Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Καταπληκτικά dressings για σαλάτες!!

Τις σαλάτες κάποιες φορές τις βαριόμαστε.. Ειδικά αν τρώμε συνέχεια τις ίδιες.. Είναι όμως απαραίτητες λόγω των θρεπτικών τους συστατικών. Βοηθάνε επίσης στον καλύτερο μεταβολισμό των τροφών και στο αίσθημα κορεσμού. Μία λύση για να τις τρώμε πιο εύκολα είναι να τις συνοδεύουμε με ένα ωραίο dreesing. Γίνονται πολύ πιο ευχάριστες και τις τρώμε με άλλη διάθεση. Δείτε καταπληκτικά dressing για τις σαλάτες σας:

  • Ένα dressing το οποίο ταιριάζει με όποια σαλάτα εσείς θέλετε. Βέβαια με σαλάτα ρόκα & παρμεζάνα η γεύση απογειώνεται1 κούπα ελαιόλαδο, 1/2 κούπα ξύδι από λευκό κρασί, 1/2 κούπα μέλι (ή 3 κ.σ. γεμάτες), 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση τύπου ντιζόν)
  • Dressing για πικάντικο για πράσινες σαλάτες, χρειαζόμαστε: 2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα, 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι ή τυρί φέτα, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, λίγη μουστάρδα (προαιρετικά)
  • Dressing τζίντζερ: 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.γ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. πολτοποιημένο τζίντζερ
  • Dressing με μπαλσάμικο και πορτοκάλι1/2 φλιτ.  βαλσάμικο, 3 κουτ.σ. μαγιονέζα light, 3 κουτ.σ. νερο, 3 κουτ.σ. χυμο πορτοκάλι, 1/4 κουτ.γ. βασιλικό, 1/4 κουτ.γ. ρίγανη, 1/4 κουτ.γ. αλατι, 1/4 κουτ.γ. μέλι
  • Dressing για σαλάτα του Καίσαρα: 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι, 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα, Μισή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (όχι ψιλοκομμένη), 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, αλατοπίπερο
  • Dressing με Γιαούρτι. : 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά, ½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ,1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ½ κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο, 2-3 φυλλαράκια δυόσμο, Κόκκινο γλυκό πιπέρι (όσο θέλετε), 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο, 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Αλάτι & πιπέρι
  •  Dressing με πορτοκάλι – μέλι: 2 πορτοκάλια (τον χυμό τους), 2 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. ξύδι balsamico, 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο, 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, ελαιόλαδο .Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός ελαιόλαδου,το οποιο το βάζουμε χωριστά.
  •  Dressing με Ξύδι  balsamico – κρασί porto – μουστάρδα: ½ φλ. balsamico, ½ φλ. κρασί Porto, 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο,1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη, ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός ελαιόλαδου,το οποίο το βάζουμε χωριστά.
  • Dressing με γιαούρτι – λάιμ – κόλιανδρο:1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά, 2 κ.σ.χυμό λεμόνι, 1 κ.σ. χυμό lime, 1 κ.γ. ξερό κολιανδρο σε κόκκους, 5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, Αλάτι & πιπέρι. Σπάμε  τον κόλιανδρο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ανακατεύουμε  με τα υπόλοιπα υλικά.Αφήνουμε μια ώρα το ντρέσινγκ πριν το σερβίρουμε, για να ενσωματωθούν όλα τα αρώματα με το γιαούρτι.
  • Dressing με λιαστή ντομάτα: 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο, 1 κουταλιά λιωμένες λιαστές ντομάτες (πολτοποιήστε λιαστές ντομάτες).
  • Dressing με αβοκάντο: 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, 2 κουταλάκια μέλι, 1/2 κοφτό κουταλάκι αλάτι, 1 χούφτα άνηθο, 1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ, 1 λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Dressing με γιαούρτι: 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, αλατάκι - πιπεράκι, το χυμό ενός λεμονιού, ελαιόλαδο (περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ)
  • Βινεγκρέτ με γιαούρτι και αρωματικά: ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι, 1 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αρωματικά (θυμάρι, εστραγκόν, άνηθο), αλάτι, πιπέρι
  • Βινεγκρέτ με πορτοκάλι: ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από σέρι (ή 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι και 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη), 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, αλάτι, πιπέρι
  • Βινεγκρέτ με λιαστή ντομάτα: ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο, 3 λιαστές ντομάτες, 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό, αλάτι, πιπέρι
 Ελπίζω να σας αρέσουν!!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου