Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Φρούτα και λαχανικά για το πρόσωπο!!

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να είναι ενταγμένα στην καθημερινή μας διατροφη. Είναι γεμάτα βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, πολύτιμα  «φυτοχημικά» συστατικά και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του οργανισμού. Χρησιμοποιώντας τα και σαν μάσκες ομορφιάς, μπορούν να κάνουν θαύματα! Πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν συαστατικά που μπορούν να ανανεώσουν την επιδερμίδα μας και να χαρίσουν λάμψη και βελούδινη υφή. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά:
  •  Η μπανάνα βοηθά πολύ τα σκληρά, κουρασμένα και άτονα δέρματα. Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε τη σάρκα της μπανάνας, λιωμένη με λίγες σταγόνες λεμονιού. Αφήνουμε για δέκα λεπτά κάνοντας μασάζ ανοδικά και προς τα έξω (πάντα). Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
  • Το αγγούρι ενδείκνυται για λιπαρές επιδερμίδες. Βάζουμε στο πρόσωπο μας λεπτές φέτες από αγγούρι και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
  • Χρησιμοποιούμε φλούδες από λεμόνια και πορτοκάλια για τόνωση της επιδερμίδας. Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε μερικά πορτοκάλια και λεμόνια. Βγάζουμε τις φλούδες και τις βάζουμε σε πυρέξ. Βράζουμε νερό και τις περιχύνουμε. Μετά από δέκα λεπτά τρυπάμε τις φλούδες με πιρούνι και τις αφήνουμε εώς την άλλη μέρα στο νερό, σκεπασμένες να βγουν τα αιθέρια έλαια. Σουρώνουμε και φυλάμε τη λοσιόν σε μπουκάλι στο ψυγείο.
  • Το μήλο είναι ευεργετικό για κουρασμένες και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Βράζουμε μήλα με λίγο γάλα, τα πολτοποιούμε και κάνουμε μάσκα για το πρόσωπο.
  • Το αυγό και το λεμόνι κάνουν την επιδερμίδα άσπρη και βοηθούν και στις ρυτίδες. Χτυπάμε ελαφρά από το προηγούμενο βράδυ ένα κρόκο αυγού και το χυμό από μισό λεμόνι και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Την άλλη μέρα το απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και το αφήνουμε να στεγνώσει. Ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  • Το μέλι και η κρέμα γάλακτος βοηθούν στις ρυτίδες. Ανακατεύουμε  μία κουταλιά της σούπας μέλι μαζί με δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος. Περνάμε το πρόσωπο αφού το έχουμε καθαρίσει καλά και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
  •  Μάσκα που ομορφαίνει, μαλακώνει και ενυδατώνει  όλους τους τύπους δέρματος: Ανακατεύουμε 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.γ. ανθόνερο ή σκέτο νεράκι, λίγες σταγόνες λεμόνι και το απλώνουμε για 15 λεπτά.
  • Μάσκα για ακμή. Φτιάχνουμε μάσκα με πίτουρα (καταστήματα υγιεινών τροφών), 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να γίνει παχιά κρέμα. Την αφήνουμε σε καθαρό πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεβγάζουμε με μηλόξυδο (1 μέρος μηλόξυδο με 8 νερό).
Εκεί λοιπόν που τρώμε το φρουτάκι μας, κάνουμε και μια μάσκα στο πρόσωπο!! Δύο σε ένα και γίνεστε κούκλες!!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου