Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΠΡΩΙ ΒΡΑΔΥ!

Το πλύσιμο του προσώπου το πρωί που ξυπνάμε αλλά και το βράδυ πριν τον ύπνο είναι μία διαδικασία  που πρέπει να γίνει καθημερινή ρουτίνα για όλους μας! Και δεν μιλάω μόνο για τις γυναίκες αλλά για και για τους άντρες. Το ξέρω.. κάποιες φορές βαριέστε! Και εγώ πολλές φορές βαριέμαι! Είναι μία διαδικασία όμως που πρέπει να γίνει κανόνας. Δείτε γιατί πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο μας πρωί βράδυ και είμαι σίγουρη ότι από δω και πέρα θα το σκέφτεστε δυο φορές πριν κοιμηθείτε με βρώμικο πρόσωπο!



  1. Το πρόσωπο είναι το μέρος με την μεγαλύτερη έκθεση στις εξωτερικές επιδράσεις, και αυτό συμβαίνει διότι μένει διαρκώς ακάλυπτο, περισσότερον ακόμη και από τα χέρια!
  2. Ο άνεμος, ο ήλιος, το ψύχος, η ζέστη, η σκόνη με τα μικρόβια της, είναι τρομεροί εχθροί. Σε κανένα άλλο μέρος εκτός του άκρου των δακτύλων το δέρμα είναι τόσο λεπτό και τόσο ευαίσθητο, όσο στο πρόσωπο.
  3. Το πρόσωπο είναι το μέρος με τις περισσότερες εισόδους προς τον οργανισμό: μάτια, ρουθούνια, στόμα, αυτιά. Οπότε καλό είναι να όσο μπορούμε να αποφεύγουμε τα περιττά μικρόβια που μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μας.
  4. Αγγίζουμε το πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια της μέρας εκατοντάδες φορές, πολλές φορές αυθόρμητα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Σκεφτείτε πόσο βρώμικα μπορεί να είναι τα χέρια μας με όλα αυτά τα αντικείμενα που πιάνουμε καθημερινά;
  5. Με το χλιαρό νερό, καταφέρνουμε να απελευθερώσουμε τους πόρους του προσώπου που φράζουν από τους ρύπους της καθημερινότητας.
  6. Το καθημερινό πλύσιμο περιορίζει την εξάπλωση της ακμής στα διάφορα σημεία του προσώπου. Το μικρόβιο της ακμής μπορεί εύκολα να ''κολλήσει'' και σημεία του προσώπου που πριν δεν είχαμε πρόβλημα.
  7. Το πρωινό πλύσιμο αφαιρεί την περιττή λιπαρότητα που εκρήγνυται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  8. Με την καθημερινή περιποίηση του προσώπου περιορίζουμε το σμήγμα που συγκεντρώνεται στις προβληματικές περιοχές όπως η περιοχή γύρω από τη μύτη και το πηγούνι.
  9. Το νερό όταν είναι ζεστό καθαρίζει την επιδερμίδα και καθαρίζει από τα νεκρά κύτταρα ενώ το δροσερό τονώνει την κυκλοφορία, συσφίγγει και είναι μυστικό αντιγήρανσης.
  10.  Το πλύσιμο του προσώπου με το σωστό σαπούνι που ταιριάζει στον τύπο του προσώπου σας και με το νεράκι είναι πολύ καλύτερο ντεμακιγιάζ από το να τρίβετε το πρόσωπο σας μα μαντήλια και μπαμπάκια.
Ελπίζω να σας έπεισα!!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δείτε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου