Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σημάδια και κοκκινίλες από ακμή: πως να τα μειώσετε με φυσικούς τρόπους!

H ακμή και τα σπυράκια είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί άντρες και γυναίκες. Πέρα όμως από την θεραπεία της ακμής που είναι το πρωτεύον θέμα που πρέπει να λύσουμε όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ακμής, ένα θέμα που μας προβληματίζει είναι και τα σημάδια, οι κοκκινίλες ακόμα και οι ουλές που αφήνουν πίσω τους τα σπυράκια.. Ακόμα και τα σπυράκια που βγάζουμε κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το δέρμα μας! Το ξέρατε ότι με απλά φυσικά υλικά που μπορείτε να βρείτε ακόμα και στο ντουλάπι της κουζίνας σας, μπορείτε να περιορίσετε σε σημαντικό βαθμό κοκκινίλες και σημάδια από σπυράκια και ακμή; Κι' όμως η Φύση μπορεί ακόμα μια φορά να δώσει λύσεις! Δείτε φυσικά μυστικά κατά των σημαδιών:
  • ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ-ΜΕΛΙ-ΠΑΠΑΓΙΑ
Θα χρειαστείτε:1 κουταλάκι μέλι, λίγες σταγόνες λεμονιού, 2 κουταλιές πολτοποιημένη παπάγια.
Αναμίξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Είναι πολύ δύσκολο βέβαια να καταπολεμήσουμε τα σημάδια της ακμής αλλά αν εφαρμόζετε την παραπάνω συνταγή σχολαστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα θα δείτε αρκετή βελτίωση.
  • ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ-ΚΡΕΜΜΥΔΙ-ΜΕΛΙ
Θα χρειαστείτε: μία μικρή ποσότητα βρασμένο πλιγούρι, ένα κρεμμύδι το οποίο έχετε πολτοποιήσει,  2 κουταλάκια του γλυκού μέλι.
Ανακατέψτε καλά και κατόπιν τοποθετήστε τη μάσκα στο πρόσωπο. Αφήστε την για 20 λεπτάκια και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.Το πλιγούρι έχει αντι-βακτηριακή επίδραση, ενώ τα κρεμμύδια συμβάλουν στο να επουλωθούν ταχύτερα τα σημάδια της ακμής.
  • ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ-ΛΑΙΜ Ή ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Θα χρειαστείτε: 1 κ.σ. κουρκουμά και χυμό λεμονιού ή λάιμ μέχρι να γίνει μία πάστα.

Τρίψτε το πάνω στις δυσχρωμίες του δέρματος ή στα σημάδια της ακμής. Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Ο κουρκουμάς είναι ένα κίτρινο μπαχαρικό με πολύ έντονη μυρωδιά και είναι ένα από τα βασικά συστατικά της μουστάρδας. Χρησιμοποιείτε και στην κοσμετολογία όμως για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού του δέρματος και τα σημάδια της ακμής. Η περιοχή που θα το απλώσετε ίσως να πάρει μία κίτρινη απόχρωση, η οποία όμως φεύγει με το πλύσιμο. Γι αυτό είναι καλύτερα να κάνετε τη θεραπεία αυτή το Σαββατοκύριακο. 
  • ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΛΕΜΟΝΙ
Θα χρειαστείτε μόνο μία φέτα λεμόνι! Απλά τρίψτε τη φέτα λεμονιού στα σημάδια με κυκλικές κινήσεις. Μην ξεπλύνετε. Αφήστε το χυμό λεμονιού να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί. Ή καλύτερα αφήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ολοκληρώνοντας τις συμβουλές θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα για τις συμβουλές που δίνουμε:
-Η πρώτη μας κίνηση σε έντονα προβλήματα ακμής και ουλών είναι να συμβουλευτούμε ειδικό δερματολόγο ο οποίος θα προσδιορίσει και τη σωστή θεραπεία.
ε καμία περίπτωση οι συμβουλές και τα σχόλια δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητάτε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού.
-Οι συμβουλές αυτές μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στη θεραπεία σας εφόσον δεν σας προκαλέσουν κάποια περίεργη αντίδραση. Πρώτα δοκιμάζουμε μια συμβουλή και εφόσον μας ''ταιριάζει'' συνεχίζουμε την χρήση της. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών παρουσιάζονται στο http://mystikapanoraias.blogspot.com/  γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Ελπίζω αυτές οι απόλυτα οικονομικές και φυσικές συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες!
Σας φιλώ, Πανωραία
Δείτε επίσης:

24 σχόλια:

  1. κανω την θεραπεια με το λεμονι εδω και ενα μηνα καθημερινα για να εξαφανισω τα κοκκινα σημαδια αλλα ακομα δεν εχω δει επιθυμητα αποτελεσματα...μπορει το λεμονι σε καθημερινη βαση τελικα να τα εξαφανισει εντελως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες και βοηθάει πολύ στο να ασπρίζει το δέρμα. Από κει και πέρα οι φυσικές μέθοδοι βοηθάνε αλλά δεν παύει να είναι φυσικές και α μην έχουν τα αποτελέσματα που έχουν άλλες μέθοδοι. Εάν το πρόβλημά σου παραμένει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν δερματολόγο.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  2. Αυτές οι θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν και σε άλλα μερη του σώματος εκτός από το πρόσωπο? και μάλιστα όχι απλά για κοκκινίλες αλλά για σημάδια που δείχνουν να μοβίζουν?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Αν μιλάμε για μοβ σημάδια και μάλιστα σε άλλα σημεία του σώματος, τότε μάλλον αναφέρεσαι σε "σπασμένα αγγεία" που μπορεί να έχουμε συνήθως στα πόδια. Οπότε μιλάμε για μια άλλη περίπτωση και για άλλο πρόβλημα εντελώς. Συνεπώς δεν βοηθάνε αυτοί οι τρόποι στο πρόβλημά σου..

      Διαγραφή
  3. Εγώ έχω σπυράκια στο πηγούνι 3 και δίπλα από την μύτη αλλα 3 πέστε μου ένα τρόπο χωρίς χρήματα. Το λεμόνι εντάξει το εβαλα και δεν έκανε τίποτα! Μελι που δεν έχουμε σπίτι άμα πάρουμε λίγο θα το πάρουμε για να το φάμε όχι για το πρόσωπο. Θέλω να πω πως άμα μου περισεβε μελι θα έβαζα αλλα τωρα;; Κανένας άλλος τρόπος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχω βγαλει κατι κοκκινιλες στο προσωπο μου απο τα σπυρακια που θελω να τα διοξω σε μια μερα μονο τι μπορω να κανω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου.. Δεν γίνεται τα σημάδια να εξαφανιστούν σε μία μέρα. Το σημάδια θέλουν χρόνο για να επουλωθούν. Αυτό που μπορείς είναι να βοηθήσεις το δέρμα σου με τις παραπάνω συμβουλές και ιδανικά να συμβουλευτείς ένα δερματολόγο που θα σου προτείνει λύσεις για τα σημάδια..

      Διαγραφή
  5. Σε ποσο καιρό περιπου φεύγει ενα σημάδι από ακμή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου! Κοίτα αυτό είναι κάτι που διαφέρει από επιδερμίδα σε επιδερμίδα. Υπάρχουν οργανισμοί που επουλώνουν πιο γρήγορα τα σημάδια και τους ουλές και άλλοι που αργούν περισσότερο. Εάν βλέπεις πως περνάει καιρός και τα σημάδια δεν επουλώνονται, καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον δερματολόγο ή έστω φαρμακοποιό ο οποίος θα μπορέσει να σου προτέινει κάποια ειδική επουλωτική κρέμα.

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια κρεμουλα για σημαδακια απ σπυρακια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατι τετοιο καποια φαρμακευτικη ισως με αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και πάλι Ρέα μου! Δεν είμαι σε θέση να προτείνω φαρμακευτικά προϊόντα μιας και δεν έχω τέτοια ειδικότητα και δεν μπορούμε να παίζουμε με τέτοια πράγματα. Ότι προτείνω σχετίζεται σχεδόν πάντα με μάσκες και φυσικά προϊόντα και αυτά πάντα με επιφύλαξη γιατί ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις εφόσον ζητάς μια πιο ειδική κρέμα είναι να συμβουλευτείς τον φαρμακοποιό σου ή και ακόμα καλύτερα κάποιον δερματολόγο.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  8. γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω στο δέρμα μου όταν ερεθίζεται από το σπάσιμο των μαύρων στιγμάτων.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Καταρχάς να προσέχεις με τα μαύρα στίγματα και καλύτερα για εμένα να μην τα σπας μόνη σου, αλλά να κάνεις έναν καθαρισμό σε κάποιον ειδικό. Από κει και πέρα, εφόσον κάνεις καθαρισμό μόνη σου, καλό είναι αφού τελειώσεις, να περάσεις τα σημεία που είναι ερεθσιμένα με ένα μπαμπάκι με οινόπλευμα ή με λοσιόν οινοπνεύματος. Στην πορεία, καλό είναι να περάσεις το πρόσωπό σου με λίγο ροδόνερο που είναι καταπραϋντικό. Τελος, δοκίμασε να κάνεις μια φυσική μάσκα με υλικά που ηρεμούν το δέρμα όπως γιαούρτι, γάλα, ασπράδι. Αυτά από εμένα!

      Διαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Να ρωτήσω και κάτι άλλο μήπως ξέρετε πως γίνεται να κάνουμε να αργούν να εμφανίζονται διότι τα σπάω και μετά από 4 μέρες αρχίζουν να βγαίνουν πάλι και κυρίως έχω μόνο στο μέρος της μύτης.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και πάλι! Θα σε συμβουλέψω για ακόμα μια φορά πως καλύτερα είναι να μην πειράζεις τα σπυράκια και τα στίγματα μιας και μπορείς να τα μολύνεις και να τα κάνεις ακόμα χειρότερα! Δοκίμασε μάσκες με πράσινο άργιλο που κάνει πολύ καλό στις επιδερμίδες με λιπαρότητα.

      Διαγραφή
  10. Εγω εχω ενα σψετικα καθαρο προσωπο.. Αλλα βλεπω καποιο μικρο το σπαω και μου αφηνει κοκκινιλα. Πως μπορω να την εξαφανισω το συντομοτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Σε πρώτη φάση θα σε συμβούλευα να μην τα σπας! Υπάρχει περίπτωση να τα μολύνεις και να χειροτερέψουν. Εφόσον τα σπας, καταλαβαίνεις πως είναι λογικό να κάνεις κοκκινίλες και σημάδια. Προσπάθησε λοιπόν να περιορίσεις αυτήν την κακή συνήθεια, είναι κρίμα να κάνεις σημάδια στο προσωπάκι σου. Τώρα για τα σημάδια, οι παραπάνω μάσκες που προτείνω βοηθάνε αλλά από κει και πέρα αν θες κάτι σαν θεραπεία, καλό είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο.

      Διαγραφή
  11. Σε ευχαριστω.. Εχω καταλαβει οτι τα προκαλω επειδη ο καθρεφτης που εχω στο μπανιο ειναι μεγεθυντικος και μου δειχνει αυτα που ουτε φαινονται και γω τα πειραζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω εδώ και δυο μήνες εμφανίσει κοκκινίλες ..δίπλα σε κάθε πλευρά της μύτης .. Τι μπορεί να φταίει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Το ιδανικό είναι να επισκεφτείς δερματολόγο που θα σου δώσει μια εμπεριστατωμένη και επαγγελματική συμβουλή.

      Διαγραφή
  13. Δεν έχω διαβάσει όλα τα παραπάνω σχόλια αλλά έχω ολοκληρωμένη άποψη πάνω στο θέμα καθώς είχα πρόβλημα παλαιότερα, το οποίο και αντιμετώπισα με επιτυχία σε σημείο να έχω άψογο δέρμα χωρίς ίχνος από σημαδάκι, όχι σπυράκι!Κατ'αρχήν συνεργασία με δερματολόγο! Δεύτερον σχολαστικό καθημερινό και οριστικό πρόγραμμα καθαρισμού, ενυδάτωσης και περιποίησης προσώπου καθώς και χρήσης αντιηλιακού καθημερινά! Τέλος, διατροφή με ελάχιστα λιπαρά, πολύ νερό και άφθονα λαχανικά και φρούτα. Οι φυτικές μάσκες είναι ,ας πούμε, το κερασάκι στην τούρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή