Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Πως ξανθαίνουν τα μαλλιά φυσικά;Πως αναδεικνύονται τα μαύρα μαλλιά; Με τα κόκκινα τι μπορούμε να κάνουμε; Δείτε φυσικούς τρόπους για όλα τα χρώματα μαλλιών!!

Πολλές φορές θέλουμε να αναδείξουμε το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας ή ακόμα και το χρώμα της βαφής, χωρίς όμως να καταφύγουμε πάλι σε ανταύγειες και τοξικές βαφές. Η φύση έχει προβλέψει και γι' αυτό. Υπάρχουν κόλπα και μυστικά που μπορούν να τονίσουν και να αναδείξουν το χρώμα των  μαλλιών σας φυσικά!



Για να ανοίξετε τα μαλλιά σας και να αποκτήσετε φυσικές ξανθές ανταύγειες:

Χαμομήλι: Λούζετε συχνά τα τα μαλλιά σας με αφέψημα από χαμομήλι. Όταν είστε στο μπάνιο να ξεπλένετε το τελευταίο χέρι από το σαμπουάν σας με χαμομήλι. Επίσης όταν είστε στην θάλασσα μπορείτε να βάλετε μέσα σε ένα vaporisater βρασμένο χαμομήλι μαζί με λίγες σταγόνες από λεμόνι και κάθε φορά που θα βγαίνετε από την θάλασσα, ψεκάζετε τα μαλλιά σας με αυτό. Έτσι και θα τα ξεπλύνετε από το αλάτι και ο ήλιος με το χαμομήλι θα δώσει μια πιο ανοιχτή απόχρωση στα μαλλιά.
Οξυζενέ. Δεν είναι φυσικό προϊόν και δεν κάνει καλό στην τρίχα καθώς την αφυδατώνει και την αδυνατίζει, αλλά είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το ντεκαπάζ και τις βαφές εάν το χειριστείτε με προσοχή. Εννοώ το οξυζενέ για τραύματα που ουσιαστικά είναι διάλυμα οξυζενέ σε νερό και όχι μεγάλης συγκέντρωσης όπως τα οξυζενέ που χρησιμοποιούμε στις βαφές. Απλώστε μια καλή ποσότητα στα μαλλιά μέχρι να μουσκευτούν καλά, αφήστε το για είκοσι περίπου λεπτά και λουστείτε. Επαναλάβετε πριν από κάθε λούσιμο, ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε.
Λεμόνι: Ο χυμός λεμονιού με τα οξέα που περιέχει, μπορεί να ανοίξει δύο και τρεις τόνους το χρώμα των μαλλιών μας, ειδικά εάν συνδυαστεί με ήλιο. Ακόμη και το χειμώνα μπορεί να κάνει θαύματα αρκεί τα μαλλιά μας να μην είναι μαύρα και να μην βιαζόμαστε για άμεσο αποτέλεσμα. Κάθε φορά πριν το λούσιμο απλώστε φυσικό χυμό λεμονιού στα μαλλιά σας για μία περίπου ώρα. Σταδιακά, θα δείτε το χρώμα τους να ανοίγει. Ενδέχεται προτού τα ξανθύνει να βγάλει ένα ελαφρύ πυρόξανθο ή πορτοκαλί χρώμα. Συνεχίστε κανονικά για μερικά ακόμη λουσίματα και θα δείτε ότι θα φύγει φέρνοντας λαμπερές ξανθές αποχρώσεις.
Ξύδι: Ένα φυσικό προϊόν που όχι μόνο ξανοίγει το χρώμα των μαλλιών αλλά δίνει και λάμψη και δύναμη στα μαλλιά. Μία μεγάλη κούπα (άσπρο κατά προτίμηση) ξύδι πριν το λούσιμο για μία ώρα ή για λίγο, πριν δηλαδή το τελευταίο ξέβγαλμα και σύντομα θα δείτε τις πρώτες ανοιχτές ανταύγειες στα μαλλιά σας. Και αυτό, σε συνδυασμό με ήλιο δίνει γρηγορότερα αποτελέσματα. Μην φοβάστε την μυρωδιά του ξυδιού. Με ένα καλό ξέβγαλμα δεν θα πάρει κανείς μυρωδιά!

Για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας:

Δαφνόφυλλα: Βράστε  φρέσκα δαφνόφυλλα και λούζετε τα μαλλιά σας για 15 συνεχόμενες μέρες με το αφέψημα. Αν θέλετε να σκουρύνουν παραπάνω, τότε συνεχίστε να λούζεστε περισσότερες μέρες. 
Δεντρολίβανο: Δίνει λάμψη και ζωντανεύει τα μαύρα μαλλιά. Λούζεστε με το αφέψημα του για όσο χρόνο κρίνετε απαραίτητο για τα μαλλιά σας. 
Καφές ή μαύρο τσάι. Ανακάτεψε μισή κούπα μάσκα μαλλιών ή μαλακτική κρέμα με μισή κούπα δυνατό καφέ στιγμής. Άφησε το σίγμα μία περίπου ώρα στα μαλλιά σου και έπειτα μπορείς να λουστείς. Όσο περισσότερο διάστημα βάζεις καφέ τόσο πιο σκούρα θα γίνονται τα μαλλιά σου. Εάν σταματήσεις να βάζεις, θα παρατηρήσεις ότι το χρώμα θα επανέρχεται στο αρχικό.
Φασκόμηλο. Πρόκειται για τον πιο «απαλό» τρόπο να σκουρύνεις μερικούς τόνους τα μαλλιά σου σε περίπτωση που δεν θέλεις έντονα μαύρο χρώμα. Βράσε αρκετό φασκόμηλο σε λίγο νερό και ψέκαζε με αυτό το μείγμα τα μαλλιά σου καθημερινά. Τις ημέρες που λούζεσαι, ψέκασέ τα μετά το λούσιμο και μην τα ξεβγάλεις. Θα δεις υπέροχο χρώμα αλλά και λαμπερότερα τα μαλλιά σου.

Για τα καστανά μαλλιά σας:

Καρυδιά: Ο ζωμός από τα φύλλα καρυδιάς βοηθάει να δυναμώσουν και να λάμψουν τα καστανά μαλλιά. Βράστε τα και λουστείτε στο τελευταίο χέρι από το σαμπουάν σας ή έχετε το σε vaporisater και ψεκάστε όποτε θέλετε να τους δώσετε μια ανάσα ξεκούρασης.
Κακάο. Κάθε φορά που λούζεσαι, αναμειγνύεις ½ κουταλάκι του γλυκού κακάο με τη δόση σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσεις. Τρίβεις καλά και ξεβγάζεις. Σύντομα, θα δεις λαμπερές καστανές ανταύγειες ενώ όσο το χρησιμοποιείς τόσο πιο σκούρο θα γίνεται.


Για κόκκικο χρώμα μαλλιών:

Κανέλα. Κάποιοι ορκίζονται στο όνομά της. Ανοίγει το χρώμα των μαλλιών, δίνει όμορφες κόκκινες κυρίως ανταύγειες ενώ αφήνει ένα υπέροχο άρωμα. Αναμειγνύετε ίση ποσότητα κανέλας με μαλακτικό μαλλιών, λούζεστε και στη συνέχεια σε βρεγμένα μαλλιά απλώνετε το μείγμα. Τρίβετε καλά τα μαλλιά και τα βουρτσίζετε για να πάει παντού και το αφήνετε δύο – τρεις ώρες. Μπορείτε εναλλακτικά να το απλώσετε βράδυ και να λουστείτε το πρωί, καθώς η κανέλα όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα έχει. Επαναλάβετε ανάλογα το ξάνοιγμα που θέλετε στο χρώμα.
Κόκκινα φρούτα. Πάρε ό,τι κόκκινο φρούτο έχεις εύκαιρο, όπως βατόμουρα, κεράσια, μούρα, ακόμη και παντζάρια και βάλε τα σε ένα μπρίκι με νερό. Όσο πιο κόκκινο το νερό τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα. Χρησιμοποίησε το εκχύλισμα αυτό μετά το λούσιμο για να ξεπλένεις τα μαλλιά σου. Όχι, δεν θέλει ήλιο, ούτε ξέβγαλμα. Σιγά – σιγά, θα παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου έχουν αποκτήσει κατακόκκινες λαμπερές ανταύγειες!

Εγώ θα κάνω το πείραμα για τα ξανθά μαλλιά και θα σας πω. Πάντως όσες φορές χρησιμοποιώ χαμομήλι το καλοκαίρι πάντα βλέπω αποτέλεσμα!

Δοκιμάστε, δεν έχετε τίποτα να χάσετε!
Σας φιλώ,
Πανωραία


Πηγή πληροφοριών: http://www.sheblogs.eu

388 σχόλια:

  1. sas euxaristo poli gia tis plirofories 9a to dokimasw!!elpizw na petuxei :0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. egw tha ithela na rwtisw ean uparxei kapia methodos pu mpori na me voithisi na ksanthunw ta malia mu mono sto katw meros alla na min kani entoni diafora! mpris na m voithisis?

      Διαγραφή
    2. Γεια σου!! Οι φυσικές μέθοδοι είναι αυτές που προτείνω και στο άρθρο οπότε μια καλή ιδέα είναι να τις δοκιμάσεις τοπικά στα σημεία που σε ενδιαφέρουν να ξανθύνεις.. Πολύ έντονες αλλαγές είναι δύσκολο να γίνουν με τις φυσικές μεθόδους οπότε δοκίμασε και θα δεις πως θα πάει..

      Διαγραφή
  2. Εμείς ευχαριστούμε για το σχόλιο! Μακάρι να δεις αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tha ithela na sas rwtisw kati. ean kataferw na ksanthinw ta mallia mou arketa gt to fisiko mou einai kastanoksantho poso tha diarkesei to pio ksantho xrwma? tha meinei 'h tha ksanaginei me to fisiko tou xrwma to malli mou meta apo ligo kairo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου και καλωσήρθες στην παρέα μας! Καταρχάς να σε ενημερώσω πως δεν είμαι ειδική οπότε θα σου μιλήσω από την δική μου εμπειρία. Όσο εφαρμόζεις αυτές τις τεχνικές αλλά και σε συνδυασμό με τον δυνατό ήλιο του καλοκαιριού(μην ξεχνάς στην ηλιοθεραπεία να ψεκάζεις τα μαλλιά σου με χαμομήλι), τα μαλλάκια σου θα αποκτούν ωραίες ξανθές ανταύγειες. Περίπου ένα-δύο τόνους πιο ανοιχτές από το φυσικό σου χρώμα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα όμως, συνήθως αρχίζουν και σκουραίνουν. Μπορεί να κρατήσουν μία λάμψη και φωτεινότητα σε κάποια σημεία αλλά όχι στον βαθμό που θα είναι το καλοκαίρι.Μην ξεχνάς ότι αυτές είναι φυσικές μέθοδοι, κάνουν καλή δουλίτσα αλλά δεν κάνουν και θαύματα! Ελπίζω να σε βοήθησα! Πανωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα ηθελα να ρωτησω κατι...το χρωμα των μαλλιων μου ειναι σκουροκαστανο..αν χρησιμοποιησω τη μεθοδο του χαμομηλιου ή του λεμονιου θα εχω αποτελεσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Θεωρώ πως ειδικά το χαμομήλι σε συνδυασμό με τον δυνατό ήλιο του καλοκαιριού, θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να ανοίξουν σε κάποια σημεία ένα με δύο τόνους. Ίσως για σένα που είσαι σκούρα καστανή να είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν καστανόξανθες ανταύγειες, ωστόσο μπορεί το καστανό σου να γίνει πιο γλυκό και ανοιχτό..
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη...ελπιζω να εχω καλα αποτελεσματα!

      Διαγραφή
    3. Εμείς ευχαριστούμε που μας παρακολουθείς και κάνεις και σχόλια!! Χαρά μου εάν μπορώ να σε βοηθήσω!
      Πανωραία

      Διαγραφή
    4. Γεια σας! Και εγω εχω σκουρο καστανο χρωμα και θελω να ανοιξουν οσο πιο φυσικα γινεται! Θα ηθελα να ρωτησω...μηπως θα ειχα καλυτερα αποτελεσματα αν χρησιμοποιουσα μειγμα απο χαμομηλι, λεμονι και ξυδι το καλοκαιρι; Ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή
    5. Γεια σου Cathe! Ναι είναι πολύ καλή ιδέα αυτό που λες. Εγώ το καλοκαίρι συνδύαζα λεμόνο με χαμομήλι και είδα πολύ καλά αποτελέσματα.. Ειδικά σε συνδυασμό με τον ήλιο, η μέθοδος είναι πολύ πιο αποτελεσματική.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  7. κοριτσια γεια σας! πολυ ωραιες πληροφοριες..!! πρωτη φορα μπαινω στο blog σας και ειναι πολυ ενδιαφερον , μπραβο σας! εγω εβαλα λεμονι στον ηλιο και ειδα καλα αποτελεσματα και θα συνεχισω και το υπολοιπο καλοκαιρι. τα μαλλια μου ειναι καστανοξανθα φυσικα.θα ηθελα να ρωτησω , θα μπορουσαμε να χρησημοποιησουμε μια μιξη απο ξυδι , λεμονι και χαμομηλι...??
    και θα μπορουσαμε να κανουμε κατι ωστε να μην ξανα σκουρυνουν τον χειμωνα?? καθως δεν εχει τοσο ηλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια και σε εσένα!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Εννοείται πως μπορείς να κάνεις μίξη αυτών των τριών και είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα! Ο ήλιος παίζει καθοριστικό ρόλο στο άνοιγμα των μαλλιών! Γι'αυτό το χειμώνα δεν είναι εύκολο να κρατήσεις το φυσικό άνοιγμα. Μπορείς να συνεχίζεις να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με λίγο χαμομήλι αλλά μην περιμένεις τα αποτελέσματα του καλοκαιριού. Επίσης μια καλή ιδέα είναι να επενδύσεις σε σαμπουάν και κρέμα μαλλιών που έχουν σαν βάση το χαμομήλι! Μια καλή συντήρηση μπορεί να γίνει με αυτά τα μέσα! Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. παρακαλω !! αληθεια ειναι.. εχετε κανει πολυ καλη δουλεια!! εχω ξαναφησει σχολια απλα επειδη δεν εχω λογαριασμο βαζω το ονομα μ στο τελος..σε ευχαριστω για την απαντηση σου.. να σε ρωτησω κατι ακομα.. καθως εψαχνα στι ιντερνετ, βρηκα και οτι το μελι τα ανοιγει αρκετα λογω των ιχνων υπεροξειδιου που περιεχει και ειναι μια μεθοδος που δεν χρειαζεται ηλιο!!!δηλαδη μπορει να χρησημοποιηθει και το χειμωνα..ανακατεβεις μελι και λαδι η μελι και μαλακτικη μαλλιων , το αφηνεις σε ενα κλειστο βαζακι για 15 λεπτα και το τοποθετεις στα μαλλια!!
      τωρα ο χρονος που απαιτειται ποικιλε αλλοι προτειναν 30-45 λεπτα και αλλοι πανω απο 8 ωρες !!ελπιζω να βοηθησα με αυτες τις πληροφοριες οσες θελουν να ανοιξουν τα μαλλακια τους φυσικα!! ΚΑΤΙΑ

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Κάτια μου!! Πολύ χαίρομαι να διαβάζω σχόλιά σου! Τέλεια ιδέα αυτή με το μέλι! Το χειμώνα το πιθανότερο είναι να την δοκιμάσω! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πρόσθετες πληροφορίες!! Είναι τέλειο να ανταλλάσσουμε γνώσεις και ιδέες! Ότι άλλο βρεις ή ξέρεις, μην διστάσεις να το γράψεις! Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    4. Πανωραια γεια σου !!! δοκιμασα την τεχνικη με το μελι και το λαδι , το αφησα βεβαια περιπου 8 ωρες και ειδα αλλαγη!!το καλο με αυτην την μεθοδο ειναι οτι το μελι δεν ειναι τοσο επιθετικο οσο το λεμονι , για αυτο και τα αποτελεσματα μπορει να ειναι μακρυπροθεσμα.. ωστοσο , το μελι εκανε τα μαλλια μου απιστευτα λαμπερα και μεταξενια !!μαλλον θα συνεχισω με αυτην την μεθοδο , διοτι προσφερει ανοιγμα και θρεψη στα μαλλια!!! αλλα θελω να δοκιμασω και το ξυδι.. εχω ακουσει οτι κανει τα μαλλια πολυ λαμπερα!ΚΑΤΙΑ

      Διαγραφή
    5. Γεια σου αγαπημένη μου Κάτια! Σε ευχαριστώ πολύ που συμπληρώνεις τις πληροφορίες μας!! Σίγουρα το μελάκι κάνει καλλη δουλειά.. Θα το ψάξω και θα ανεβάσω σχετικό θέμα! Σε ευχαριστώ πολύ για την ιδέα και αφού δουλεύει, τέλεια! Το ξύδι δίνει απίστευτη λάμψη! Το έχω κάνει.. Το αποτέλεσμα φαίνεται από την πρώτη φορά!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  8. τα μαλλια μου ειναι καστανα αλλα θελω ν γινουν καστανοξανθα. ποια μεθοδος ειναι καλυτερη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Νομίζω ο συνδυασμός χαμομήλι, λεμόνι και ξύδι σε συνδυασμό με τον ήλιο, μπορεί να σε βοηθήσει πολύ! Εκεί που θα είσαι στην παραλία και θα λιάζεσαι, πάρε ένα σπρέι και βάλε βρασμένο χαμομήλι και λίγο λεμόνι (μπορείς να βάλεις και σταγόνες από ξύδι αν αντέχεις την μυρωδιά) και άστα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά από τον ήλιο! Να το κάνεις κάθε φορά όμως!
      Πανωραία

      Διαγραφή
  9. τα μαλλια μου ειναι καστανοξανθα προς ξανθα...θελω ομως να τα ξανθυνω και αλλο με αμεσο τροπο..τι μπορω να κανω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Θα σου πρότεινα τις μεθόδους που αναφέρω στο κείμενο αλλά και στα κορίτσια παραπάνω. Συγκεκριμένα, καλό είναι όταν θα είσαι στην παραλία να ψεκάζεις τα μαλλιά σου με ένα μείγμα από χαμομήλι, λεμόνι και ξύδι και να τα αφήνεις να στεγνώνουν στον ήλιο. Επίσης καλή ιδέα είναι να ξεβγάζεις το τελευταίο χέρι με χαμομήλι.. Όσο μπορείς να έχεις μία συνέπεια προκειμένου να δεις αποτελέσματα. Ελπίζω να βοήθησα,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  10. γεια, ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! ηθελα να ρωτησω, η κανελα μπαινει σε μορφη σκονης ή πρεπει να βρασω το ξυλακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα!! Σε μορφή σκόνης θα το βάλεις και μετά θα ξεπλύνεις τα μαλλιά σου καλά και η σκόνη θα υποχωρήσει..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  11. μηπως μπορεις να απαντησεις στο σχολιο που εκανα παραπανω?
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Σε ποιο σχόλιο εννοείς; Νομίζω όλες οι ερωτήσεις έχουν απαντήσεις; Θες να με ξαναρωτήσεις σε περίπτωση που δεν διευκρίνισα κάτι; Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  12. gia legomai mariana kai eimai 13 xronon einai kalo na anikso fisika ta malia mu mipos xalasun i den kani na ta ksanthino mexri tora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Μαριάννα μου! Πολύ χαίρομαι που και μικρότερα κορίτσια μας παρακολουθούν. Όλες αυτές οι μέθοδοι είναι φυσικές (εκτός από το οξυζενέ που δεν στη συνιστώ). Οπότε με μία λογική χρήση (3 φορές τη βδομάδα), δεν πρόκειται να σου προκαλέσει κάτι κακό στα μαλλιά σου. Έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα έρχεται σταδιακά. Δεν είναι βαφή να πεις ότι θα αλλάξει καθοριστικά το χρώμα των μαλλιών σου αλλά βοηθάει αρκετά. Ειδικά σε συνδυασμό με τον ήλιο θα δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα. Επειδή όμως είσαι αρκετά μικρή καλό είναι όλα αυτά που έχουν να κάνουν με αλλαγές να τα συζητάς με κάποιον δικό σου που εμπιστεύεσαι(με τη μαμά ας πούμε) ή καλύτερα ακόμα και με κάποιον ειδικό.
    Σε φιλώ,
    Πανωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σας κοριτσια...εχω καστανο χρωμα και θελω λιγο να το μαυρινωω τι να κανωω? Στελλινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Στελλίνα μου!! Θα σου πρότεινα τις συμβουλές που περιγράφονται παραπάνω δηλαδή τις μεθόδους με τα δαφνόφυλλα ή το δεντρολίβανο ή το τσάι ή το φασκόμηλο. Δες ποια σε βολεύει και σου ταιριάζει καλύτερα! Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  15. εγω που τα εχω κοκκινο χαλκινο αν βαζω μετα απο καθε λουσιμο χαμομιλι ανοιγει προς το ξανθο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω σίγουρα.. Λογικά το χαμομήλι σε συνδυασμό με τον ήλιο θα βοηθήσουν την βάση σου να ανοίξει ένα με δύο τόνους αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς αν οδηγεί προς το ξανθό.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  16. πανωραια μου γεια σου,
    εχω βαψει τα μαλλια μου με την βαφη της κορρε 9,7 . ειναι αρκετα ξανθα τωρα , το φυσικο μου ειναι ξανθο ( περιπου 8 νουμερο) ομως οταν περασει το καλοκαιρι θα φενεται η λιγο πιο σκουρη ριζα μου και δεν θελω. ετσι αποφασησα να τα σκουρινω με φυσικο τροπο.. ποιον μου προτεινεισ ετσι ωστε να ειμαι πιο κοντα στο φυσικο μου; γιατι δεν σκοπεβω να τα ξαναβαψω για κανενα λογο.. Θα περιμενω με ανυπομονισια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκεία μου!! Με χαροποιεί πολύ που θέλεις να με συμβουλευτείς! Απλά να σου πω, ότι εγώ δεν είμαι ειδική πχ κομμώτρια ή κάτι τέτοιο. Όλα αυτά που ανεβάζω είναι μυστικά που έχω μάθει από τις γιαγιάδες μου, μυστικά που ψάχνω σε βιβλία, internet, από στόμα σε στόμα, και φυσικά όλα αυτά τα πειραματίζομαι και πάνω μου!! Οπότε η συμβουλή μου βασίζεται σε γενικές γνώσεις αλλά όχι επαγγελματικές.. Όσον αφορά τώρα για τα μαλλάκια σου, πολύ κάνεις και θες να το γυρίσεις στο φυσικό σου.. Απ'ότι καταλαβαίνω το φυσικό σου χρώμα πρέπει να είναι πού ωραίο. Για να τα σκουρύνεις λοιπόν λίγο, ίσως η πιο καλή λύση από αυτές να είναι η μέθοδος με την καρυδιά και το κακάο που είναι στα καστανά μαλλιά.. Διάβασε το σχετικό σημείο στο άρθρο. Βέβαια, η δική σου περίπτωση ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολή σε σχέση με το άνοιγμα των μαλλιών ή αντίστοιχα την ανάδειξη του μαύρου χρώματος των μαλλιών. Δοκίμασε το και θα δεις.. Σαφώς μια καλή ιδέα είναι να συμβουλευτείς και κάποιον ειδικό που θα μπορούσε να σε κατευθύνει ακόμα πιο καλά.
      Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω για την συμβουλη σου! τα φυλλα καρυδιας πρεπει να ειναι αποξηραμενα;

      Διαγραφή
    3. Ναι καλύτερα αποξηραμένα!
      Εγώ σε ευχαριστώ που είσαι στην παρέα μας!
      Πανωραία

      Διαγραφή
  17. η κανελα στην αρχη καιει το δερμα αρκετα! ειναι υγειινο να την αφησω ολη νυχτα στα μαλλια; δεν υπαρχει φοβος να ερεθιστει ή να καει το δερμα;
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.. Γι'αυτό καλό είναι πρώτα να δοκιμάζουμε σε ένα σημείο και εφόσον κάτι δεν μας πειράζει, προχωράμε. Εφόσον λοιπόν σε καίει, καλύτερα να την σταματήσεις.. Κάψιμο δεν γνωρίζω αν προκαλεί, αλλά ερεθισμό δεν αποκλείεται. Μπορεί η κανέλα να μην ταιριάζει στο δέρμα σου και γι'αυτό να σου προκαλεί ερεθισμό. Εφόσον θέλεις να συνεχίσεις, βάλε πολύ λιγότερο κανέλα και μην την αφήσεις όλο το βράδυ αλλά δύο με τρεις ώρες. Να τονίσουμε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Η αποδοχή και η χρήση τους γίνεται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη και δεν υποκαθιστούν την γνώμη ειδικών.
      Σε ευχαριστώ πολύ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  18. γεια σου πανωρεα θα θελα να μαθω για τν κανελα οντως μπορει να μου κανει το μαλλι κοκκινο εμενα το μαλλι μου ειναι γυρο στο χρωμα 7 αμα χρισημοποιω κανελαγια ενα χρονο θα δω παρα πολυ μεγαλο αποτελεσμα?? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει τη μέθοδο με την κανέλα μιας και είμαι καστανόξανθη οπότε δεν έχω να σου καταθέσω προσωπική εμπειρία. Από την έρευνα που έχω κάνει μέσα από ιντερνετ κλπ έχω διαβάσει ότι η κανέλα βοηθάει πολύ και έχει αποτελέσματα! Οι φυσικές μέθοδοι θέλουν χρόνο και συνέπεια. Οπότε δεν ξέρω αν θα δεις το πολύ μεγάλο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα θα δεις αλλαγή.Ειδική δεν είμαι για να σου πω κάτι παραπάνω! Οπότε δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις! Περιμένουμε να μας πει για αποτελέσματα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  19. γεια σου πανωραια! οι συμοβουλες σου ειναι τελειες! θα ηθελα να δοκιμασω αυτην οπου σκουρενει το μαλλι για να γινει καπως μαυρο το μαλλι μου! το φυσικο μου ειναι καστανοξανθο και ηθελα να σε ρωτησω αν πετυχει το σκουρο χρωμα που θελω και μετα το σταματησω θα αρχισει το χρωμα των μαλλιων να επανερχεται σιγα-σιγα στο φυσικο του? και κατι ακομα...εγω ειμαι 15 χρονων και ελπιζω να μην υπαρχει καποιο θεμα με την ηλικια μου και να μπορω να χρησιμοποιησω τις συμβουλες σου αφοβα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου μικρή μου φίλη!Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Μου κάνει εντύπωση που έχεις καστανόξανθο μαλλί και θες να το σκουρύνεις. Οι περισσότεροι θέλουν να το ανοίξουν. Οι φυσικές μέθοδοι θέλουν χρόνο και συνέπεια. Στην περίπτωσή σου το άνοιγμα θα ήταν πιο εύκολο από το να τα σκουρύνεις. Εφόσον αρχίσουν να σκουραίνουν, φυσικό είναι να χρειάζεται μία συντήρηση. Πχ εγώ είμαι καστανόξανθη, αλλά το χειμώνα που δεν χρησιμοποιώ στον ίδιο βαθμό χαμομήλια κτλ και δεν είμαι τόσο εκτεθειμένη στον ήλιο, σκουραίνουν όσο να ναι. Επειδή όμως είσαι μικρούλα, καλό θα ήταν να ρωτήσεις και κάποιον πιο ειδικό μιας και εγώ ειδική δεν είμαι. Όλες αυτές οι συμβουλές είναι πληροφοριακού χαρακτήρα και ο καθένας τις καταναλώνει με δική του ευθύνη!!
      Ελπίζω να σε βοήθησα..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  20. Γεια σου Πανωρεια! Εγω εχω καστανό σκούρο μαλλί, έκανα την μέθοδο με το ξύδι είδα κάποια αλλαγή αλλα θέλω κάτι παραπάνω..Τι μπορώ να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου!! Σε ευχαριστούμε που μας παρακολουθείς και ακολουθείς και τις συμβουλές! Θα μπορούσες επιπλέον να χρησιμοποιήσεις λεμόνι και χαμομήλι ή και καλύτερα και τα τρία σε συνδυασμό. Ισώς δει πιο καλά αποτελέσματα έτσι.. Εντάξει, μην περιμένεις να γίνει και το μαλλί ξανθό! Επιτυγχάνεται ένα φυσικό άνοιγμα, ειδικά σε συνδυασμό και με τον ήλιο αλλά δεν αλλάζει ριζικά η βάση των μαλλιών.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  21. Γεια σας... Ειμαι καστανοξαν6η και δοκιμασα την τεχνικη με την κανελλα..Δεν 3ερω μπορει να εκανα κατι λα6ος ...Αλλα ακολου6ησα τις οδηγιες κατα γραμμα και αντι να αποκτησω κοκκινες ανταυγειες ή εστω να κοκκινησει λιγο το μαλλι μου αυτο ξαν6υνε..Επισης 6ελω να πω οτι το κρατησα ολη τη νυχτα ..Απο τις 12μ.μ. μεχρι τις 10 π.μ.
    Μπορειτε να μου πειτε γτι ξαν6υνε και δν κοκκινησε?:/
    Ευχαριστω εκ των προταιρων..Φιλια,
    Ιωαννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκειά μου Ιωάννα! Η κανέλα έχει την τάση να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών και επειδή εσένα είναι καστανόξανθα, τα οδήγησε προς το ξανθό. Όλες αυτές είναι φυσικές μέθοδοι και δεν ξέρεις πως μπορούν να επιδράσουν στον κάθε οργανισμό. Μηπως χρειαστεί να το κάνεις και άλλες φορές τη μέθοσο με την κανέλα μέχρι να αρχίσει το χρώμα να κάνει ένα ελαφρύ κοκκίνισμα;
      Εμείς σε ευχαριστοούμε που μας παρακολουθείς.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  22. γεια σας... θελω να ρωτησω κατι. μεσα σε ποσο χρονικο διαστημα ξανθαινουν τα μαλλια με αυτεσ τις τακτικες? ευχαριστω . φιλια .μαρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρίνα μου! Σε ευχαριστούμε που μας παρακολουθείς. Ήδη από τις πρώτες εφρμογές και ειδικά σε συνδυασμό με τον ήλιο, θα αρχίσεις να βλέπεις ένα φυσικό άνοιγμα των μαλλιών. Μην περιμένεις να γίνεις κατάξανθη, ειδικά αν είσαι σκούρα καστανή. Ωστόσο, ένα φυσικό άνοιγμα επιτυγχλανεται ερκεί να δείξεις συνέπεια και υπομονή.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. σ'ευχαριστω πολυ πανωραια μου! ααα και κατι ακομα που ξεχασα να ρωτησω προηγουμενως...εχει καμια σημασια αν αντι για χαμομηλι βαλεις τσαι;;;

      Διαγραφή
  23. πανωραία μου γεια σου!! έβαφα συνέχεια το μάλλι μου μαύρο μπλέ αλλα το σταμάτησα απο την αρχή του καλοκαιριού και τώρα το μαλλί μου με τον ήλιο έχει ανοίξει σε αρκέτα σημεία και εχει πάρει ενα καστανοκόκκινο χρώμα.αυτό που θέλω είναι να γίνει καστανό ανοιχτό.ποιά μέθοδο μυ προτίνεις;ευχαριστώ,φιλιά,Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Σοφία μου! Σου προτείνω τις μεθόδους με το χαμομήλι, το λεμόνι και το ξύδι. Θα είναι πολύ πιο άμεσες σε σχέση με τις άλλες που είναι για καστανά μαλλιά! Καλή επιτυχία!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  24. γεια σου πανωραια μου! συγχαρητηρια για το site σου!οι συμβουλες σου εχουν πιασει τοπο!ηθελα να ρωτησω...αν βαλω τσαι αντι για χαμομηλι θα εχουμε τα ιδια αποτελεσματα;; Νικολετα!πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου Νικολέτα! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!! Μακάρι να σου κρατάμε καλή παρέα.. Όταν λες τσάι,μ τι εννοείς; Αν εννοείς φακελάκι αλλά φακελάκι χαμομήλι, ΄τότε κανένα πρόβλημα. Αν εννοείς το κλασσικό τοπ τσάι, τότε δεν είναι το ίδιο. Το κίτρινο χρώμα από το χαμομήλι είναι που βοηθάει στο άνοιγμα των μαλλιών.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  25. Γεια σας!
    Τα μαλλιά μου είναι καστανά ανοιχτά (έτσι : http://i45.tinypic.com/263irtu.jpg ) κ θα ήθελα να τα κάνω προς το μελί,χρησιμοποιώντας κανέλα.Θα πετύχει λέτε;
    Επίσης,τα μαλλιά μου είναι λιπαρά.Αν βάλω μαλακτική σε όλα μου τα μαλλιά δε θα 'λαδώσουν' πολύ; Θα δημιουργήσει πρόβλημα αυτό στην αλλαγή χρώματος;
    Επιπλέον,αφού αφήσω το μείγμα 2-3 ώρες,μετά το ξεπλένω με σκέτο νερό;
    Κ κάτι ακόμη,αν αρχίσω τώρα που αρχίζει φθινόπωρο κ δεν έχει τόσο ήλιο,θα πετύχει;
    Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    Μαριαλένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαριαλένα μου!! Κανένα πρόβλημα για τις ερωτήσεις απλά δεν ξέρω αν μπορώ να σου τις απαντήσω όλες μιας και δεν είμαι ειδική. Όλα αυτά είναι που ανεβάζω είναι πράγματα που έχω διαβάσει και έχω ψάξει. Όλα αυτά είναι πληροφοριακού χαρακτήρα και καθένας τα καταναλώνει με δική του ευθύνη. Η κανέλα πιο πολύ βοηθάει στο κοκκίνισμα και στο άνοιγμα των μαλλιών. Οπότε εσύ μιας και είσαι καστανή ανοιχτή, μπορεί και να στο ανοίξει. Την κρέμα μαλλιών την ξεβγάζεις καλά οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Έτσι κ αλλιώς το λιπαρό μαλλί δεν αντέχει πάνω από δύο μέρες χωρίς λούσιμο(το λέω από προσωπική εμπειρία!!). Όσον αφορά για την εφαρμογή της μάσκας, πρώτα λούζεσαι κανονικά με σαμπουάν, μετά περνάς το μείγμα και το αφήνεις 2-3 ώρες ή όσο αντέχεις και στην πορεία ξεπλένεσαι πολύ καλά με νερό. Αν νιώθεις ότι τα μαλλιά σου δεν είναι αρκετά καθαρά ή ότι μπορεί να έχουν μείνει υπολείμματα από την κρέμα μαλλιών, λούσου κανονικά με σαμπουάν! Ό ήλιος παίζει ρόλο αλλά θεωρώ πως σταδιακά θα έχεις αποτέλεσμα.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. Ωραία!
      Ευχαριστώ πολύ!
      Θα το δοκιμάσω κ θα σας πω :)
      Κάτι τελευταίο,μετά από πόσες εφαρμογές περίπου θα δω αποτέλεσμα;


      Μαριαλένα

      Διαγραφή
    3. Γεια σου γλυκιά μου Μαριαλένα! Βασικά οι φυσικές μέθοδοι χρειάζονται συνέπεια και χρόνο.. Οπότε θα χρειαστεί λογικά αρκετές εφαρμογές.. Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς. Αυτό είναι διαφορετικό από μαλλί σε μαλλί..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    4. Εντάξει.Ευχαριστώ πολύ για όλα! :)

      Διαγραφή
  26. Γεια σας! Η σελιδα σας ειναι πολυ βοηθητικη προς τον κοσμο!! Θα ηθελα να ρωτισω εχω καστανο μαλλι και θελω να το κανω κοκκινοκαστανι, νομιζω μελι λεγεται! Ποια μεθοδο θα μου συστηνες? Α, και κατι ακομα! Ειμαι μολις 15 χρονων, ελπιζω να μην εχουμε προβληματα με την ηλικια μου! Εμιλη ~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Έμιλη για τα καλά σου λόγια!! Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσεις την τεχνική με την κανέλα και τα κόκκικα φρούτα. Απλά να τονίσω πως και εγώ δεν είμαι ειδική απλά μοιράζομαι πληροφοριές και πράγματα που έχω διαβάσει. Και επειδή εσύ είσαι μικρούλα, καλό είναι να ρωτήσεις κάποιον ειδικό!
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  27. Γεια σας!! ειμαι καστανοξανθη και ολο το καλοκαιρι χρησιμοποιω το χαμομηλι και το λεμονι για τα μαλλια μου και οντως τα μαλλια μου εχουν ανοιξει αρκετα..ομως τωρα χειμωνιαζει και θελω να διατηρησω αυτο το χρωμα..πιστευετε οτι το οξυζενε ειναι καλη λυση? απο που θα το προμηθευτω?και θα ζητησω οξυζενε για τραυματα? γιατι και στα hondos εχει φυτικο οξυζενε με χαμομηλι και Β5..αν ξερατε θα με βοηθουσε πολυ!!!ευχαριστω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αγγελική μου! Πολύ χαίρομαι που είδες αποτέλεσμα με το λεμόνι και το χαμομήλι. Το οξυζενέ δεν παύει να είναι χημικό και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ότι καλύτερο για την τρίχα. Την αδυνατίζει και την αφυδατώνει. Βέβαια σε σχέση με το ντεκαπάζ είναι πολύ καλύτερο. Σαν οξυζενέ εννοούμε το οξυζενε για τα τραύματα που πουλάνε στα φαρμακεία. Είναι διαλυμένο με νερό οπότε είναι πιο ήπιο. Τώρα για το οξυζενέ που μου λες, δεν ξέρω κατά πόσο κάνει. Μήπως είναι πολύ δυνατό και σου κάνει κακό στην τρίχα; Ψάξε για ένα οξυζενέ που δεν θα έιναι πολύ δυνατό..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  28. ωραία!! ευχαριστώ πολύ!!!! θα το ψάξω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. geia sas koritsia! eimai i vasw kai eimai 15 xronwn! exw kastano3an9a mallia kai to kalokairi xarhs stn hlio apo mona tous dhmiourgoun fusikes 3an9es antaugies! 9elw polu na 3an9unw ta mallia mou kai 9elw enan grhgoro kai apotelesmatiko tropo! otan lew grhgoro toulaxiston s 1 mhna n m exoun anoi3ei ka9ws ta 9elw g t genne9lia mou p einai tn oktwmvrh! 9a i9ela merikes simvoules! episis exw diavasei k s allo ar9ro pws i kanela se sundiasmo m malaktiki krema anoigei to xrwma t malliwn k dn t kanei kokkino! alh9euei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βάσω μου!! Οι φυσικοί τρόποι γενικά θέλουν χρόνο και συνέπεια. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο γρήγορα μπορεί να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εφόσον τα μαλλιά σου ήδη έχουν ανοίξει, μπορείς να χρησιμοποιείς τις φυσικές μεθόδους για να τα διατηρήσεις αλλά και να συνεχίζουν να ανοίγουν. Απλά το όσο χειμωνιάζει είναι πιο δύσκολο λόγο του ήλιου. Καλό λοιπόν είναι να χρησιμοποιείς τις μεθόδους που λέει και στο άρθρο, λεμόνι-ξύδι-χαμομήλι. Η κανέλα απ'όσο ξέρω ανοίγει το χρώμα αλλά σταδιακά το κοκκινίζει.. Επίσης και το μέλι βοηθάει, δηλαδή να κάνεις μάσκα με λάδι και μέλι που θα το αφήνεις σίγουρα ένα τρίωρο.
      Ελπίζω να σε βοήθησα..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  30. γεια σας ειμαι η εμη και το μαλλι μου ειναι σκουρο καστανο φυσικο εκανα αυτο με το κακαο ειδα καποια αλλαγη αλλα θελω το μαλλι μ να γινει καπως μελι.. πως μπορω να τ καταφερω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. gia sas ime i emi t malli m ine kastano skouro...thelo na t anikco ligo alla pali c tono t kactanou ti na kanw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. μπορψ να βαλω χαμομηλι και ξιδι και λεμονι ολα μαζι για να ξανθινουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Ναι μπορείς να κάνεις συνδυασμό των μεθόδων.. Όλα αυτά βοηθάνε!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  33. geia sas! 8a h8ela na rwthsw ean ginetai twra ton xeimwna na balw xamomilh kai lemoni meta apo to lousimo gia na 3an8inw ta mali m pio grhgora! mporw?? meta apo poso kairo 8a dw apotelasmata?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Εννοείται πως μπορείς να συνεχίσεις να βάζεις χαμομήλι και λεμόνι. Απλά το λεμόνι έχει την τάση να κολλάει τα μαλλιά οπότε δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα να το χρησιμοποιείς μετά το λούσιμο. Το χειμώνα που ο ήλιος δεν είναι δυνατός, τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα. Καλό είναι όμως να συνεχίσεις να χρησιποποιείς αυτές τις φυσικές μεθόδους και σίγπυρα βοηθάνε στο άνοιγμα των μαλλιών έστω και σταδιακά.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  34. γεια σας, πρωτα απ ολα συγχαρητηρια για το blog σας! ρωτησα και αλλου και μου ειπαν οτι το λεμονι κολλαει τα μαλλια και τα σκληραινει.. ειναι αληθεια αυτο? επισης εχω καστανοξανθα μαλλια και θελω να τα ξανθινω απ οτι καταλαβατε αλλα ποια μεθοδος ειναι αποτελεσματικοτερη? εκεινη με το λεμονι η το ξυδι?
    ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ναι το λεμόνι τα σκληραίνει λίγο. Λειτουργεί σαν φυσικό τζελ! Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ το χαμομήλι. Χρειάζεται εντατική εφαρμογή όμως. Καλή ιδέα είναι να κάνεις χρήση όλων των μεθόδων. Να κάνεις μια ανάμειξη ας πούμε.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  35. πολυ ωραιο το blog σας ... ομως εχω καποιες αποριες... αν βαλω ξυδι τα μαλλια μου δεν θα μυριζουν; Επιπλεον σε ποσο καιρο θα δω αισθητα αποτελεσματα;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αντρέα μου!! Σε ευχαριστώ πολύ για τον καλό σου λόγο! Το ξύδι σαφώς και μυρίζει γι αυτό καλό είναι να ξεπλύνεις καλά τα μαλλιά σου μετά την εφαρμογή. Για να δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα, πρέπει να συνδυάσεις το ξύδι με τον ήλιο. Δηλαδή, να ψεξάζεις τα μαλλιά σου και να τα στεγνώσεις στον ήλιο. Οι φυσικές μέθοδοι θέλουν συνέπεια και υπομονή!
      Ελπίζω να σε βοήθησα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  36. Γεια σας ειμαι μελαχρινη και τωρα ειναι φθινοπωρο εχετε καμια συμβουλη για ανταυγειες που να μην απαιτει ηλιο και να εχει αποτελεσμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου!! Αρχικά να σε ενημερώσω πως εφόσον είσαι μελαχρινή είναι πολύ δύσκολο το μαλλί σου να ανοίξει φυσικά και εδικά τώρα που δεν είναι καλοκαίρι. Από κει και πέρα, ότι αναφέρεται στο άρθρο μπορεί να σε βοηθήσει αλλά χρειάζεται να έχεις συνέπεια και υπομονή μιας και οι φυσικές μέθοδοι χρειάζονται κάποιο χρόνο. Μπορείς να δοκιμάσεις το κακάο αλλά και την καρυδιά για ένα πιο σοκολατί χρώμα..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  37. Ευχαριστω πολυ αλλα να σε ρωτησω κατι? το κακαο σου ανοιγει τς μαλλιαν η σου τα σκουραινει ?μπορεις να μ δωσεις πληροφοριες πως να το χρησιμοποιησω?ολα σ τα τιπς ειναι τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποκλυ χαίρομαι που σου αρέσουν τα tips!! Μου είπες ότι είσαι μελαχρινή. Οπότε μια καλή ιδέα είναι να το γυρίσεις σε κάτι πιο σοκολατί και καστανό. Μια καλή λύση λοιπόν για να αναδειχθεί το καστανό είναι το κακάο. Κάθε φορά που λούζεσαι, αναμειγνύεις ½ κουταλάκι του γλυκού κακάο με τη δόση σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσεις. Τρίβεις καλά και ξεβγάζεις.
      Ελπίζω να σε βοηθήσει και να δεις αποτελέσματα. Δες και στο άρθρο όλες τις μεθόδους και διάλεξε ποια σου ταιριάζει!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  38. Αλλα τα μαλλια μ ειναι πιο ανοικτα απο σοκολατι...ειναι καστανο ακετα ανοιχτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A οκ είχα καταλάβει ότι είσαι μελαχρινή.. Λοιπόν τότε καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιες από τις μεθόδους με το λεμόνι και το χαμομήλι. Όπως γράφω και στο άρθρο, υπάρχει και η μέθοδος με το οξυζενέ αλλά δεν στη συνιστώ μιας και αποδυναμώνει την τρίχα..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  39. ΓΕια σας εχω καστανο ανοιχτο μαλλια το ξυδι βοηθαει?παρεπιπτοντως φοβερο blog συνεχισε ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σε ευχαριστώ πολύ!Μεγάλη μου χαρά και τιμή που σου αρέσει το blog! Λοιπόν, το ξύδι κάνει πολύ καλό στα μαλλιά. Άμα το δοκιμάσεις θα δεις από την πρώτη φορά πόσο λαμπερά θα είναι. Δίνει απίστευτη λάμψη και αναδεικνύει το χρώμα των μαλλιών. Η αλήθεια είναι πως το χειμώνα που δεν είμαστε το ίδιο εκτεθειμένοι στον ήλιο τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Ωστόσο εάν δείξεις υπομονή και το χρησιμοποιήσεις με κάποια διάρκεια, θα κάνει δουλίτσα..
      Ελπίζω να σε βοήθησα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  40. Ενοω βοηθαει τωρα τον χειμωνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γεια ειμαι 13 χρονων και 6ελβ να ανοι3ω τα μαλλια μου... Ειναι καλες οι μεθοδοι αυτοι?το ο3υζενε τι κανει?ειμαι καστανη ανοιχτο...´

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου!! Επειδή είσαι μικρούλα καλό είναι να μην χρησιμοποιήσεις το οξυζενέ μιας και δεν κάνει καλό στην τρίχα. Από κει και πέρα οι υπόλοιποι τρόποι είναι πολύ καλοί αλλά περισσότερο αποτελεσματικοί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βέβαια και η συχνή εφαρμογή τους το χειμώνα αποδίδει οπότε δεν χάνεις κάτι παρά μα δοκιμάσεις!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  42. Γεια σας και συγχαρητηρια για το blog σας!τα μαλλια μου ειναι καστανα προς καστανοξανθα και θα ηθελα να τα ανοιξω!αν χρησιμοποιησω ξυδι περιπου ποσο θα ανοιξουνε και σε ποσο καιρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σε σένα!
      Ανοίγουν περίπου 2 τόνους. Ακριβές διάστημα δεν γνωρίζω να σου πω αλλά όσο το χρησιμοποιείς τόσο θα βλέπεις και αποτελέσματα.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  43. καλησπερα..τα μαλλια μου ειναι καστανοξανθα και θα ηθελα να αποκτησουν κοκκινεσ ανταβιεσ ..τα φρουτα πρεπει να τα βρασω και μετα να τα βαλλω στα μαλλια μου ? και αν μυριζουνε μετα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αγγελική μου! Τα φρόυτα πρέπει να τα βράσεις. Συγκεκριμένα πάρε ό,τι κόκκινο φρούτο έχεις εύκαιρο, όπως βατόμουρα, κεράσια, μούρα, ακόμη και παντζάρια και βάλε τα σε ένα μπρίκι με νερό. Όσο πιο κόκκινο το νερό τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα. Χρησιμοποίησε το εκχύλισμα αυτό μετά το λούσιμο για να ξεπλένεις τα μαλλιά σου. Τα φρούτα αυτά δεν αφήνουν άσχημη μυρωδιά. Αμα δεις ότι δεν σου αρέσει, απλά ξεπλυνέτα αφού όμως έχεις αφήσει τον ''κόκκινο ζωμό'' για λίγες ώρες να δράσει.

      Διαγραφή
  44. geia sas egw exw ksantha mallia pros kastanoksantha kai thelw na ta kanw skoura kai thelw na kanw ayto me ton kafe einai sigoura apotelesmatiko kai an nai poso pio skoura tha ginoun ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δήμητρά μου! Να σου πω την συγκεκριμένη μέθοδο δεν την έχω δοκιμάσει. Απ'όσο έχω διαβάσει έχει αποτέλεσμα αρκεί να την εφαρμόσεις όμως. Τα αποτελέσματα χρειάζονται χρόνο μιας και είναι φυσική μέθοδος. Σκουραίνουν 2 με 3 τόνους λογικά. Μην περιμένεις να δεις θεαματικά αποτελέσματα μιας και δέν είναι χημική βαφή.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  45. Γεια σας, για αρχη να πω οτι το blog σας ειναι καταπληκτικο και με βοηθησε πολυ...αλα εχω μια απορια!!! Εχω καστανο μαλλι και θελω να το σκουρινω αλλα αρκετα, να παει προς το αρκετα μαυρο, να χρησιμοποισω τον καφε?? Και αν ναι σ περιπου ποσο χρονο θα δω αποτελεσματα?

    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία μου!! σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια.. Χαίρομαι τόσο πολύ που το βρίσκεις ενδιαφέρον. Ναι ο καφές είναι πολύ καλή ιδεά αλλά μια καλή ιδέα είναι να κάνεις εναλλαγή των τρόπων. Μπορείς να χρησιμοποιείς παράλληλα και τις άλλες μεθόδους όπως δεντρολίβανο και δαφνόφυλλα. Το πόσο χρόνο θα κάνει εξαρτάται από το μαλλί και την απόχρωση. Απλά μια φυσική μέθοδος θέλει χρόνο και συνέπεια και σίγουρα δεν έχει τα άμεσα αποτελέσματα της βαφής. Προσπάθησέ το και δες αν θα δουλέψει..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  46. Γεια σας, θελω να σας ρωτησω κατι : Μια φιλη μου τα εκανε με κανελα απο αλλο blog ( το δικο σας ειναι καλυτερο ) και ..... αποτελεσμα ανοιχτοτερο καστανο απλα ανοιγει το μαλλι ! Λοιπον ποιον δρομο να παρω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου!! Όλα τα blog τα αγαπάμε.. Άμα το σκεφτείς, από το καθένα θα έχεις και κάτι να πάρεις!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. Εσύ τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Να τα κοκκινίσεις ή να τα ξανθύνεις; Άμα είνια για κοκκίνισμα, δοκίμασε και τον άλλον τρόπο με τα κόκκινα φρούτα..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  47. ya cac 9a ei9ela na ma9w epidi to mali m0o eine polu ck0oro kactano cxedon mayro ama valw kanela h alla kokina fr0ota ama 9 dw apotelecmata k ama valw 3eilaki kanela k t aficw n pari t nero entono xroma an 9a dw e3eic0o kla apotelecmata.
    eyxarictw:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου!! Η αλήθεια είναι ότι το μάυρο είναι δύσκολο χρώμα οπότε θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πόσο. Αυτό το βλέπεις από τις συνεχόμενες εφαρμογές.. Καλύτερα να μην βάλεις κανέλα αλλά κόκκους κανέλας που είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος. Μπορείς να κάνεις συνδυασμό και με κόκκινα φρόυτα αλλά και με την κανέλα. Χρειάζεται όμως να δέιξεις υπομονή ε; Δοκίμασέ το να δεις πώς θα πάει!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  48. Γεια σας! Πολυ ωραιο το blog σας! Διαβασα τα tips σας και μερικα σχολια αλλα εχω μια απορια. Εχω κανονικα καστανα μαλλια, το καλοκαιρι μου γινονται καστανοξανθα χωρις να κανω τιποτα, και θελω να κρατησω αυτο το χρωμα και τον χειμωνα. Εσεις λετε να δοκιμασω αυτο με το μελι η μπορω να αναμειγνυω το λεμονι, χαμομηλι, ξυδι και να το βαζω στα μαλλια μου, αλλα χωρις συνοδευση του ηλιου (επειδη ειναι χειμωνας) Θα εχει τα ιδια αποτελεσματα; Αναστασια-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αναστασία μου και σε ευχαριστώ πολύ για την καλή σου την κουβέντα! Μπορείς να δοκιμάσεις όποια μέθοδο θες και να δεις ποια είναι αποτελεσματική σε σένα. Και οι δύο τρόποι που λες είναι μια χαρά. Σίγουρα τον χείμώνα δεν είναι τα αποτελέσματα δεν είναι ίδια. Ωστόσο με συχνή εφαρμογή σίγουρα θα δεις διαφορά.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  49. γεια σου Πανωράια,θα ήθελα να σε ρωτήσω τα φύλλα δάφνης πόση ώρα τα αφήνουμε στα μαλλιά μας και πόση ώρα τα βράζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Περίπου χρειάζεται κανά τεταρτάκι βράσιμο. Ή μπορείς να βράσεις νερό, να το τραβήξεις από τη φωτιά και απλά να αφήσεις τα φύλλα στο νερό για κανά μισάωρο προκειμένου να βγάλουν τα φυσικά τους έλαια. Στην ουσία ξεπλένεσαι με το νερό δάφνης, στο τελευταίο χέρι. Οπότε δεν τα μαλλιά σου στεγνώνουν με το νεράκι αυτό.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  50. Σε ευχαριστώ πολύ Πανωραία μου θα πάω να το δοκιμάσω ελπίζω να βγουν θετικά αποτελέσματα,παρεμπιπτόντως είναι ένα χρήσιμο site
    Σε φιλώ,
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ γλυκιά μου Μαρίνα. Μακάρι να δεις αποτέλεσμα!
      Πανωραία

      Διαγραφή
  51. Ευχαριστω για την συμβουλη..! Αλλα τελικα θα δοκιμασω να τα κανω κοκκινα γιατι ξανθα ευκολα δεν γινονται.. Εμμ ομως το κολπο με την κανελα η κανελα ειναι σκονης η ξυλακια κανελας; Συγνωμη για τα πολλα ερωτηματα ειμαι καπως αρχαρια :ρ Ευχαριστω πολυ! Αναστασια-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και πάλι!! Δεν υπάρχει λόγος να λες συγγνώμη! Δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντάω!! Μεγάλη μου χαρά! Λοιπόν θα βάλεις σκόνη κανέλας και όχι ξυλάκια!
      Καλά αποτελέσματα..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Γεια σας, ονομαζομαι Λεωνιδας και ειμαι καστανος.Μην φανταστειτε πολυ σκουρο ειναι προς το ξανθο..δοκιμασα την τεχνικη με το ξυδι μολις τωρα και ελπιζω να εχω καλα αποτελεσματα.Θελω να ανοιξει εως και 3-4 τονους το πολυ, γενικα να γινει ξανθο αλλα οχι πολυ φωτεινο..Ειμαι 15 χρονων και θελω να κανω μια αλλαγη στα μαλλια μου και κυριος στις φαβοριτες.
    Ειναι στυλ αυτο..χαχαχ
    σε περιπτωση που δεν θα δω αλλαγη τι πρεπει να κανω?Θελω για αμεση αλλαγη.Θα σας ενημερωσω προσφατα.Ευχαριστω πολυ και το blog ειναι πολυ πετυχημενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λεωνίδα μου και καλή χρονιά! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Κοίτα οι μέθοδοι αυτοί έχουν καλό αποτέλεσμα όταν λειτουργούν συνδυαστικά με τον ήλιο. Τώρα που είναι χειμώνας, μην περιμένεις να δεις πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Επίσης μου λες ότι θέλεις 3-4 τόνους. Οι φυσικές μέθοδοι θέλουν χρόνο και επιμονή και σίγουρα δεν είναι βαφές οπότε δεν ξέρω αν θα ανοίξουν τα μαλλιά σου τόσο όσο θες.. Δοκίμασε τις μεθόδους και δες πως θα πάει..
      Καλή επιτυχία!!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. Επισης!Εβαλα ξυδι μια φορα(εκεινη την ημερα που σας εστειλα το μηνυμα και ειδα καποια μικρη διαφορα.Φανταζομαι πως αν το κανω συνεχια θα δω καποια στηγμη οτι ανοιγει.Το χαμομηλι εχω ακουσει οτι κανει καλη δουλεια!Σας ευχαριστω!!!

      Διαγραφή
    3. Ναι κάνει πολύ καλή δουλειά!!Ειδικά το καλοκαίρι.. Καλή συνέχεια!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  54. Γεια σου Πανωραια, να σου πω οτι εχεις κανει πολυ καλη δουλεια. Λοιπον, εμενα τα μαλλια μου ειναι καστανοξανθα και με την μεθοδο-λεμονι που θα αρχισω απο τωρα ελπιζω να ανοιξουν. Μπορεις να μου πεις, συμφωνα με το χρωμα των μαλλιων μου (που ειναι ανοιχτο σχετικα) και με πραγματοποιση της μεθοδου αυτης 3-4 φορες την εβδομαδα, ποσος περιπου χρονος θα χρειαστει για να δω αλλαγες; Ευχαριστω, Νικολ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νικόλ! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το άρθρο! Αν ήταν καλοκαίρι θα σου έλεγα ότι ακόμα και από την πρώτη βδομάδα θα έβλεπες αποτέλεσμα. Τώρα που είναι χειμώνας, θέλει σίγουρα διπλό χρόνο και κόπο. Μπορείς να συνδυάσεις μεθόδους και να χρησιμοποιήσεις παράλληλα χαμομήλι ή και ξύδι. ¨Όπως επιθυμείς..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα! Πολύ ωραίο άρθρο :) Αυτό που λες για τον καφέ, πώς ακριβώς τον φτιάχνεις τον καφέ πριν τον αναμίξεις με την μαλακτική κρέμα μαλλιών; Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να τον μαγειρέψεις κάπως. Ωμό τον χρησιμοποιείς!
      Φιλιά πολλά,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  56. Καλησπερα!! Το αρθρο σου ειναι παρα πολυ ωραιο και χρησιμο συγχαρητηρια :)Τα μαλλια μου είναι φυσικα καστανα σκουρα και στον ηλιο ειδικα το καλοκαιρι κοκκινιζουν αλλα θελω να γινουν λιγο ποιο κοκκινα. Ήθελα να ρωτησω την κανελλα την ανακατευω με το κοντισιονερ ή με το σαμπουαν??? Και αυτο με τα φρουτα απλα τα ξεπλενω τα μαλλια??
    Και κατι τελευταιο, ποσο θα κοκκινισει με καθεμια απο τις δυο μεθοδους και ποσο συχνα να το κανω?? Ευχαριστω πολυ και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ειρήνη μου!! πολύ χαίρομαι που το βρίσκεις χρήσιμο και ενδιαφέρον!Λοιπόν, την κανέλα την ανακατεύεις με το conditioner και το με το έγχυμα από τα φρούτα απλά ξεπλένεις τα μαλλιά σου μετά το τελευταίο χέρι με σαμπουάν ή κρέμα μαλλιών. Δεν γνωρίζω να σου πω ακριβώς πόσο θα πάρει.. Είναι αναλόγως και το μαλλί. Μπορείς να κάνεις και συνδυασμό των δύο μεθόδων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει επιμονή και συνέπεια.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  57. Καλησπέρα!!!Όπως και η Ειρήνη, έτσι κι εγώ έχω σκούρα καστανά μαλλιά που στις άκρες κοκκινίουν λίγο το καλοκαίρι......Θα ήθελα να ρωτήσω εαν η κανέλα προκαλεί τυχόν ξηρότητασ την τρίχα, καθώς και πόσες φορές θα πρέπει να επαναλάβω το λούσιμο, και πόσο θα διαρκέσει!!!
    Επίσης, παίζει ρόλο ο ήλιος στο "άνοιγμα" του μαλλιού???
    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!!! Γνωρίζω ότι μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ή και φαγούρα αλλά δεν γνωρίζω για ερυθρότητα. Αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά οργανισμό. Εννοείται πως όταν βλέπουμε κάποια περίεργη αντίδραση, σταματάμε την οποιαδήποτε εφαρμογή.. Ο ήλιος παίζει πού σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα γι'αυτό και το καλοκαίρι τα αποτελέσματα είναι πιο γρήγορα. Δοκίμασέ το δυο φορές τη βδομάδα σίγουρα για ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων και δες πως θα πάει..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  58. Γειά σας !...τα μαλλιά.μου είναι καστανοξανθα και τα λούζω με χαμομήλι κάθε φορά που κάνω μπάνιο (δλδ μέρα παρά μέρα) αλλά δν βλέπω κάποι διαφορά σκέφτομαι να δοκιμάσω και χυμό λεμονιού αλλά φοβάμαι μήπως ανοίξουν υπερβολικά!...υπάρχει τέτοιος κίνδυνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα!! Αυτό μπορείς να το ελέγξεις.. Εάν δεις ότι ανοίγει παραπάνω από το επιθυμητό, απλά σταματάς. Αν και δεν νομίζω να έχεις τέτοιο πρόβλημα.. Όλο αυτό θα γίνει σταδιακά και άντε να ανοίξει το πολύ 2 με τρεις τόνους.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  59. Το χαμομήλι όντος δίνει ένα πιο ανοιχτό χρώμα στα καστανά μαλλιά, αν γίνεται συχνή χρήση. Προτιμότερο είναι το χαμομήλι μαζεμένο απο τη φύση και αποξηραμένο στον ήλιο. Η θάλασσα μπορεί να δώσει ( προσωρινά ) ένα πράσινο χρώμα στα ανοιχτά καστανά μάτια ( προϋπόθεση είναι οι βουτιές με ανοιχτά μάτια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. eimai14 xronon kai exo kastana malia se poso xrono tha aniji to xroma?.Anastasia;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αναστασία μου! Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο καιρό θα πάρει.. Αναλόγως το μαλλί και την συχνή χρήση που θα κάνεις.. Σίγουρα το καλοκαίρι τα αποτελέσματα είναι πιο γρήγορα!

      Διαγραφή
  61. γεια σ πανωραια μ!!θερμα συγχαρητηρια για το μπλοκ σ μ ελυσε τα χερια γιατι πραγματικα λατρευω αυτα τα μικρα αλλα θαυματουργα μυστικα της φυσης ! βλεποντας ποσο ευγενικα απαντας στις αλλες αποριες θελησα και εγω να σ εκφρασω τη δικη μου το προβλημα μου ειναι οτι τα μαλλια μ ηταν καστανοξαν9α με ωραιες φυσικες ανταυγειες. Η βαση τους ομωσ ηταν αρκετα σκουρα ετσι πηρα την αποφαση να βαψω την βαση μονη μ(!) ενα καστανο πιο γλυκο απο το φυσικο μ .το αποτελεσμα??? καταλα9ος βαφτηκαν και οι 3αν9εσ μ ανταυγειες στισ κατω ακρεσ και εν τελει σκουρυνε το μαλλι μ ! εχεις καποια συμβουλη για το ποτε 9α φυγει η βαφη ή τι να κανω για να φυγει πιο γρηγορα πχ να τα λουζω 2-3 φορεσ τη μερα? 9ελω πισω τα παλια μ μαλλακια τελικα το καλυτερο απ ολα ειναι το φυσικο μας χρωμα κριμα π το καταλαβα αργα ...πληροφοριακα η βαφη τησ κορρε ηταν μονιμη !!! σε ευχαριστω εκ των προτερων φιλια πολλα ! μαιρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαίρη μου! Χαίρομαι τόσο πολύ που βρίσκεις ενδιαφέρον το μπλογκ μου! Και γω η αλήθεια είναι ότι είμαι υπέρ του φυσικού! Μην αγχώνεσαι όμως, δες το σαν μια αλλαγή! Το μόνο που γνωρίζω για αυτή την περίπτωση, είναι να λούζεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου και σίγουρα όχι ένα χέρι αλλά παραπάνω. Από κει και πέρα δεν είναι ειδική για να σε συμβουλέψω κάτι παραπάνω.. Μπορείς να ρωτήσεις κάποιον κομμωτή που θα σε συμβουλέψει πολύ καλύτερα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  62. Γεια σου πανωραια μου (: Εχω βαμμενα καστανοξανθα μαλλια,οπως το φυσικο μου χρωμα.Δεν προκειται να τα ξαναβαψω.Αν χρησιμοποιησω χαμομηλι θα ανοιξουν λιγο?Η επειδη ειναι βαμμενα δεν γινετε?Σε παρακαλω απαντησε μου :/ Φιλακια,Βικυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βίκυ μου! Σίγουρα θα ενισχυθεί το χρώμα.. Έτσι κ αλλιώς οι βαφές ανοίγουν με τα λουσίματα. Σκέψου ότι με το χαμομήλι ή και το λεμόνι θα γίνει καλή δουλειά. ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  63. Γεια σου Πανωραία!Το blog σου είναι τέλειο!Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Έχω σχεδόν μαύρα μαλλιά και θέλω να κοκκινίσουν χωρίς να χαλάσω το χρώμα μου. Διάβασα παραπάνω ότι η κανέλα ανοίγει το χρώμα των μαλλιών. Θα έχω πρόβλημα με το χρώμα μου μετά εννοώ υπάρχει περίπτωση να γίνουν καστανά με κόκκινες ανταυγιες???
    Ευχαριστώ πάρα πολύ,
    Αγγελική:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μαυρο δυσκολα θα σου ανοιξει οποτε δε νομιζω να σου πετυχει η φυσικη τεχνικη

      Διαγραφή
    2. Γεια σας!! Το μαύρο είναι δύσκολο χρώμα οπότε θα δεις πολύ δύσκολα αποτελέσματα. Εκτός και αν χρησιμοποιήσεις την τεχνική αυτή το καλοκαίρι, που σε συνδυασμό με τον ηλιο μπορεί να δεις κάποια αλλαγή. Σε περίπτωση που δεις κάτι που δεν σου αρέσει, απλά σταματάς την τεχνική!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  64. kalisperaaaa!ebapsa shmera ta malia moy apo kastano skouro ksanto alla moy ekane egabma... ti mporo na kanw gia na perasei o ponos kai oi fagoyra?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το να πας σε κομμωτήριο δεν σου πέρασε από το μυαλό;;;

      Διαγραφή
    2. oxi den dinw 50 evro gia bapsimo klp

      Διαγραφή
    3. Και τι θα κανεις? θα μεινεις με το εγκαυμα στο κεφαλι??? Αν δε θες κομμωτηριο πηγαινε τουλαχιστον στο νοσοκομειο!!!

      Διαγραφή
    4. Γεια σας παιδιά!! Γλυκιά μου αν υπάρχει πόνος και φαγούρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ή να πας στο κομμωτήριο που σου έκαναν την ζημιά, να παραπονεθείς και σαφώς να σου αποκαταστήσουν το πρόβλημα με κάποιον τρόπο ή να πας σε κάποιο φαρμακείο, γιατρό κτλ. Καλό είναι να μην παίζουμε με τα εγκαύματα οπότε κινήσου γρήγορα.

      Διαγραφή
  65. Γειά σου Παν-ωραιά μου, σου γράφω για κάτι που με απασχολεί και θέλω την συμβουλή σου!! Το φυσικό χρώμα των μαλλιών μου είναι καστανό,και πριν τα Χριστούγεννα αποφάσισα να τα βάψω μαύρα-μπλέ,όμορφα μεν αλλά μετά το ψιλομετάνιωσα. Anyway..Μετά μου μάκρυνε λίγο και όπως ήταν επόμενο μου φαινόταν η ρίζα.Τα έβαψα Νο 5 και μου βάφτηκαν ΜΟΝΟ οι ρίζες,τα υπόλοιπα παρέμειναν μαύρα. Με εκείνα και με τούτα κατέληξα σε κομμωτήριο και πάλι δεν μπόρεσε να μου καλύψει το μαύρο,μου έκανε ρεφλέ και έδεσε κάπως το χρώμα που ειχα κάνει με το μαύρο. Επίσης μου σύστησε να μην κάνω ντεκαπάζ γιατί λόγω ότι έχω ψιλή τρίχα ίσως υπάρξει πρόβλημα. Μπορεις να μου δώσεις μια συμβουλή? Θα βοηθήσει αν κάνω κάποια από τις τεχνικές που λέει ότι ξανθαίνει?

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία μου! Καταλαβαίνω ότι περνάς ταλαιπωρία με τα μαλλάκια σου! Υπομονή.. Οι φυσικές μέθοδοι δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στο βαμμένο μαλλί και είναι δύσκολο να γινουν αλλαγές ειδικά στο μαύρο μπλε. Ειδική δεν είμαι, ειδικά στις βαφές (δεν έχω βάψει ποτέ τα μαλλιά μου) οπότε καλύτερα να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κομμωτή σου!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Νομίζεις ότι το οξυζενέ θα μπορούσε να με βοηθήσει;

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Το μαλλί σου είναι ήδη αδύναμο και το οξυζενέ δεν κάνει καλό στην τρίχα. Άσε που δεν γνωρίζω τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει πάνω στο βαμμένο χρώμα.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  66. Geia sou Panoraia!!! Sinxaritiria gia to blog einai para poli kalo kai xrisimo!!!! I diki mou erotisi einai i eksis: to fisiko xroma ton mallion mou einai kastano skouro... ta exo vapsi arketes fores einai i alitheia se ligo pio skouro kastano apo to diko mou alla ton teleutaio kairo eixa na vapso poli kairo kai ta evapsa prin 3 meres me sindiamo 2 vafon, to kastano skouro pou perno kai kastanokokkino skouro. To apotelesma itan oti i riza mou vgike to xroma pou thelo apo to ipolipo malli mou einai skouro kai mporo na po pos ksexorizei. Ego auto pou thelo einai na anoikso to ipoloipo malli gia na ginei san tin riza mou apla den thelo na pao se kommotirio pali.... Apo tis methodous pou iparxoun ti tha protines esi???? Euxaristoooo Athinoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ΑΘηνούλα μου! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πολύ για τα καλά σου.. Χαίρομαι τόσο πολύ που σου αρέσει.. Όσον αφορά το πρόβλημα σου, δεν ξέρω κατά πόσο οι φυσικές μέθοδοι μπορεί να σε βοηθήσουν. Μπορείς να δοκιμάσεις όποια μέθοδο σε βολεύει καλύτερα όπως πχ το χαμομήλι, το λεμόνι αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το άνοιγμα θα βγει ίδιο με τη ρίζα σου. Δοκιμάσε και αν δεις κάποιο περίεργο αποτέλεσμα, απλά σταμάτησέ το. Μην ξεχνάς όμως ότι αυτοί οι τρόποι θέλουν χρόνο και δεν έχουν το αποτέλεσμα της βαφής.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  67. geia sas exw ksathes antabgies kai meta apo ena lathos tis kommwtrias mou sto stefani mou bghkane mpronez ti mporw na kanw gia na mhn exw 2xrwmia mprosta mpronze kai pisw ksantha...!!! sas parakalw mia lysh amesa....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου.. Καταλαβαίνω ότι έχεις αγχωθεί και λογικό.. Καλύτερα να το αναφέρεις στην κομμώτριά σου η οποία ευθύνεται γι αυτό και ίσως να σε συμβουλέψει καλύτερα. Το σωστό είναι να στο διορθώσει. Δυστυχώς δεν έχω άποψη από βαφές, είμαι άσχετη (δεν έχω βάψει ποτέ τα μαλλιά μου). Οπότε καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό! Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  68. Γεια σας, θελω να χρησιμοποιήσω την μέθοδο για τα κόκκινα μαλλιά...τα μαλλιά μου τα έχω βάψει πρόσφατα λίγο σκούρο κόκκινα προς το κανονικό κόκκινο αλλά θέλω να τα κρατίσω για καιρώ! Αν χρησιμοποιήσω αυτό για τα κόκκινα μαλλιά θα μου κρατίσει το χρώμα??
    Ιωάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ιωάννα μου! Σίγουρα αυτός ο τρόπος θα ενισχύει το χρώμα σου και θα το βοηθάει να είναι έντονο και δυνατό.. Από κει και πέρα όμως η ρίζα σου θα βγαίνει κανονικά. Δεν είναι εύκολο να κοκκινίσει το νέο μαλλί.. Δοκίμασε και βλέπεις πως θα πάει..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ πολύ Πανωραία μου! Το Δοκίμασα και όντως είχε αποτέλεσμα :)
      Φιλιά,
      Ιωάννα

      Διαγραφή
  69. Καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω εαν αφου ριξω το χαμομηλι στα μαλλια μου,μετα πρεπει να τα ξεπλυνω και με κανονικο νερο ή απλα τα αφηνω με το χαμομηλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σου! Καλύτερο θα ήταν να μην τα ξεπλύνεις τα μαλλιά σου αλλά να τα αφήσεις με το χαμομήλι.. Θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  70. ξερεις ποσο περιπου καιρο θελει για να ανοιξει το χρωμα των μαλλιων? ας πουμε θελει 1 μηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία μου! Ναι θέλει ένα μήνα για να δεις διαφορά.. Τώρα που ο ήλιος αρχίζει και είναι πιο δυνατός, τα αποτελέσματα θα είναι πιο άμεσα και πιο γρήγορα.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ Πανωραια μου!!!

      Διαγραφή
  71. εγώ έχω καστανά μαλλιά!..Θέλω πολύ να τα κάνω κόκκινα όμως..πιο πολύ θα με βοηθήσει η κανέλα ή τα κόκκινα φρούτα?Α και για αυτά χρειάζεται ήλιος..και καταπόσο θα ανοίξει το χρώμμα σε κόκκινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου! Λοιπόν μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις τις δύο μεθόδους εναλλάξ. Αυτή η μέθοδος δεν θέλει ήλιο διότι αν συνδυαστεί με ήλιο το πιθανότερο είναι να σου ανοίξουν αλλά προς το καστανόξανθο! Την συγκεκριμένη μέθοδο δεν την έχω δοκιμάσει αλλά απ'όσο έχω διαβάσει χρειάζεται κάποιες εφαρμογές, μπορεί και ένα μήνα.. Βασικά δεν υπάρχουν στάνταρ σε αυτές τις φυσικές μεθόδους.. Ξεκινάς και αναλόγως τα αποτελέσματα συνεχίζεις.. Καλή επιτυχία!!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  72. Γεια! Με το μέλι δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν τα μαλλιά, ειδικά αν τα αφήσεις ολο το βράδυ? Μέλι μαζί με λάδι που προτείνεις..ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανακάτεψε πολύ καλά τα δύο υλικά ώστε το μέλι να διαλυθεί στο λάδι. Είναι δύσκολο να κολλήσουν. Αλλά και να κολλήσουν, μην σε πιάνει πανικός. Με νερό και σαμπουάν το μέλι διαλύεται και δεν μένει τίποτα! Καλή σου μέρα,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  73. Καλημέρα! Βρίσκω το άρθρο σου πραγματικά υπέροχο καθώς πάντα έψαχνα τρόπους για να ξανθύνω τα μαλλιά μου! Τη μέθοδο με χαμομήλι και λεμόνι, τη χρησιμοποιούσα και εγώ πέρυσι το καλοκαίρι, όχι βέβαια κάι πολύ συχνά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα ελαφρό άνοιγμα μόνο στις άκρες των μαλλιών μου(αισθητό όμως σε σχέση με τη βάση των μαλλιών μου). Το φθινόπωρο σταμάτησα όλες αυτές τις μεθόδους αλλά τώρα θέλω να ξαναρχίσω. Τα μαλλιά μου έχουν σκούρο καστανό χρώμα(όχι μαύρο) αλλά θέλω να γίνουν ανοιχτά καστανά (έτσι: http://24.media.tumblr.com/tumblr_ly0f10FaSM1qieo67o1_500.jpg ) Θα ήταν καλύτερη η μέθοδος με το χαμομήλι,λεμόνι,ξύδι κλπ.. ή αυτή με την καρύδα και το κακάο? Απλά με το κακάο φοβάμαι να μην μου σκουρίνουν κι αλλο.. Α και αν ξεκινήσω τώρα και τα κάνω μέρα παρά μέρα μέχρι το καλοκαίρι (Ιούλιο, Αύγουστο) θα δω κάποιο αποτέλεσμα?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου Ιωάννα! Καταρχάς σε ευχαριστώ για την καλή σου την κουβέντα και χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το άρθρο. Κατά την γνώμη μου, να χρησιμοποιήσεις την τεχνική με το λεμόνι-χαμομήλι-ξύδι. Σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι θα έχεις δει φυσικό αποτέλεσμα. Ειδικά τώρα που ήλιος έχει ξεκινήσει και είναι δυνατός, σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.
      Οπότε καλή αρχή και μακάρι να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ! Όπως και να 'χει θα σας ενημερωσω πως πήγε η διαδικασία μόλις δω αποτελέσματα!

      Διαγραφή
  74. Γεια σας .. ηθελα να ρωτησω, μπορω να κανω ανταυγειες με κανελα και μαλακτικο? Αν ναι , ποσο θα κρατησουν ? δεν τις θελω μονιμες..!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Η κανέλα έχεις ως στόχο σταδιακά να σου χαρίσει ένα κοκκινωπό χρώμα στα μαλλιά. Όσο πιο συχνά το χρησιμοποιήσεις, τόσο πιο γρήγορα αποτελέσματα θα δεις. Από και πέρα, επειδή μιλάμε για φυσικό τρόπο και όχι για βαφή, το αποτέλεσμα θα έρθει σταδιακά. Εφόσον σταματήσεις τη χρήση της κανέλας, θα σταματήσει και το άνοιγμα. Γενικότερα αυτές οι μέθοδοι δεν είναι για μόνιμα αποτελέσματα μιας και δεν μιλάμε για κανονική βαφή.

      Διαγραφή
  75. Αυτά τα tips ισχύουν μόνο σε φυσική τρίχα ή και σε βαμμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς λειτουργούν καλύτερα στο φυσικό χρώμα μιας και αυτές οι μέθοδοι αναδεικνύουν την φυσική απόχρωση. Σκέψου ότι στο βαμμένο μαλλί είναι δύσκολο να πιάσει και μια νέα βαφή.. Αλλά εξαρτάται και το τι θες να κάνεις. Για παράδειγμα, αν είσαι βαμμένη καστανή και θέλεις να το ανοίξεις, τότε ίσως το χαμομήλι ή το λεμόνι να σε βοηθήσουν να αναδείξεις τα ανοιχτό καστανό.

      Διαγραφή
  76. λοιπον,θελω βοηθεια!καταρχην γεια σου, κατα δευτερον πολυ χρησιμο μπλογκ μπραβο σου.θα ηθελα να ανοιξω το χρωμα των μαλλιων μου σε ξανθιες αποχρωσεις (ειναι καστανη αλλα οχι πολυ σκουρη) αν παρω καποια καλη ξανθια βαφη και οξυζενε θα ανοιξουν καθολου??ακουω απο παντου οτι χρειαζεται ντεκαπαζ αλλα δεν θελω ν τ βαλω στα μαλλια μου αυτο :( αν γινεται μ τν τροπο που λεω τι νουμερο οξυζενε να παρω? και να διευκρινυσω πως οκ δεν θελω αμεσως να γινουν τελειως κιτρινα αλπα να μην παρει αυτο το παρτοκαλι..να εχει καποια αποχρωση του κιτρινου εστω και καστανοξανθα..γινεται...σε ευχαριστω προκαταβολικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δυστυχώς όμως δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτά που με ρωτάς. Δεν είμαι ειδική για να σου προτείνω κάποιο νούμερο σε οξυζενέ ή κάποιο νούμερο σε βαφή. Ειδικά για τον συνδυασμό που με ρωτάς δεν έσω ιδέα. Να φανταστείς δεν έσω βάψει ποτέ τα μαλλιά μου. Οι συμβουλές μου περιορίζονται σε αυτά που προτείνω στο άρθρο και έχουν να κάνουν με φυσικούς τρόπους. Καλό είναι να ρωτήσεις κάποιον κομμωτή για αυτό που θες να κάνεις!
      Ελπίζω να βρεις κάποια άκρη!
      Πανωραία

      Διαγραφή
  77. Γεια σου Πανωραια!Τα μαλλια μ ειναι καστανα στην ριζα και καστανοξανθα στις ακρες(ειναι φυσικα).Αυτην την εποχη χρησιμοποιω την μεθοδο με το λεμονι.Σε ποσο καιρο θα δω αποτελεσμα?(θαλω ν τα κανω καστανοξανθα).Και σε ποσο καιρο θα δω την 1η αλλαγη?
    (Το μπλογκ σου ειναι πολυ βοηθητικο και το εχω διαδωσει)
    Αντζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σιυ καλή μου Άντζι! Είσαι πολύ καλή, πραγματικά σε ευχαριστώ για την υποστήριξη!! Είναι πολύ σημαντικό για μένα! Πόσο καιρό χρησιμοποιείς τη μέθοδο με το λεμόνι; Μπορείς να το συνδυάσεις και με το χαμομήλι. Σε τρεις βδομάδες με ένα μήνα θα αρχίζεις να βλέπεις αλλαγή. Ειδικά όσο καλοκαιριάζει και σε συνδυασμό με τον ήλιο θα βλέπεις όλο και καλύτερα αποτελέσματα. Απλά να τονίσουμε ότι μιλάμε για φυσικό τρόπο ανοίγματος και όχι για βαφή οπότε χρειάζεται χρόνο και τα αποτελέσματα είναι σταδιακά.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  78. Τιποτα!απλα μου αρεσει κ ειναι βοηθητικο με τιπσ καθημερινα και απλα.
    Τη μεθοδο την χρησιμοποιω εδω κ μια με μιαμιση βδομαδα.Καλα εννοειται οτι δεν περιμενω αποτελεσματα βαφης ετσι κι αλλιως τις σιχαινομαι κ δεν τα εχω βαψει ποτε.οκ ευχαριστω για τις συμβουλες.Ακομα κατι ομως σε τι σταδιο ανοιγματος μπορουμε να φτασουμε?Ευχαριστω για ολες τις συμβουλες.
    Αντζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και πάλι Άντζι μου! Αν συνεχίσεις την μέθοδο και το καλοκαίρι, ειδικά στη θάλασσα (εγώ είχα πάρει ένα ψεκαστήρι που είχα βάλει χαμομήλι κ εκεί που λιαζόμουν ψέκαζα και τα μαλλιά!!!), 2 με τρεις τόνους θα ανοίξουν. Ειδικά σε κάποια σημεία θα σχηματιστούν ωραίες φυσικές ανταύγειες!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  79. Συγχαρητηρια οι πληροφοριες σας ειναι παρα πολυ χρησιμες!!!!
    Ολγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Όλγα μου!!! Χαίρομαι που το βρίσκεις ενδιαφέρον!
      Σε φιλώ,
      Πανωραια

      Διαγραφή
  80. Καλησπέρα. Το φυσικό μου μαλλί είναι σκούρο ξανθό/ανοιχτό καστανό. Αν δοκιμάσω εντατικά την μέθοδο του λεμονιού και του χαμομηλιού θα έχω αποτέλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα έχεις! Όποτε μπορείς από δω και πέρα, στέγνωνε τα μαλλιά σου στον ήλιο, θα βοηθήσει πολύ!

      Διαγραφή
  81. pio grhgoro kai apotelesmatino gia na anoiksoun ta mallia einai h me9odos me to lemoni i to ksudi?:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Καλύτερα είναι το λεμόνι.. Το ξύδι βοηθάει πιο πολύ στο να γίνουν τα μαλλιά σου πολύ λαμπερά και γυαλιστερά!
      Μην χρησιμοποιείς όμως μόνο ξύδι μιας και είναι λίγο επιθετικό οπότε συνδύασε το και με χαμομήλι.

      Διαγραφή
  82. Γεια σου!!! πολυ χρησιμες πληροφοριες!!!τα μαλλια μου ειναι καστανοξανθα!!!αρχισα την μεθοδο του λεμονιου ! θελω την γνωμη σου σε κτ.... αν φτιαξω χαμομιλι και ριξω μεσα λεμονι και το απλωσω στα μαλλια μου... θα γινει γρηγοροτερα κτ? αν συνεχισω με το λεμονι σε ποσο καιρο θα δω αποτελεσμα περιπου?
    Όλγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Όλγα μου! Καλό είναι να συνδυάσεις τις δύο μεθόδους. Το λεμόνι είναι και λίγο πιο επιθετικό οπότε με το χαμομήλι έρχεται μία ισορροπία. Και τα δύο κάνουν πολύ καλή δουλειά. Τώρα επειδή μιλάμε για φυσική μέθοδο, δεν υπάρχει και στάνταρ χρόνος. Όσο χρησιμοποιείς το μείγμα και σε συνδυασμό με τον ήλιο, θα βλέπεις και σταδιακά αποτέλεσμα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  83. Το μαλλί μου είναι καστανόξανθο. Τι αποτέλεσμα θα έχω αν κάνω το κόλπο με την κανέλα; -Λίζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λίζα μου! Επειδή έχεις καστανόξανθα μαλλιά, είναι πολύ πιθανό η κανέλα να σου ανοίξει το μαλλί προς το ξανθό και όχι προς το κόκκινο. Δηλαδή προς το χαλκοξανθό. Μπορείς να το δοκιμάσεις και αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα, απλά να διακόψεις την χρήση της κανέλας.

      Διαγραφή
    2. Το δοκίμασα το κόλπο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο (δεν με ξετρέλανε όμως) και δεν πέτυχα τελικά τον στόχο μου (δεν κατάφερα να τραβήξω την προσοχή του τυπά που του αρέσουν οι κοκκινομάλλες). Υπάρχει περίπτωση να φύγει με τα λουσίματα; Αν όχι, η μέθοδος με το λεμόνι θα μπορέσει να ξανθίσει τις κοκκινωπές ανταύγειες; -Λίζα.

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Λίζα! Επειδή βλέπω ότι μου είχες ξαναστείλει στις 6 Μαΐου, πόσες φορές χρησιμοποίησες κανέλα και είδες κάποιο αποτέλεσμα; Επειδή συνήθως αυτές οι μέθοδοι θέλουν κάποιες βδομάδες για να δείξει το αποτέλεσμα. Σίγουρα βέβαια δεν μπορείς να γίνεις και κοκκινομάλλα 100%. Τώρα, αφού θες να το σταματήσεις, απλά σταματάς την κανέλα και σε συνδυασμό με τα λουσίματα θα ξεθωριάσουν και οι ανταύγειες. Είναι πολύ πιθανό το λεμόνι να σου ανοίξει τα μαλλιά απλά επειδή οι ανταύγειες σου είναι κοκκινίζουν ελαφρώς, δεν ξέρω κατά πόσο θα στο γυρίσει στο ξανθό. Υπάρχει περίπτωση να στο γυρίσει στο χαλκοξανθό.. Όλα αυτά στα λέω με επιφύλαξη!

      Διαγραφή
  84. Γεια σου Πανωραια μου γλυκεια.... οι συμβουλες σου εχουν διαδωθει απο μενα τουλαχιστον σε 15 ατομα τα οποια με την σειρα τους τα εχουν διαδωσει σε αλλους!! χαχα..~!! λοιπον πολυ χρησιμα ΟΛΑ! ... η φιλη μου εκανε το τρικ με το λεμονι (εχει καστανοξανθα μαλλια) σε διαφορες τουφες!ΟΧΙ σε ολα τα μαλλια της γτ φοβαται μην δεν τησ αρεσει το αποτελεσμα ή μηπωσ δεν πετυχει!!! θελω να μου πεις... μπορει να κανει αυτο με τις ανταβγιες?εγω που βαζω σε ολα τα μαλλια.... το ξανθο που θα προκυψει...θα φυγει μετα απο καιρο.?...΄θα ειναι μονιμο?...μπορει το καστανοξανθο μου να επανελθει?αν ναι...με ποιο τροπο?
    με εκτιμηση , Ολιβια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ολίβιά μου! Υπέροχο το όνομα σου!! Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για όλη την υποστήριξη! Ειλικρινά δεν έχω λόγια για την τόσο καλή κίνησή σου. Λοιπόν στις απορίες σου τώρα. Όλες αυτές οι μέθοδοι είναι φυσικές και δεν μιλάμε για βαφή οπότε μην φοβάστε ότι μπορεί να δημιουργηθεί κάτι μόνιμο και ανεπανόρθωτο. Θέλουν χρόνο και λειτουργούν συνδυαστικά με την συχνότητα αλλά και με τον ήλιο. Τώρα που ήλιος είναι ακόμα πιο δυνατός, βοηθάει ακόμα πιο πολύ στο άνοιγμα. Εφόσον μιλάμε για καστανόξανθα μαλλιά, θα δείτε τις ανταύγειες σας να ανοίγουν περισσότερο και να αναδεικνύονται πιο πολύ. Κρατάνε πιο πολύ το καλοκαίρι.. Όσο χειμωνιάζει, τα μαλλιά σκουραίνουν. Δεν μιλάμε για μόνιμη βαφή. Απλά αυτά τα φυσικά κολπάκια βοηθάνε στο άνοιγμα των μαλλιών αλλά δεν πρόκειται για βαφή. Όσο χρησιμοποιείς τη μέθοδο θα βλέπεις και αποτέλεσμα. Από κει και πέρα αν δεις ότι δε σου αρέσει κάτι, απλά σταματάς να χρησιμοποιείς την μέθοδο που έχεις διαλέξει!
      Σε φιλώ και σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ!
      Πανωραία

      Διαγραφή
  85. γεια σας! τα μαλλια μου ειναι καστανοξανθα, ποια πιστευεις οτι ειναι η πιο καλη και γρηγορη μεθοδος ωστε να τα ξανθινω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να συνδυάσεις χαμομήλι και λεμόνι! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  86. Γειά σας, είμαι 14, το φυσικό μου χρώμα μαλλιών είναι καστανό και θέλω με φυσικούς μεθόδους να το κάνω καστανόξανθο ή πρός το κόκκινο.Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν ξέρω με αυτούς τους μεθόδους πόσο καιρό θα κρατήσει το χρώμα! Θα ήθελα να το κάνω το καλοκαίρι (που θα έχει περισσότερο ήλιο) αλλά να κρατήσει και τον χειμώνα! Θα κρατήσει??? Άν όχι, τότε θα πρέπει τον χειμώνα να το κάνω κάθε λίγο και δεν θα γίνεται καλά επειδή δεν θα έχει ήλιο (?) :/
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου μικρή μου Έλενα! Η αλήθεια είναι ότι τον χειμώνα δεν κρατάει το ίδιο. Το πόσο θα κρατήσει είναι αναλόγως το μαλλί, το αν θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς χαμομήλι κτλ. Μην ξεχνάς ότι αυτοί οι τρόποι δεν αποτελούν βαφή ώστε να δεις μόνιμα αποτελέσματα. Σαφώς αν συνεχίσεις και τον χειμώνα να χρησιμοποιείς χαμομήλι κτλ θα έχεις αποτέλεσμα αλλά όχι τόσο δυνατό όσο το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  87. Θα ήθελα να ξανθύνω τα μαλλιά μου με τη μέθοδο του χαμομηλιού αλλά δεν ξέρω πόση ποσότητα να χρησιμοποιήσω. Μπορείς να μου απαντήσεις;
    "χαμογελαστό κοριτσάκι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου χαμογελαστό κοριτσάκι. Δεν χρειάζεται συγκεκριμένη ποσότητα. Βράσε τόσο χαμομήλι(ανά κούπα περίπου 1 κ.σ., με το μάτι κάντο) όσο χρειάζεται για να πάει σε όλα τα μαλλιά σου.

      Διαγραφή
  88. Γεια σου Πανωραια!
    Θελω αν μπορεις να μου κανεις μια διευκρινιση.. Θελω να κοκκινισω τα μαλλια μου με τις χρησιμες μεθοδους παραπανω. Αφου λουστω και ξεβγαλω τα μαλλια μου με το εκχυλισμα απο κοκκινα φρουτα μετα τι κανω? Το αφηνω για 2-3 ωρες και ξεβγαζω ή δεν ξεβγαζω καθολου? Επισης κανελα μπορω να αναμειξω και με σαμπουαν ή μονο με μαλακτικο?
    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα!! Δεν χρειάζεται να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου. Αφήνεις το εκχύλισμα να κάνει τη δουλειά του. Η μέθοδος γράφει για conditioner μιας και θα αφήσεις το μείγμα για κάνα δυο ώρες στα μαλλιά σου. Μπορείς να μείνεις με το σαμπουάν τόση ώρα; Λίγο δύσκολο οπότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κρέμα μαλλιών.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ!:)

      Διαγραφή
  89. giaa sou panorea..me lene georgia .thelo na anikso to xroma ton malion mou giati einai mauro kai tha ithela na mou pis ama piasi afto me to xamomili giati opos ipa exo mauro mali kai den ksero ama piasi??? apoo mauro thelo na aniksi kai na gini pros to kastano...perimeno apantisi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα καλή μου! Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τα αποτελέσματα του χαμομηλιού σε μαύρο μαλλί. Το χαμομήλι ενδείκνυται πιο πολύ σε καστανά ή καστανόξανθα μαλλιά. Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσεις τις λύσεις για καστανά μαλλιά που είναι το κακάο ή η καρυδιά. Από κει και πέρα, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις και το χαμομήλι το οποίο σε συνδυασμό με τον ήλιο ίσως να ανοίξει λίγο την βάση σου.

      Διαγραφή
  90. euxaristo tha to dokimaso afto me tin karidia kai to kakao kai elpizo na exi apotelesmata...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή