Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ!!

 Εάν έχετε γάστρα, θα ξέρετε πολύ καλά ότι ότι και να ψήσεις στη γάστρα γίνεται λουκούμι και πεντανόστιμο. Αυτό το κοτοπουλάκι λοιπόν γίνεται πολύ νόστιμο και σε συνδυασμό με λίγες πατατούλες, απογειώνεται! Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι είναι ένα πανεύκολο φαγητό! Απλά βάζεις όλα τα υλικά μέσα στη γάστρα και το ''ξεχνάς'' μέσα στο φούρνο!
Θα χρειαστείτε:


Ένα ολόκληρο κοτόπουλο και 5-6 πατάτες ολόκληρες ή κομμένες στη μέση.









Μυρωδικά και καρυκεύματα από πάνω προς τα κάτω: χοντρό αλάτι, μείγμα βοτάνων για κοτόπουλο, θυμάρι, ρίγανη, καυτερή πάπρικα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και προαιρετικά κάρυ. Περίπου ένα κουταλάκι από το καθένα αλλά η ποσότητα είναι ανάλογη με τα γούστα γι'αυτό το αφήνω πάνω σας!
Μην ξεχάσετε 6 κ.σ. μουστάρδα, 3-4 κ.σ. λάδι, μισό ποτήρι νερό και προαιρετικά ένα ζωμό κοτόπουλο!



 Τα βάζετε όλα τα υλικά στη γάστρα και κάνετε μασάζ στο κοτόπουλο ώστε να απλωθεί όλο το υλικό παντού! Ψήνετε για περίπου 2 ώρες στους 200 βαθμούς πάνω κάτω.



 Να το το κοτοπουλάκι! Καλά οι πατατούλες έγιναν μέλι και το κοτόπουλο ζουμερό και λουκούμι!

Καλή όρεξη!
Πανωραία


Δείτε επίσης:

ΤΟΥΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΑΚΑΣ) - ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΥΓΙΕΙΝΟ ΦΑΓΑΚΙ!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου