Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μαύροι κύκλοι και πρησμένα μάτια; Λύση εδώ και τώρα!!

Πόσες φορές ξυπνάμε το πρωί και αντικρίζουμε στον καθρέπτη μαύρα και πρησμένα ματάκια; Σίγουρα στις περισσότερες από εμάς συμβαίνει πολύ συχνά αν όχι καθημερινά! Οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού στην προσπάθειά του να προστατέψει την περιοχή γύρω από τα μάτια. Συγκεκριμένα η περιοχή αυτή είναι πολύ ευαίσθητη και ταλαιπωρείται από πολλές αιτίες όπως η έλλειψη βιταμίνης Β6,οι αλλεργίες, η έλλειψη ύπνου, το συχνό μακιγιάζ ακόμη και ο καπνός των τσιγάρων.  Το δέρμα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνθήκες αυτές και την ταλαιπωρία διογκώνει τα αγγεία κάτω από την περιοχή των ματιών προκειμένου να κυλάει περισσότερο αίμα σε αυτά και έτσι δημιουργείτε το σκούρο χρώμα.  Πάμε λοιπόν να δούμε τρόπους που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος:

  • Όταν πίνουμε τσάι (πράσινο, μαύρο, χαμομήλι), ποτέ δεν πετάμε τα φακελάκια! Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και στην συνέχεια κάνουμε κομπρεσούλες με αυτά. Το πρήξιμο φεύγει και η όψη του ματιού κατευθείαν γίνεται λαμπερή.
  • Τοποθετήστε φλούδες από πατάτες κάτω από τα μάτια σας για 15 λεπτά ενώ τις έχετε βουτήξει σε κρύο γάλα! Παλιό κ κλασικό κόλπο που μειώνει το σκούρο χρώμα του ματιού.
  • Πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό ή τοποθετήστε παγάκια στα μάτια σας. Αυτό βοηθάει πολύ και για τις ρυτιδούλες έκφρασης.
  • Πάντα να φοράτε αντηλιακή κρέμα! Είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα!
  • Κοιμηθείτε όσες περισσότερες ώρες μπορείτε. Δεν υπάρχει καλύτερο lifting από ένα 10ωρο ύπνου!
  • Χρησιμοποιείστε κρέμες με βιταμίνη Κ ή ρετινόλη. Η ρετινόλη έχει την ιδιότητα να μειώνει το πρόβλημα κυρίως όταν τα αγγεία είναι εμφανή και  η  Κ βοηθάει στην απομάκρυνση των μελανωμάτων.


Ελπίζω οι συμβουλές αυτές να σας βοηθήσουν! Βέβαια για να δεις αποτέλεσμα πρέπει να υπάρχει και μία συνέπεια οπότε όταν βρίσκετε χρόνο να εφαρμόζετε όποιες σας βολεύουν αν όχι όλες!
Ως το επόμενο μυστικό μας, σας φιλώ γλυκά
Πανωραία

2 σχόλια:

  1. αχ πολύ ωραία γιατί έχω εδώ και πολύ καιρό μαύρους κύκλους!Με όλους αυτούς τους φυσικούς τρόπους νομίζω πως βρήκα λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σε βοηθήσουν και να δεις αποτέλεσμα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή