάτωση με την κρεμούλα ημέρας που χρησιμοποιείς ή που σου έχει προτείνει ο γιατρός. Επίσης δεν θα ήταν κακό να δοκιμάσεις να κάνεις μάσκα με γιαούρτι, μια κ.σ. μέλι και λίγες σταγόνες λεμόνι όπου είναι ιδανική για ενυδάτωση και θα ανακουφίσει λίγο την επιδερμίδα σου. Το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι αυτό που λες, να πάρεις μία δεύτερη γνώμη.

        Διαγραφή
      2. sas euxaristw para poli :) :) :) auto 8a kanw...... alla na sas rwthsw poia einai h gnwmh sas gia thn keraloifh???/ :P

        Διαγραφή
      3. mhpws einai kaluterh apo thn maska pou mou proteinate...??? vasika 8elw pio poli gia epoulwsh kai anaplash gia sugkekrimena shmeia pou oi kremes mou dhmiourghsan provlhma. allwste se mia evdomada opws sas eipa 8a paw se allon. aplws na mhn t kanw ka xeirotera. euxaristw poli gia ton xrono sas :)

        Διαγραφή
      4. Γεια σου και πάλι! Εγώ σε ευχαριστώ για τα σχόλια αλλά και την προτίμησή σου! Η κεταλοιφή είναι εξαιρετική για ενυδάτωση και απούλωση ειδικά σε περίπτωση εγκαυμάτων. Οπότε μπορείς να την δοκιμάσεις και αν δεν σε πειράξει κάτι να την χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά με ότι σου προτείνει ο γιατρός. Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω δύο άρθρα:
        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/03/blog-post_382.html


        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7237.html

        Διαγραφή
    41. h alh8eia einai pws sas exw kourasei ligaki :( :( . telika h mama m phge kai phre apo to farmakeio mia krema ths santangelical apo saligkari........ gia na doume tha kanei tipota. genika legetai oti einai poli kalo.....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Είναι πολύ καλές κρέμες! Τις έχω δοκιμάσει και εγώ στο παρελθόν. Το σαλιγκάρι είναι ένα και ένα για την ανάπλαση και τα σημάδια! Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά.. Δεν με κούρασες ποτέ!
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    42. eisaste para poli glukia ...... sas euxaristw poli !!!!!!!! :) :) :)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    43. kalispera,endiaferon ola....to lemoni einai kalo to exo dokimasei.....kserete an mporo na to xrisimopoio kathe mera?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλημέρα σου! Το λεμόνι κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι και έχει και λευκαντικές ιδιότητες. Ωστόσο επειδή από φύση του είναι όξινο, καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς κάθε μέρα αλλά μέρα παρά μέρα ή τρεις φορές τη βδομάδα. Εάν νιώσεις κάποια ξηροδερμία, καλύτερα να το ελαττώσεις. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς τόσο συχνά λεμόνι, επειδή όπως σου είπα έχει λευκαντικές ιδιότητες, καλό είναι κατά τη διάρκεια της μέρας να φοράς κρέμα με αντηλιακή δράση.

        Διαγραφή
    44. geia sas!!! katarxas einai poli wraia ola auta pou grafontai. vasika egw eixa ena spuraki kai ekana thn xazomara kai to piesa. dustuxws h gurw perioxh ere8isthke me apotelesma na kanei mia mikrh plhgoula. egw amesws evala mpentantin. mhpws kserete ti tha mporousa na valw twra panw.??? kai se poses meres an to prosexw peripou tha fugei??

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα! Πολύ βασικός κανόνας είναι ότι δεν πειράζουμε ποτέ μα ποτέ τα σπυράκια! Πολύ καλά έκανες και έβαλες μπενταντίν προκειμένου να μην μολυνθεί. Από κει και πέρα, καλό είναι να κρατάς την περιοχή καθαρή. Μπορείς να βάλεις τοπικά λίγη ασπιρίνη, εφόσον δεν έχει κάποια αλλεργία προκειμένου να το ξεράνει. Στην πορεία προκειμένου να μην σου αφήσει σημάδι, φρόντισε να ενυδατώνεις το σημείο καλά σίγουρα με την ενυδατική σου κρέμα αλλά και με κάποια κεραλοιφή αν έχεις. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο που έχει να κάνει με σημάδια:

        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7237.html

        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    45. efxaristo polu episis na enimeroso olous oti i aloi kanei polu kali douleia eidika an uparxoun simadia k pliges apo spirakia.....tis klinei polu grigora....!sundiasmos 1 koutalaki aloi me 1 stagona elaio apo teiodentro k me mia mpatoneta pano sto spuraki.......to exo dokimasei k doulevei...!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ναι έχεις πολύ δίκιο! Η αλόη είναι εξαιρετική και το έλαιο από τεϊόδεντρο είναι πλέον πολύ διαδεδομένο για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών σπυριών. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!

        Διαγραφή
    46. είμαι στην εφηβεία και βασανίζομαι από τα ενοχλητικά σπυράκια θέλω μια σχετικά μόνιμη λύση τι να κάνω;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου γλυκό μου κορίτσι! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε έναν καλό δερματολόγο. Οι μασκούλες κάνουν δουλειά και καταπραΰνουν τα σπυράκια όπως δεν αποτελούν μόνιμη λύση και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την γνώμη των ειδικών. Ειδικά στην ηλικία σου που είσαι και σε φάση εφηβείας, καλύτερα να συμβουλευτείς ένα δερματολόγο.

        Διαγραφή
    47. Γεια σας..εσπασα ενα σπυρακι στο προσωπο πριν λιγες ημερες και δημιουργησε πληγη.τωρα φαινεται παρα πολυ.τι μπορω να κανω για να εξαφανιστει το συντομοτερο;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και εσένα! Το ξέρω ότι ένα σπυράκι είναι πολύ ελκυστικό αλλά προσπάθησε να μην τα σπας! Από κει και πέρα, φρόντισε να το αποστειρώσεις και από κει και πέρα μπορείς να βάλεις:
        - λίγη σκόνη ασπιρίνης (αν δεν έχεις αλλεργία) θα βοηθήσει να το ξεράνει
        - και η αλόη κάνει εξαιρετική δουλειά
        - φρόντισε κατά διαστήματα να το ενυδατώνεις με ενυδατική κρέμα
        - πολύ καλές κρέμες για επούλωση είναι οι κρέμες με το σαλιγκάρι

        Ρίξε μια ματιά και αυτό το άρθρο που σχετίζεται με σημάδια:

        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7237.html

        Διαγραφή
    48. Ευχαριστω το κακο ομως ειναι οτι τωρα εχει ξεραθει οποτε τιποτα απο τα παραπανω δεν κανει κατι..μηπως υπαρχει καποιος τροπος ωστε να φυγει γρηγοροτερα και να μην αφησει σημαδι?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου πάλι! Δεν πειράζει και να έχει ξεραθεί.. Και πάλι η αλόη, η συστηματική ενυδάτωση, οι κρέμες από σαλιγκάρι, οι κεραλοιφές, όλα αυτά γενικά βοηθάνε στην επούλωση και στην ανάπλαση. Το λεμόνι επίσης βοηθάει στα σημάδια μιας και έχει λευκαντικές ιδιότητες. Αν πάλι θες κάτι πιο δραστικό, συμβουλέψου έναν φαρμακοποιό και εφοδιάσου με μια καλή αναπλαστική κρέμα. Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    49. γεια σου!Να σε ρωτήσω κάτι,εγώ είμαι στην αρχή της ακμής και έχω σχετικά πόλλα σπυράκια,τι μου προτείνεις να βάλω από όλα αυτά τα τέλια πραγματάκια που έβαλες στην σελίδα σου ; ;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    50. Γεια σου!! Η πρώτη μου συμβουλή είναι εφόσον έχεις εντοπίσει ότι είσαι σε αρχικό στάδιο ακμής, ιδανικό θα ήταν να επισκεφτείς έναν δερματολόγο. Από κει και πέρα οι μασκούλες μπορούν να βοηθήσουν συνδυαστικά. Η μάσκα από ασπιρίνη είναι πολύ καλή, εφόσον δεν έχεις κάποια αλλεργία. Η αλόη αλλά και ο άργιλος έχουν δείξει ότι μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στα προβλήματα ακμής. Όλα αυτά είναι από τα τοπ!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    51. Eimai 12 kai exo arkets spirakia kai kokiniles ti na kano???


      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου μικρή μου και χρόνια πολλά! Να έχεις όμορφα Χριστούγεννα με υγεία και ότι άλλο επιθυμείς!! Επειδή είσαι σε τρυφερή ηλικία, το πιθανότερο είναι να σχετίζεται με ακμή. Το βασικό που πρέπει να κάνεις είναι να πλένεις καλά το πρόσωπό σου, να μην το πιάνεις με βρώμικα χέρια και ποτέ μα ποτέ να μην σπας τα σπυράκια. Από κει και πέρα καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον δικό σου άνθρωπο και αναλόγως να σκεφτείτε μήπως πρέπει να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο που θα σε καθοδηγήσει όπως πρέπει.

        Διαγραφή
      2. Efxaristo kai kala xristougenna

        Διαγραφή
    52. γειαααα...ειαμι ο κωστας και ειμαι 17μιση χρονων....εγω εχω το εξης προβλημααα...εχω αρκετα εχω σπυρακια..αλλα δεν ειναι κανονικα σπυρακια ..ειναι απλα κοκκινηλες...και δεν ξερω γιατι...τις εχω στα μαγουλα περισσότερο..και ηθελα να ρωτησω..αν ειναι σημαδια αυτα..που θα μηνουν..επισης τι μπορω να κιανω για να τα εξαφανίσω?..αααα...και επισης δεν ξερω γιατι αλλα εχω και στο σωμα μου σπυρακια...απο τους ώμους μέχρι το στήθος...σε τι οφείλεται αυτο?και τι μπορω να κανω και εκει?πλιζζζ χελπππ καλα Χριστούγεννα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου αγαπητέ Κώστα! Θα ήθελα να σου ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ειδικός για να μπορώ να κρίνω τι σπυράκια είναι αυτά, αν αφήνουν σημάδια και πως μπορούν να φύγουν. Το άρθρο και οι συμβουλές σχετίζονται με tips για το πως μπορούμε να καταλαγιάσουμε ένα έντονο σπυράκι με πύον ή γενικότερα πως να καταπραΰνουμε την επιδερμίδα μας από τα σπυράκια της ακμής αλλά σε καμία περίπτωση όχι για το πως αντιμετωπίσουμε προβλήματα ακμής. Αυτές τις απαντήσεις μόνο ένας γιατρός μπορεί να τις δώσει. Από κει και πέρα από αυτά που μου γράφεις, μπορεί το πρόβλημά σου μα μην σχετίζεται με ακμή αλλά να είναι κάτι δερματικό. Μπορεί να είναι κάτι αλλεργικό, μπορεί να σε πειράζει κάποιο φαγητό ή οτιδήποτε. Επειδή μου γράφεις ότι έχεις σπυράκια και στο σώμα, για μένα επιβάλλεται να πας σε έναν δερματολόγο που θα σου λύσει ακριβώς τις απορίες σου!
        Επίσης καλά Χριστούγεννα και εύχομαι σύντομα να ξεμπερδεύεις από τα σπυράκια που σε ταλαιπωρούν!

        Διαγραφή
    53. ευχαριστω πολυ μεσα απο την καρδια μου!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    54. gia eimai i maria kai eimai 12 xronon persi eperna kapoies kremes poy moy tis eixe pei o farmakopoios kai tin ebdomada poy mas perase tis ebala alla den ekanan tipote eno paliotera eixa dei apotelesmata ti na kano?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Μαράκι μου! Η αλήθεια είναι πως μία βδομάδα είναι αρκετά μικρό διάστημα για να δεις αποτέλεσμα. Καλό θα ήταν να συνεχίσεις για λίγο καιρό ακόμα τη θεραπεία και αν και πάλι δεν μείνεις ικανοποιημένη, καλύτερα να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο.

        Διαγραφή
    55. Γεια σας.Εχω μερικα σπυρακια στο κουτελο μου και θα ηθελα να εξαφανιστουν. Ποια συνταγη μπορω να κανω για να μου φυγουν σε 1 εβδομαδα??

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα! Για να τα αποξηρανθούν πιο εύκολα, πολύ καλή λύση είναι η ασπιρίνη εφόσον δεν έχεις κάποια αλλεργία και η αλόη που κάνει εξαιρετική δουλειά. Αυτές οι συνταγές βοηθάνε στο να μαραθούν και να επουλωθούν πιο εύκολα. Από κει και πέρα αν υπάρχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα ή θέμα ακμής, δεν θα εξαφανιστούν για πάντα, υπάρχει περίπτωση να ξαναβγάλεις. Οπότε άμα δεις ότι έχεις χρόνιο πρόβλημα, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο που θα σου προτείνει και την κατάλληλη αγωγή.

        Διαγραφή
    56. Γεια σας! ειμαι 15 ετων και εδω και μερικους μηνες βγαζω σπυρακια με πιον στο σαγονι μου.Στην αρχη εβγαινε 1 και εφευγε και μετα γινοταν 2! τα επσαγα μερικες φορες και εχω καποια σημαδια! βαζω καποια λοσιον και κανω καθημερινα καθαρισμο προσωπου! Μου εχουν πει οτι δεν ειναι ακμη αλλα συνεχιζς να βγαζω σπυρακια καθως εξαφανιζονται,εμφανιζοναται καινουργια! τι μπορω να κανω? ειναι ακμη?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    57. Γεια σου καλή μου! Είναι πού πιθανό επειδή τα πείραζες να τα έχεις μολύνει.. Έχεις πάει σε κάποιον δερματολόγο και σου είπε ότι δεν είναι ακμή; Προσπάθησε να μην τα πειράζεις καθόλου και να κρατάς το σημείο καθαρό. Όταν λες καθαρισμό προσώπου τι εννοείς; Το ιδανικό θα ήταν να επισκεφτείς κάποιον γιατρό αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Από κει και πέρα, θα σου συνιστούσα να δοκιμάσεις να κάνεις μασκούλες με άργιλο και αλόη. Επίσης τοπικά μπορείς να δοκιμάσεις και το κόλπο με την ασπιρίνη που αναφέρω και στο άρθρο, αν δεν έχεις κάποια αλλεργία. Όλα αυτά βοηθάνε στο να αποξηραίνουν τα σπυράκια.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    58. Σας εφχαριστω πολυ!! Οχι δεν εχω επισκεφθει καποιο δεροματολογο αλλα συνομιλικοι μου που εχουν περασει την ακμη μου λενε οτι δεν ειναι! Θα κανω τι μασκα με την ασπιρινη και ελπιζω να εχει αποτελεσμα!:)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    59. Γεια σας είμαι 12 ετών και δεν έχω πολλά σπυράκια αλλά αυτά τα σπυράκια που έχω θέλω να τα συρρικνώσω , μπορώ να βάλω στο πρόσωπο μου την μαγειρική σόδα με το νερό??

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλήμερα μικρούλα μου! Μπορείς μα δοκιμάσεις τοπικά αυτή τη μασκούλα στα σπυράκια μιας και βοηθάει. ΑΝ δεις όμωςς ότι σε τσούζει κάτι και σε ενοχλεί, καλύτερα να το σταματήσεις. Πάντα αυτά τα κάνουμε δοκιμαστικά και αν κάτι μας δημιουργεί πρόβλημα το σταματάμε. Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    60. την μαγειρικη σοδα και το νερο,ποση ωρα χρειαζετε να το αφησω πανω στο δερμα μου?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και πάλι και χρόνια πολλά! Κάνε την μασκούλα για 20 λεπτά. Μπορείς να την κάνεις 1 - 2 φορές τη βδομάδα!

        Διαγραφή
    61. Καλημερα εγω εβαλα στο προσωπο μου ασπιρινι με αλατι και επαθα εγκαυμα τι μπωρο να κανω τωρα γιατι με ποναη πολυ....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλήμερα! Πρώτα απ'όλα περαστικά σου! Ποίος σου είπε να βάλεις ασπιρίνη με αλάτι; Την ασπιρι'ινη την βάζεις μόνη της με λίγο νεράκι τοπικά πάνω στο σπυράκι. Και εφόσον β'εβαια δεν έχεις κάποια αλλεργία! Να θυμάσαι πάντα ότι όταν δοκιμάζουμε κάτι, το δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρό σημείο, στο χέρι μας ας πούμε και εφόσον νιώθουμε ότι δεν μας ενοχλεί, το δοκιμάζουμε στο πρόσωπο. Στην πορεία, αν δούμε ότι κάτι μας ενοχλεί, ξεπλένουμε αμέσως και εφόσν μας ενοχλεί δεν το συνεχίζουμε. Τώρα, για τον ερεθισμό, βάζε συνέχεια κρεμούλα εμνυδατική, κάνε μασκα με γιαούρτι και αν υπάρχει αλόη στο σπίτι, βάλε και λίγη αλόη τοπικά. Μπορείς να βάλεις και bepanthol! Σου εύχομαι περαστικά και γενικά να είσαι πολύ προσεχτική με ότι δοκιμάζεις.

        Διαγραφή
    62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    63. Γεια είμαι 21 ετων κ εχω σπυρακια τα οποια χειροτερευουν με τοξυρισμα ,,σε δερματολογο εχω παει πολλες φορες κ μου προτεινει να παρω χαπια αν θελω να φυγουν εντελως μπορειτε ναμου προτείνετε μια πιοφυσικη λυση????

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα!! Εννοείς σπυράκια στα πόδια; Δεν διευκρινίζεις το φύλο σου και δεν μπορώ να καταλάβω αν μιλάμε για αγόρι ή κορίτσι.. Πέρα από αυτά όμως, μετά από ερεθισμό από ξύρισμα, μπορείς να βάλεις αμυγδαλέλαιο, τζελ αλόης, οτιδήποτε σε ενυδατική λοσιόν (πολύ καλές είναι και αυτές που βάζουν στα μωρά όταν συγκαίονται). Αν μιλάμε για πρόσωπο και για σπυράκια, αφού ξυριστείς, λιώσε λίγη ασπιρίνη (εφόσον δεν έχεις κάποια αλλεργία)σε νερό και πέρνα ταμποναριστά τα σημεία που είναι ερεθισμένα.

        Διαγραφή
      2. Γεια και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας !!!είμαι άντρας και αναφέρομαι στην πέριοχη του προσώπου ..το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ δεν έχω τρομερό πρόβλημα με σπυράκια όταν ξυλίζομαι βαζω μια after shave αλλα μετα από τρεις μερες περιπου εμφανίζονται σπυρακια κ εχω φοβερη φαγουρα με αποτέλεσμα να μην μπορω να ξαναξυριστω για καιρο ..παλαιοτερα δεν ειχα αυτό τ πρόβλημα κ μπορουσα να ξυριζομαι μερα παρα μερα ,,, συγνωμη αν σας κουρασα και παλι σας ευχαριστω

        Διαγραφή
      3. Εννοείται πως δεν με κούρασες!! Δοκίμασε αυτο με την ασπιρίνη, νομίζω θα σε βοηθήσει! Αν δεις ότι το πρόβλημά σου δεν διορθώνεται, το καλύτερο που θα πρεπει να κάνεις είναι να πάρεις τη συμβουλή δερματολόγου.

        Διαγραφή
      4. Ευχαριστω πολυ!!πολυ χρησιμες οι συμβουλες σας και πολυ αξιολογη ιστοσελιδα μονο τα καλυτερα εχω να πω!!

        Διαγραφή
      5. Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου! Είσαι πολυ γενναιόδωρος!

        Διαγραφή
    64. Γεια σας ειμαι 17ετων κ τωρα αρχισα να βγαζω σπυρακια στο προσωπο και στην πλατη υπαρχη καποιος τροπος να τα αντημετωποισο?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου μικρή μου φίλη! Μπορείς να δοκιμάσεις τους παραπάνω τρόπους που αναφέρω στο άρθρο σαν μασκούλες μιας και βοηθάνε στην καταπολέμηση της ακμής. Από κει και πέρα, επειδή υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα ακμής, καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον δερματολόγο που θα σε κατευθύνει ιατρικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

        Διαγραφή
    65. kalispera paidia ithela na rwteisw egw idiaitera den exw spurakia alla exw kapoies pliges oxi idieteres polles alla se ena simeio einai arketa megali pligi ti borw na kanw gia na fugei einai pano apo duo mines pou uparxoun

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    66. Geia sas eimai 25xronwn gia na eimai eilikrinis den exw idiaitera spurakia poia apla apo to polu to patima ( twra tha mou peite oti den kanei alla opws oloi kseroume oloi ta patame) mou exoun minoi arketes pliges kai i mia einai arketa megali tis exw edw kai duo mines peripou ti prepei na kanw gia na moy fygoun sas parakalw vreite mou mia lusi exw paei se dermatologo aisthitiko tirw katagrama auta pou mou lene alla den mou kanei kamia swsti douleia den eimai krima na min exw spurakia kai na exw pliges ?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου φίλε μου! Σε καταλαβαίνω πολύ για το θέμα σου. Τα σημάδια είναι δύσκολο πράγμα, Η αλήθεια είναι πως τα σημάδια θέλουν αρκετό χρόνο για να φύγουν. Σταδιακά ασπρίζουν. Αν μιλάμε όπως για ουλές, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, Μπορεί με ειδική θεραπεία να λειάνουν κάπως αλλά δεν γίνεται να εξαφανιστούν. Εκτός και αν πας με άλλη μέθοδο, τύπου laser σε δερματολόγο. Στην επούλωση και τα σημάδια βοηθάνε πάρα πολύ οι κρέμες με σαλιγκάρι. θα βρεις εξαιρετικές στα φαρμακεία. το λεμόνι επίσης βοηθάεο πολύ στα σημάδια μιας και τα ασπρίζουν. Ρίξε μια ματιά και στο άρθρο που έχω ανεβάσει για μάσκες που βοηθάνε στην επούλωση από σημάδια:
        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7237.html
        Σου εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία και όμορφες στιγμές!

        Διαγραφή
    67. γεια σου με λενε Κατερινα και ειμαι 11 ετων εχω αρχησει να βγαζω σπυρακια περιπου ενα χρονο πριν βαζω μονο ενα απλο σαπουνι αλλα δεν εχω δει εντονα αποτελεσμετα μπορεις να μου πεις τι μπορω να κανω αλλα χωρις να παω σε δερματολογο :]

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου μικρή μου Κατερίνα! Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη! Επειδή είσαι αρκετά μικρούλα, αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να το συζητήσεις με κάποιον δικό σου, την μαμά σου, τον μπαμπά σου, κάποιο μεγαλύτερο αδερφό ή αδερφή εάν έχεις, που θα σε συμβουλέψουν καλύτερα. Επειδή είσαι σε φάση προεφηβείας, για μένα το καλύτερο θα ήταν να πάρεις τη συμβουλή ειδικού. Από κει και πέρα εγώ δεν έχω να σου προτείνω κάτι άλλο πέρα από τις φυσικές μάσκες που έχω στο άρθρο οι οποίες βοηθάνε χωρίς να σημαίνει πως καταπολεμούν τα δύσκολα δερματικά προβλήματα! Αυτά από εμένα.. Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    68. Geia sou!! Me lene iwanna kai exw spurakia se olo mou to prosopo apo ta 10 mou kai eimai 12 ti mou prwtineis??

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μικρούλα μου γεια σου και χρόνια πολλά! Έχω απαντήσει αρκετές φορές σε αυτήν την ερώτηση και κυρίως από άτομα της δική σου ηλικίας. Μου δίνεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω για άλλη μία φορά κάποια πράγματα. Δεν είμαι ειδικός, στο άρθρο δίνω κάποιες φυσικές μάσκες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στο να μειωθούν τα σπυράκια αλλά δεν σημαίνει ότι θα λύσουν το πρόβλημα της ακμής. Επειδή είσαι σε μια τρυφερή ηλικία καλή μου Ιωάννα, καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον δικό σου άνθρωπο. Ιδανικά επισκέψου έναν δερματολόγο ο οποίος θα μπορεί να διαγνώσει αν έχεις θέμα ακμής ή ορμονικό. Από κει και πέρα οι μασκούλες βοηθάνε αλλά όπως σου είπα τίποτα από όλα αυτά δεν υποκαθιστούν την ιατρική γνώμη.
        Φιλικά πάντα και καλοπροαίρετα,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    69. Εγω ειμαι τωρα 14 χρωνων κ εχω σπυρακια απο τα 9 τι να κανω;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου μικρούλα μου. Προφανώς είσαι σε φάση εφηβείας και είναι λογικό να έχεις σπυράκια. Σε πρώτη φάση, φρόντισε να πλένεις πολύ καλά το πρόσωπό σου πρωί βράδυ. Μην πειράζεις τα σπυράκια και μην τα πιάνεις με βρώμικα χέρια. Από κει και πέρα, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες από τις μασκούλες που γράφω στο άρθρο μιας και καταπραΰνουν τα σπυράκια. Από κει και πέρα όμως θα σου συνιστούσα να συμβουλευτείς δερματολόγο ο οποίος θα σε συμβουλέψει ιατρικά για την ίαση του προβλήματός σου!
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    70. γεια σου ειμαι 11 χρονων και θελω να σε ρωτησω ποσο συχνα μπορω να πλενω το προσοπο μου δηλαδη μπορω να το πλενω πανω απο 2 φορες την μερα θα μου κανει καλο ? εχω ενα σαπουνακι

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου μικρούλα μου! Θα σε συμβούλευα να πλένεσαι τρεις φορές την ημέρα με ένα σαπουνάκι καλής ποιοτητας (μπορείς να βρεις στα φαρμακεία), μία φορά το πρώι που ξυπνάς, το μεσημέρι που γυρνάς από το σχολείο και σίγουρα το βράδυ πριν κοιμηθείς. Το βασικό είναι να μην παραλείπεις το πρωινό και το βραδυνό πλύσιμο. Από κει και πέρα βέβαια μην το παρακάνεις μιας και τι υπερβολικό πλύσιμο είναι πιθανό να σου προκαλέσει ξηροδερμία.

        Διαγραφή
    71. γεια σου κουκλα μου πειραζει επειδη εχω ακμη να βουταω στην θαλασσα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και εσένα και σε ευχαριστώ για το κοπλιμέντο αν και δεν με έχεις δει! Θα το δεχτώ (χαχα).. Λοιπόν η θάλασσα πολλές φορές κάνει καλό στην ακμή μιας και βοηθάει στο να απαλύνει τα σημάδια αλλά με κάποιες προϋποθέσεις:
        - να φοράς πάντα αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας
        -να φροντίσεις να πλένεις το πρόσωπό σου μετά τη θάλασσα και να μην ξεχνάς να ανανεώνεις το αντηλιακό
        -μην πιάνεις το πρόσωπό σου με βρώμικα χέρια και προσπάθησε να μην το σκουπίζεις με την πετσέτα σώματος που έχουμε για να απλώνουμε στην ξαπλώστρα αλλά με μία ξεχωριστή προσώπου. Στο λέω γιατί αυτό το κάνουμε πολλές φορές ασυναίσθητα.
        Αυτά τα βασικά από εμένα!
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    72. ποσα λεπτα πρεπει να αφησω την σοδα παρακαλω ?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου! Περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτάκια! Εάν δεις ότι σε ενοχλεί κάτι, την αφαιρείς αμέσως!

        Διαγραφή
    73. Εγω ειμαι 12 τα σπυρακια μου ενφανιστηκαν αποτομα περσυ βεβαια δεν νμζ να ειναι δερματολογικο το προβλημα..λογο εφηβειας πρεπει να'ναι ..αλλα σε καθε περιπτωση με ενοχλουν...τι μπορεις να μου προτεινεις καλυτερα???

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου μικρή μου!! Προφανώς και είναι θέμα εφηβείας το θέμα σου. Η πρώτη μου συμβουλή είναι να επισκεφτείς κάποιον δερματολόγο ο οποίος και ως ειδικός θα σε καθοδηγήσει ακριβώς στο πρόβλημά σου. Από κει και πέρα, πέρα από τις μάσκες του άρθρου που βοηθάνε στα σπυράκια έχω να σου δώσω τις παρακάτω γενικές συμβουλές οι οποίες όπως είναι αρκετά χρήσιμες:
        -Μην πειράζεις και μην σπας τα σπυράκια. Μπορεί να τα μολύνεις και ακόμα χειρότερα να "απλώσεις" την ακμή και σε άλλα σημεία που δεν έχει πρόβλημα.
        -Φρόντιζε να πλένεις με ένα καλό καθαριστικό προσώπου το πρόσωπό σου πρωί - βράδυ.
        -Μην πιάνεις το πρόσωπό σου με βρώμικα χέρια.
        -Να αλλάζεις συχνά την μαξιλαροθήκη σου! Πρέπει να είναι καθαρή μιας και έρχεται κάθε βράδυ σε επαφή με το πρόσωπό σου!
        -Βελτίωσε την διατροφή και καλό είναι να αποφεύγεις junk food και σοκολάτες.
        -Κάνε μάσκες από πράσινο άργιλο που βοηθάει πολύ.
        Για ακόμα μια φορά θα σου επισημάνω πως δεν είμαι ειδικός και πως οι συμβουλές αυτές προέρχονται από την προσωπική μου εμπειρία και έρευνα. Ο καθένας "καταναλώνει" ότι διαβάζει στο internet με δική του ευθύνη. Γι'αυτό και σου τόνισα πως καλό είναι κάποια στιγμή να επισκεφτείς δερματολόγο.
        Σε φιλώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
      2. ευχαριστω παρα πολυ!

        Διαγραφή
    74. Γειά σας είμαι η αντρη θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω έχω μια κιστη σπιρακι τη πρέπει να κάνω είναι παρά πολύ μεγάλο παρακαλώ πολύ απαντήστε μου ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα! Επειδή μιλάμε για ένα πιο σημαντικό πρόβλημα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο ή έστω έναν φαρμακοποιό.΄Εγώ το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να κρατάς την περιοχή καθαρή, μακρυά από μικρόβια που ίσως την χειροτερέψουν.
        Περαστικά σου εύχομαι!

        Διαγραφή
    75. γεια σου πανωοραια με λενε Ελενα και ειμαι 12 ετων εχω ακμη μαλλον λογο της εφηβιας και θελω κατι να κανω για να φυγουν γιατι δεν τα αντεχω αλλο πια :[

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Έλενά μου.. Σίγουρα οι μασκούλες που προτείνω μπορούν να βοηθήσουν μιας και καταπραΰνουν τα σπυράκια αλλά από κει και πέρα επειδή είσαι στην εφηβεία, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο που θα σε κατευθύνει ακριβώς στο πρόβλημά σου.

        Διαγραφή
    76. Γεια σου και συγχαρητηρια για τισ γνωσεις σου εγω θα ηθελα να ζητησω συμβουλη για τα σπυρακια στο προσωπο μου που εχω απο12 χρονων(τωρα ειμαι 13) πηγα στο δερματολογο και μου εδωσε ενα τζελ να πλενομαι πρωι και βραδυ και και μια κρεμα νυχτοος για τα σημαδια που μενουν μερικεσ φορεσ. Δεν εχω δει μεγαλη βελτιωση ειδικα στα σημαδια. Επισησ εχω και απο αυτα τα μαυρα σπυρακια στη μυτη. Σκοπευω να ξαναπαω στο γιατρο αλλα για την προσωρινη μειωση τουσ ποια μεθοδοσ απο τισ παραπανω πιστευεισ ειναι η αποτελεσματικοτερη; το δερμα μου δεν ειναι ευαισθητο αλλα ειναι πιστευω αρκετα λιπαρο. Φχαριστω για το χρονο σου!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου καλή μου και σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πάρα πολύ που αν και είσαι μικρούλα αντιλαμβάνεσαι ότι η συμβουλή ενός εξειδικευμένου γιατρού είναι απαραίτητη. Καλά θα κάνεις και θα ξαναπάς εφόσον δεν είσαι ικανοποιημένη. Από κει και πέρα, συμπληρωματικά σε ότι κάνεις μπορείς να προσθέσεις μασκούλες μια και δυο φορές τη βδομάδα. Συστήνω ανεπιφύλακτα αυτήν με το μέλι και το λεμόνι αλλά και αυτήν με τον πράσινο άργιλο ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά.

        Διαγραφή
      2. Ευχαριστω πολυ!!!

        Διαγραφή
      3. Ευχαριστω πολυ!!!

        Διαγραφή
    77. Αν εχετε βγαλει ενα σπυρακι και θελεται να το εξαφανισετε σε μια μερα ειναι να βαλετε πανω στο σπυρακι λεμόνι και λιγο μελι, θα δειτε αποτελεσμαα! ;)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    78. Γεια σου, εγώ έχω πρόβλημα στα χέρια και τώρα που είναι καλοκαίρι δεν φοράω αμάνικα γιατί είναι άσχημο το θέαμα. Εκτός από ήλιο και θάλασσα τι άλλο μπορώ να κάνω για να φύγουν τα σημάδια σε σύντομο χρονικό διάστημα;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου! Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις κάποιο δερματικό πρόβλημα και επειδή δεν μιλάμε για πρόσωπο και ακμή, καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον δερματολόγο ή κάποιον φαρμακοποιό που θα σου συστήσει κάποια ειδική κρεμούλα.

        Διαγραφή
    79. Γεια σου Πανωραια, ωραιες οι συμβουλες σου, πολυ ψαγμενες μπορω να πω...Εγω ειμαι 16 χρονων...Το μονο μου προβλημα ειναι οτι βγαζω πολυ τοπικα σπυρακια..αλλα φαινονται...φευγουν και ξαναβγαινουν...Δεν εχω καποια ακμη, απλα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να σταματησω αυτο το τροπαριο καθε βδομαδα και ενα σπυρακι σε αλλο σημειο...ή 2 πχ....Βοηθαει καποια απο τις προαναφερθεισες λυσεις?....Οταν καταλαβαινω οτι παει να φουντωσει καποιο σπυρακι, μπορω να το σταματησω?....Η επιδερμιδα μου ειναι σκληρη, οχι ευαισθητη...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου γλυκιά μου και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Σίγουρα τα σπυράκια αυτά θα είναι και λόγω περιόδου και ίσως να έχεις μια ήπια και φυσιολογική ακμή για την ηλικία σου. Όλες οι παραπάνω συμβουλές βοηθάνε αρκετά στο να καταπραΰνουν τα σπυράκια και να καθαρίζουν το πρόσωπο από την περιττή λιπαρότητα. Στο φούντωμα βοηθάει πολύ να βάλεις τοπικά λίγη σκόνη από ασπιρίνη (αν δεν έχεις κάποια αλλεργία). Επίσης πολύ καλό κάνει η αλόη, ο άργιλος αλλά και το έλαιο από τεϊόδεντρο. Μπορείς να βάζεις τοπικά όταν βλέπεις ένα σπυράκι να φουντώνει μιας και βοηθάνε στο να το ωριμάσουν και να το "ξηράνουν" νωρίτερα.

        Διαγραφή
    80. Τα σπυρακια πρεπει να τα σπαω?αν ειναι με πυον?και ποιες τροφες δεν πρεπει να τρωω για να μην βγαζω?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΠΟΤΕ δεν σπάμε σπυράκια! Μπορεί να κάνεις σημάδια, να τα μολύνεις και να χειροτερέψεις πολύ την κατάσταση. Αν θες μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις έναν καθαρισμό σε κάποιο δερματολόγο ή αισθητικό αλλά όχι να τα σπας μόνη σου. Από κει και πέρα, όσον αφορά τη διατροφή, διάβασε αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο:
        http://www.boro.gr/31891/poies-trofes-kanoyn-kako-sthn-akmh

        Διαγραφή
    81. Μαγιά μπύρας από φούρνο...ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!! Την κανετε χάπια, μετά κατάψυξη κ 2 την μέρα...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    82. γεια σου πανωραια......εμενα μου βγαινουν πολλα σπυρακια.....ειμαι 14 και καταλαβαινω τον λογο ......η τουαλετα μας εινα εξω απο το σπιτι......πολλες φορες στην τουαλετα κυκλοφορουν εντομα....το προσωπο μου το πλενω εκει....μηπως φταιει και αυτο???

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και εσένα! Μπορεί να φταίνει και αυτό. Να σου προτείνω μία λύση? Μπορείς να πλένεις το πρόσωπό σου κανονικά στο μπάνιο, και στην πορεία να έχεις στο δωμάτιό σου λοσιόν οινοπνεύματος (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ) και ένα μπαμπάκι να καθαρίζεις πάλι το πρόσωπό σου από τα μικρόβια. Στην πορεία μπορείς κανονικά να βάλεις την ενυδατική σου αν χρησιμοποιείς.

        Διαγραφή
      2. ενταξει.....σε ευχαριστω παρα πολυ

        Διαγραφή
    83. Καλησπέρα Πανωραια ! Με λένε Κώστα και ειμαι 16 χρόνων ! Αθλουμαι καθημερινά και όπως ειναι φυσικό εμφανίζονται σπυράκια από τον ιδρώτα ! Το πρόβλημα όμως εχει και συνέχεια ! Καθε μέρα δυστυχώς τα πειράζω τα ξυνω γίνονται κόκκινα , μεγάλα και πιστεύω οτι μετά εξαπλώνονται παντού ! Επίσης όταν βλέπω πύον τα σπάω κατευθείαν και βάζω μετά οινόπνευμα ! Τι μπορώ να κάνω για να εξαφανιστούν ? ΣΥΓΝΩΜΗ αν σε κούρασα ! Σε ευχαριστώ εμ των προτέρων !

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Κώστα μου!! Λοιπόν, πρώτο λάθος που κάνεις είναι ότι πειράζεις τα σπυράκια. Απαγορεύεται να τα σπάμε!! Δεν πρέπει να τα πειράζεις ούτε να τα ξύνεις.. Τα μολύνεις και μεταφέρεις την ακμή και σε άλλα σημεία που μπορεί και να μην είχαν πρόβλημα. Θα πρέπει να πάρεις ένα καλό σαπούνι από το φαρμακείο. Θα πλένεις το πρόσωπό σου πρωί, μεσημέρι μετά το σχολείο και εννοείται πάντα μετά την προπόνηση, και το βράδυ πριν τον ύπνο. Από κει και πέρα μπορείς να πάρεις άργιλο σε σκόνη από το φαρμακείο και να κάνεις μάσκα 2 φορές τη βδομάδα. Ο άργιλος καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος. Μπορείς να παίξεις και με άλλες μάσκες εναλλάξ όπως βλέπεις και στο άρθρο. Επιπλέον, προκειμένου να καταπραΰνεις ένα σπυράκι που είναι σε έξαρση, μπορείς να βάζεις (εάν δεν έχεις κάποια αλλεργία) ασπιρίνη σε σκόνη. Όλα αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν στο να ηρεμήσουν κάπως τα σπυράκια αλλά επειδή είσαι σε φάση ακμής, για μένα επιβάλλεται να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο ο οποίος θα σου πει ακριβώς πως να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου!
        Σε ευχαριστώ,
        Πανωραία

        Διαγραφή
    84. Γεια σου ,Πανωραία!Είμαι η Χρύσα ,12 ετών.Έχω βγάλει μικρά σπυράκια στο μέτωπο και στην μύτη.Φίλες μου λένε πως είναι απ΄την σοκολάτα και τον ιδρώτα.Ισχύει;Και τι μου συστείνεις απ'τις συνταγές σου για να φύγουν τα σπυράκια;;Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σου! :)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Χρύσα μου! Η κακή διατροφή σίγουρα επηρεάζει την ακμή. Είναι λογικό πάντως να έχεις σπυράκια μιας και είσαι στην εφηβεία. Οι μασκούλες βοηθάνε αλλά την λύση στην ακμή, μόνο ένας δερματολόγος μπορεί να στην δώσει. Οι μάσκες καθαρίζουν και καταπραΰνουν την επιδερμίδα. Πολύ καλή είναι και αυτή με τον άργιλο, και η αλόη αλλά και το έλαιο από τεϊόδεντρο.

        Διαγραφή
    85. Γεια σου Πανωραία είμαι ο Δημήτρης και είμαι 13 ετών καθε καλοκαίρι βγάζω σπυράκια με πιον στο πόδι. Μερικοί λένε πως ειναι απο την σοκολατα αληθεύει. Σε παρακαλω απάντησε μου

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Δημήτρη μου! Όπως είπα και στην φίλη μου παραπάνω, η κακή διατροφή επιβαρύνει σαφώς τα σπυράκια. Από κει και πέρα, επειδή μιλάς για σπυράκια στο πόδι, μπορεί να παίζει ρόλο ο ιδρώτας ή και κάποιο άλλο δερματικό θέμα. Γιατρός δεν είμαι και δεν μπορώ να κρίνω τι φταίει.. Οπότε καλό θα ήταν να πάρεις την συμβουλή κάποιου δερματολόγου.

        Διαγραφή
    86. Geia s .....exw 4 meres pou exw mikra spirakia poli mikra sto afti m gemato kai exei arxisi kai sthn akri tou prosopou san kapsimo kai den kserw ti na kanw ...apandiste oso pio grigora borite .... eimai 14 xronon

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου! Δεν παίζουμε με αυτά, καλό είναι να πας σε έναν δερματολόγο ή έστω σε κάποιο φαρμακείο.

        Διαγραφή
    87. Γεια ..εχω καποιες αποριες και θα ηθελα να σας ρωτησω.. ειμαι 12 και εδω και δυο χρονια εχω εφηβια .. καποιοι μου λενε πως οταν γινω 14 θα φυγουν επειδη ξεκηνησα να βγαζω σπυρακια νωρις.αληθευει? Ενας φιλος μου βαζει οινοπνευμα ειναι καλο?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και εσένα! Καταρχάς ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και διαφορετικός. Η εφηβεία εκδηλώνεται περίπου σε αυτήν την ηλικία αλλά δεν σημαίνει ότι θα εκδηλωθεί σε όλους με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια συμπτώματα. Μπορείς να χρησιμοποιείς λοσιόν οινοπνεύματος έτσι ώστε να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου από μικρόβια και μολύνσεις, αλλά δεν σημαίνει πως το οινόπνευμα καταπολεμά την ακμή. Γι αυτό αν αντιλαμβάνεσαι πως έχεις έντονο πρόβλημα ακμής, καλό είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο ο οποίος θα σε κατευθύνει στην αντιμετώπισή της.

        Διαγραφή
    88. γεια σου με λενε νικολ και ειμαι 11 μισο εχω ακμη περιπου εδω και ενα χρονο πηγα σε δερματολογο και μου εγραψε μια κρεμα για ενα μηνα την πηρα αλλα δεν ειδα καποια αλλαγει τωρα πλενω το πρωσοπο μου με σαπουνι μονο εχω πολλυ λιγα στο μετωπο αλλλα αρκετα στα μαγουλα και στο σαγονι τι να κανω και ποια απο της συνταγουλες σου να χρεισιμοποιησω

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Νικόλ μου και συγγνώμη για την καθυστέρηση! Σε πρώτη φάση, πρέπει να ενημερώσεις τον γιατρό σου πως ακολούθησες την θεραπεία και δεν είδες κάποια αλλαγή. Μπορεί να σου προτείνει κάποια άλλη θεραπεία. Από κει και πέρα, οι μασκούλες βοηθάνε στην μείωση της ακμής, αλλά από κει και πέρα αν τίθεται κάποιο δερματολογικό θέμα, δεν σημαίνει πως θα το καταπολεμήσει και 100%. Από τις συνταγές, στο φούντωμα βοηθάει πολύ να βάλεις τοπικά λίγη σκόνη από ασπιρίνη (αν δεν έχεις κάποια αλλεργία). Επίσης πολύ καλό κάνει η αλόη, ο άργιλος αλλά και το έλαιο από τεϊόδεντρο. Μπορείς να βάζεις τοπικά όταν βλέπεις ένα σπυράκι να φουντώνει μιας και βοηθάνε στο να το ωριμάσουν και να το "ξηράνουν" νωρίτερα.

        Αυτά από εμένα!

        Διαγραφή
    89. Gia sas (panoraia) exw bali tin aspri odontokrema k mou ekane egkabmata k egw exw polla se ollo t prosopw pfff

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και σένα! Πολύ λυπάμαι γι αυτό που μου γράφεις. Φαντάζομαι έβαλες την άσπρη οδοντόπαστα, την παλιά και κλασσική και όχι αυτές που κυκλοφορούν. Την έβαλες τοπικά έτσι, μόνο πάνω στο σπυράκι. Κοίταξε να δεις, οι ιδέες που μπορείς να βρεις στο ιντερνετ είναι πάρα πολλές και ο καθένας τις υιοθετεί με τη δική του ευθύνη. Γι αυτό καλό είναι να δοκιμάζουμε πάντα προσεχτικά. Εφόσον ένιωθες τσούξιμο, έπρεπε να την αφαιρέσεις αμέσως. Για να επουλώσεις την πληγή, μπορείς να βάλεις αλόη, γιαούρτι ή και ασπράδι αυγού, το οποίο είναι ένα και ένα για τα εγκαύματα γενικότερα!

        Διαγραφή
    90. Εγώ εκανα αυτό με το πορτοκάλι και το αλάτι πριν απο λίγο Καιρό αλλά έκαιγε τρομερά. Μετα όταν το εβγαλα είχα κοκκινιλες και το δέρμα μου δεν είναι καν ευαίσθητο ουτε είμαι αλλεργική σε κάτι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου! Είναι πολύ πιθανό το αλάτι να σε πείραξε. Πάντως γενικά, καλό είναι σαν τακτική να δοκιμάσεις πρώτα σε ένα σημείο, ας πούμε πίσω από το αυτί σου, στο λαιμό, ίσως σε ένα σημείο στο μέτωπο, και αν δεις πως δεν σου δημιουργεί κάποιον ερεθισμό, συνεχίζεις. Εφόσον είδες πως από την αρχή σε έτσουζε, θα έπρεπε να ξεπλυθείς αμέσως. Οτιδήποτε είναι φυσικό δεν σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιείται με τυφλή εμπιστοσύνη.

        Διαγραφή
    91. Έχω πολλά σημάδια επειδή σπάω τα σπυράκια, τι μπορώ να βάλω για να φύγουν?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου! Καταρχάς δεν πρέπει να τα σπας! Μπορεί να τα μολύνεις, να τα κάνεις χειρότερα και επιπλέον κάνεις περισσότερα σημάδια. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω άρθρο για σημάδια:

        http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7237.html

        Παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι μπορούν και να εξαφανιστούν, απλά τα βοηθάς να επουλωθούν. Η συμβουλή ενός γιατρού δερματολόγου θα ήταν ιδανική εάν θες κάτι αποτελεσματικό.

        Διαγραφή
    92. καλησπερα. εχω βγαλει τελευταια αρκετα σπυρακια στο προσωπο.. δεν ειναι με πειων αλλα εινα κοκκινα..πως μπορουν να φυγουν ?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου και εσένα! Δεν είμαι ειδικός οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω τι σπυράκια είναι και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μπορεί να μην είναι καν σπυράκια ακμής. Οι συνταγές - μάσκες που προτείνω βοηθάνε αλλά δεν αποτελούν ειδική θεραπεία. Εάν αντιλαμβάνεσαι ότι το πρόβλημα συνεχίζεται και ότι τα σπυράκια δεν φεύγουν, θα ήταν καλό να επισκεφτείς έναν δερματολόγο.

        Διαγραφή