Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Φτιάξε το δικό σου lip balm!!


Ποια από εμάς δεν θα ήθελε να έχει τα ζουμερά χείλη της Αngelina Jolie; Σίγουρα όλες μας! Τα χείλη μας είναι από τα πιο βασικά σημεία του προσώπου μας και πρέπει πάντα να είναι περιποιημένα. Βρήκα και εγώ απλές συνταγές για να φτιάξουμε το δικό μας lip balm που θα μας χαρίσει ζουμερά και βελούδινα χείλη! Πάμε να δούμε μερικές από αυτές:
  • Η πιο απλή και οικονομική που έχω κάνει και εγώ:  Βάζουμε 3 κ.σ. βαζελίνη και 1 κ.σ. μέλι σε ένα μπρίκι και βράζουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και  τοποθετούμε το μείγμα σε δοχεία. Μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν. Tip: Άμα θέλετε, την ώρα που λιώνουν τα υλικά, ρίξτε μέσα ένα κομμάτι κραγιόν στο χρώμα της αρεσκείας σας και το lip balm αμέσως θα αποκτήσει το χρώμα που θέλετε!
  • Παίρνουμε λίγη βαζελίνη ή 2 κουταλάκια από λιωμένο λάδι καρύδας και προσθέτουμε πολύ μικρή ποσότητα από τριμμένο ginger και πιπέρι καγιέν. Στο τέλος προσθέτουμε 1-2 σταγόνες από εκχύλισμα ή αιθέριο έλαιο μέντας που θα δώσουν μια φρέσκια και δροσερή αίσθηση. Το πιπέρι και το ginger θα κάνουν τα χείλη να νιώσουν μικρά τσιμπηματάκια τα οποία όμως θα συμβάλουν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και θα  τα κάνουν να φαίνονται πιο γεμάτα. Προσοχή, το  χρησιμοποιούμε το με μέτρο!
  • Σε μπέν μαρί λιώσε 1/2 κ.σ. αγνό κερί. Προσθέτουμε  1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αποσύρουμε απο την φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. μέλι και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο, κομματάκια σοκολάτας και κάψουλες βιταμίνης Ε(eviol, πολύ οικονομικές από το φαρμακείο)  σε ένα κατσαρολάκι. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε το κατσαρολάκι να βράσει. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το τοποθετούμε σε πλαστικά κουτάκια. Τα βάζουμε στο στο ψυγείο μέχρι να γίνουν στέρεα. Συμβουλή: μην το κρατήσετε πάνω από μήνα γιατί θα χαλάσει.  
Πολύ βασικό για να έχουμε ζουμερά χείλη είναι να κάνουμε συχνά peeling με λίγο ελαιόλαδο, ζάχαρη και κόκκους κανέλας! Πάντα μετα από το peeling ενυδατώνουμε με lip balm!!

25 σχόλια:

  1. Για να φτιάξετε σπιτική βαζελίνη ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας με 1/4 φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει . και ετοιμη η σπιτική βαζελίνη. κατερινα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου βρε Κατερινάκι με τις συνταγές σου!! Σε ευχαριστώ πολύ.. Τέλεια ιδέα!!!

      Διαγραφή
  2. emm na rotisw kati>an 'gly4oume' tin bazelini enoow ama ksexasteis kai thn fas kata kapoio tropo peirazei???diladi 8a pa8oume tipota??=] poli oreo blog!!!oi symboules omorfias pantos einai oles poli kales etsi synexiste!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και τη δύναμη που μου δίνεις.. Κοίτα η βαζελίνη δεν παύει να είναι παράγωγο πετρελαίου και να μην είναι και το πιο ακίνδυνο προϊόν. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοιποιήσεις παιδική βαζελίνη που είναι σαφώς καλύτερης ποιότητας. Άμα σκεφτείς όμως τι μπορεί να περιέχουν όλα τα κραγιόν του εμπορίου και τα λιπ γκλος, η βαζελίνη ακούγεται πολύ αθώα. Από κει και πέρα, δες αυτή τη συνταγή που είναι 100% φυσική, ακίνδυνη και ιδανική για μαλακά ενυδατωμένα χείλη: http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/03/100-lip-balm.html
      Αυτά από εμένα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  3. Πανωραια μου έχεις δοκιμάσει τη σπιτικη βαζελινη; Μπορεί να αντικαταστήσει τη κανονικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου! Όταν λες σπιτική βαζελίνη, εννοείς την αλοιφή από κερί και ελαιόλαδο γνωστή ως κηραλοιφή; Έχω φτιάξει, είναι εξαιρετική, σούπερ ενυδατική και ιδανική για εγκαύματα..

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Πανωραια μου όχι δεν λέω την κηραλοιφη αλλά την συνταγή που έγραψε το Κατερινακι

      Διαγραφή
    3. Α τώρα θυμήθηκα.. Είναι παλιό το σχόλιο και το είχα ξεχάσει. Ναι το ίδιο πράγμα είναι σχεδόν με αυτό που σου είπα αλλά αντί για ελαιόλαδο βάζεις αμυγδαλέλαιο. Μοιάζουν οι υφές μιας και η κηραλοιφή είναι και αυτή αρκετά λιπαρή. Σίγουρα είναι πιο καλή και ποιοτικότερη. Μην ξεχνάμε ότι η κλασική βαζελίνη είναι παράγωγο πετρελαίου.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  4. συγνωμη αλλα επειδη δεν εχω ιδεα απο αυτα.. που μπορω να βρω βαζελινη;; XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Μπορείς να βρεις ακόμα και σε σούπερ μάρκετ αλλά ιδανικά σε φαρμακείο.

      Διαγραφή
  5. 3EREI KANENAS POSO KOSTIZEI H BAZELINH?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου! Η βαζελίνη είναι αρκετά οικονομική και έχει γύρω στα 3 με 4 ευρώ.

      Διαγραφή
  6. γεια! που μπορουμε να βρουμε κουτακια για να βαλουμε μεσα το λιπ κλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιά μπουκαλάκια (αφού τα έχεις πλύνει και αποστειρώσει). Εάν θες να αγοράσεις, κάνε μια google αναζήτηση και είμαι σίγουρη πως κάτι θα βρεις κοντά στην περιοχή σου. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο να σου προτείνω..

      Διαγραφή
  7. πολυ ωραια συνταγη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο το λιπ κλος το εφτιξα και ειναι μαγευτικο ...Εγω εβαλα και ενα κομματι κραγιον στι χρωμα που μου αρεσε και εχω φτιαξει τρια διαφορετικα χρωματα.Αα μια φιλη μας διαβασα οτι δεν ξερει που να αποθηκευσει το λιπ κλος .Εγω το εβαλα σε μικρα "βαζακια" που ειψαν μεσα κρεμες προσωπου τις οποιες τις επλυνα πολυ καλα...Μαριαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας !! Ειμαι η Μαριαννα και εχω μια ερωτηση να κανω οταν φτιαξω αυτο το μειγμα διατηρηται εξω απο το ψυγειο;;; και ποσο καιρο διατηρηται χωρις να χαλασει;;

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Μαριάννα μου και χρόνια πολλά! Καταχράς χαίρομαι πάρα πολύ που έφτιαξες την συνταγή και που σου άρεσε! Η πατέντα με τα κραγιόν είναι σούπερ, έτσι μπορείς να φτιάξεις ότι απόχρωση θες! Άκομα ο καιρός είναι ανοιξιάτικος οπότε διατηρείτε μια χαρά και εκτός ψυγείου. Καλό είναι τα προϊόντα αυτά να "καταναλώνονται" μέσα σε δύο με τρεις μήνες. Κρατάνε και περισσότερο αλλά όσο ζεσταίνει ο καιρός, καλύτερα να μην περνάει το τρίμηνο. Σε φιλώ, Πανωραία

      Διαγραφή
  9. Πανωραια μου εχω μια ερωτηση αν θες μου απαντας ομως τι ηλικια εχεις ;;; Απο το ετσι που γραφεις μου φαινεται να εισαι πολυ φιλικη και καλος ανθρωπος ..Μαριαννα...Ααα κατι αλλο εκτος απο αυτο το λιπ κλος ξερεις τιποτα αλλο να φτιαχνεις;;;Αν ναι τι;;; Σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρίαννα μου! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!! Εσύ και αν είσαι φαίνεσαι καλός άνθρωπος που μιλάς τόσο γλυκά για έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις! Για πες, φαντάζεσαι ότι μπορεί να είμαι;
      Από καλλυντικά μόνο lip gloss, αλλά έχω φτιάξει και κρεμούλες που βασίζονται στο κερί. Ρίξε μια ματιά εδώ:
      http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/03/blog-post_382.html
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Πανωραια μου !!! Εγω ειμαι 13 χρονων και πηγαινω πρωτη γυμνασιου.Εγω πιστευω οτι εισαι περιπου σια 25 χρονων.Τελικα ποσο χρονων εισαι;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκούλα μου έπεσες σχεδόν μέσα! Είμαι 26.. Φιλιά πολλά Μαριάννα μου!

      Διαγραφή
  11. Γεια σου Πανωραια μου ....Ειμαι η Μαριαννα που εχουμε ξανα μιλησει μαζι πολλες φορες...Δεν σου εχω γραψει κατι τοσο καιρο γιατι δεν μπορουσα γιατι διαβαζα για τις εξετασεις...Εγω θελω να μου δωσεις καποιες συμβουλες πως να αδυνατισω.Το ξερω οτι δεν ξερεις απο αυτα αλλα προσπαθησε να με βοηθησεις λιγο.Στο σχολειο δεν εχω κανενα προβλημα με τους συμμαθητες μου δηλαδη να με κοροιδευουν ,ετσι κιαλος δεν ειναι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια που θελω να αδυνατησω.Εγω ειμαι περιπου 60 κιλα και ειμαι 13 χρονων. Επισης εχω αρχισει και τρεχω καθε μερα ,κανω σκοινακι στο σπιτι,εχω διαδρομο στο σπιτι και αυτες τις μερες θα γραφτω στο γυμναστηριο της περιοχης μου.Απο ασκηση ειμαι καλημενη απο εσενα θελω να μου γραψεις μια διατροφη....ευχαριστω πολυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ >3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαριάννα μου!! Πολύ χαίρομαι που μαθαίνω νέα σου! Εύχομαι να πάνε όλα καλά στις εξετάσεις σου.. Καλή επιτυχία! Στο θέμα μας τώρα.. Καταρχάς είσαι αρκετά μικρή και σαφώς και είσαι ακόμα στην ανάπτυξη. Οπότε δεν είσαι σε φάση και ούτε θα σε συμβούλευα να κάνεις δίαιτα. Αυτό που μπορείς να κάνεις και απ'ότι λες κάνεις ήδη (και μπράβο σου!) είναι να γυμνάζεσαι και να βελτιώσεις την διατροφή σου. Μιλάμε λοιπόν για διατροφή! Προσπάθησε να εντάξεις στη διατροφή σου φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Να τρως πάντα ένα καλό πρωινό και μην ξεχνάς ενδιάμεσα γεύματα! Θα τρως τα πάντα.. Και το λαδερό (οπωσδήποτε μια φορά τη βδομάδα) και τα όσπρια (επίσης), αλλά και πολύ ψάρι και κοτόπουλο. Μπορείς να τρως και κόκκινο κρέας (χοιρινό, αρνί κτλ) αλλά όχι συνέχεια. Προσπάθησε να καταναλώνεις περισσότερο ψάρι και κοτόπουλο. Το μυστικό είναι να τρως τα πάντα αλλά χωρίς υπερβολές. Πχ, μπορείς να φας τα φασολάκια σου και με φέτα και ψωμί. Δεν θα φας όμως ένα κιλό από το καθένα αλλά ισορροπημένα (ένα κομμάτι φέτα και μια φέτα ψωμί). Μην κάνεις υπερβολικές στερήσεις. Θα τρως και το γλυκάκι σου! Μπορείς να φας ας πούμε μια μικρή σοκολάτα ή ένα μικρό παγωτάκι. Γενικότερα η συμβουλή μου είναι να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς όμως υπερβολικές στερήσεις. Δεν κάνουμε ποτέ δίαιτα αλλά μια υγιεινή διατροφή! Αυτά από εμένα!
      Σε φιλώ φίλη μου Μαριάννα,
      Πανωραία

      Διαγραφή