Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Όταν αγοράζετε, αγοράστε ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

Διάβασα αυτό το άρθρο στο site protagon.gr και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον! Σας το παραθέτω να το διαβάσετε και εσείς. Είναι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη.

''Η σκέψη μας εδώ στο protagon είναι πολύ απλή. Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η είσοδος 12 δις ευρώ τον χρόνο στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα; Τι σημαίνει σε επενδύσεις, σε νέες θέσεις εργασίας; Σε πολύπλοκα προβλήματα λοιπόν, χρειάζονται απλές λύσεις.
Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. Μην ψαρώνετε από τα πολυδιαφημισμένα ξένα προϊόντα, μη θεωρείτε μόδα την κατανάλωση τους. Οι πολυεθνικές του τροφίμου, του ποτού, του ρούχου, της συσκευής, μας έκαναν να τρώμε πλαστικά σαν Αμερικάνοι, να ντυνόμαστε σαν Βρεττανοί ή Ιταλοί, να πίνουμε σαν Γάλλοι, να γίνουμε γκατζετάκηδες σαν Γιαπωνέζοι. Η ματιά μας πρέπει να είναι ανοικτή στον κόσμο, αλλά όχι ως το σημείο να περιφρονήσουμε τους εαυτούς μας και να υιοθετήσουμε συμπεριφορές συλλογικής καταστροφής μας. Ως εδώ. Αξίζουμε πολύ περισσότερα και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές και ως αυτεξούσιοι πολίτες.''

Πλέον πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά. Πρέπει ο καθένας μας να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει ώστε να συνεισφέρει σ' αυτήν την ταλαιπωρημένη χωρά. Πιστεύω ότι αυτή είναι μια καλή ιδέα.. Είναι ένας τρόπος να δείξουμε τον πατριωτισμό μας προτιμώντας ελληνικά προϊόντα. Πιστεύω ότι αυτό είναι πατριωτισμός και αγάπη προς την πατρίδα Και όχι οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές περιουσιών ανθρώπων που δεν φταίνε και υποφέρουν όπως όλοι μας!

Σας φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου