Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σας έχουν περισσέψει διάφορα χρώματα; Τότε φτιάξτε με τα χεράκια σας όμορφους πίνακες αφηρημένης ζωγραφικής για το σπίτι σας!

Πολύ συχνά μπαίνω στο αγαπημένο site http://www.texnotropieskaidiakosmisi.com και διαβάζω τα όμορφα θέματα τους περί διακόσμησης. Έπεσα πάνω σε μία καταπληκτική ιδέα που μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του σπίτι χωρίς πολύ κόπο και χρήμα. Όπως θα δείτε αναλυτικά, με ένα πολύ απλό τρόπο μπορείτε να φτιάξετε πίνακες ζωγραφικής για το σπίτι σας, που θα έχουν τη δική σας προσωπική σφραγίδα και χωρίς να έχετε ρισκάρει πολύ θα έχετε ένα εξαιρετικά μοντέρνο και όμορφο εικαστικά αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείτε:
  • Ότι περίσσευμα από χρώμα έχετε
  • Καμβάδες, είτε έναν μεγάλο είτε μικρότερα κομμάτια αναλόγως τι αποτέλεσμα θέλετε να πετύχετε
  • Μεγάλα νάιλον κομμάτια για το πάτωμα ώστε να μην λερώσετε, εκτός και αν το κάνετε σε εξωτερικό χώρο που δεν σας απασχολεί αν θα λερωθεί
Να επισημάνουμε ότι η τεχνική είναι αυθόρμητη και τα έργα αυτά περιλαμβάνουν ένα έμπειρο μάτι για το χρώμα, και γνώση σχετικά με τις ιδιότητες των χρωμάτων. Χρειάζεται αντοχή και επιδεξιότητα, καθώς δοχεία των χρωμάτων και των υγρών από χρώμα φορτωμένο καμβάδες είναι βαριά. Γι'αυτό ίσως χρειαστούν δύο άτομα γι'αυτή τη δουλίτσα.

Βήμα - Βήμα

  1. Απλώνετε στο πάτωμα μεγάλα κομμάτια νάιλον.
  2. Παίρνοντας τον καμβά σαν μέτρο, ορίζετε το μέγεθος τ ου έργου σας πάνω στο νάιλον. Μέσα σε αυτά τα όρια θα κάνετε την αφηρημένη  τέχνη σας.
  3. Πολύ προσεχτικά και λίγο λίγο ρίχνετε τα χρώματα αυτοσχεδιάζοντας και με λίγη φαντασία.
  4. Παίρνετε τον καμβά, τον οποίο νωρίτερα έχετε ζωγραφίσει γύρω γύρω με το χρώμα που θα επικρατήσει στο έργο σας. Με προσοχή τον εφαρμόζετε πάνω κομμάτι που έχετε ορίσει. Πατάτε απαλά και προσεχτικά γύρω γύρω να απλώσει παντού η τέχνη σας.
  5. Ξεκολλάτε με προσοχή και αφήστε τον καμβά να στεγνώσει πολύ καλά!
  6. Έτοιμο το έργο!
Δείτε στο video αναλυτικά τη διαδικασία!







Δείτε παρόμοια αποτελέσματα:







Μα δεν είναι εξαιρετικό το αποτέλεσμα;;
Τρίπτυχο: Οικολογία- Ανακύκλωση - Τέχνη!

Σας φιλώ,
Πανωραία

Πηγή site: http://www.texnotropieskaidiakosmisi.com/

2 σχόλια:

  1. Εγώ προσωπικά είμαι φαν της ζωγραφικής την λατρεύω είναι το χόμπι μου και τώρα μου ήρθε η έμπνευση για καινούριες δημιουργίες Χάρη σε σένα γιατί είχα στερέψει από ιδέες και μετά εμφανίστηκες εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Να θυμάσαι πως δεν υπάρχει παρθενογένεση. Αυτό που υπάρχει είναι ότι παίρνω μια ιδέα από κάποιον, βάζω τα δικά μου στοιχεία, τη δικιά μου οπτική και το εξελίσσω! Το ίντερνετ είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Πειραματίσου και είμαι σίγουρη πως θα κάνεις πολύ ωραία πράγματα!

      Διαγραφή