Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Το ξέρατε ότι η Google αποθηκεύει όλες τις αναζητήσεις του χρήστη; Δείτε πως να τις διαγράψετε!


Η Google αλλάζει πολιτική απορρήτου και πλέον όλες τις αναζητήσεις του χρήστη θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρίας.
Tην 1η Μαρτίου, η Google ενεργοποιεί την νέα πολιτική απορρήτου της, στην οποία θα παρακολουθεί την δραστηριότητα των εγγεγραμμένων χρηστών της με σκοπό να μαζεύει πληροφορίες για τα ενδιαφέροντά τους και να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον καθένα.
Με απλά λόγια η Google θα μπορεί να μαζεύει στοιχεία από τα site που μπαίνει ο χρήστης από το PC του, το Android Smartphone ή tablet του, σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της.
Μέχρι σήμερα αυτό που ίσχυε ήταν οτι το ιστορικό αναζητήσεων που έχει κάνει στο διαδίκτυο κάθε χρήστης καταγράφεται, εφόσον αυτός είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό που έχει στην Google και στη συνέχεια χωρίζεται σε κατηγορίες και αποθηκεύεται σε ένα ανεξάρτητο μέρος, από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Google που χρησιμοποιεί. 
Από την 1η Μαρτίου αυτό αλλάζει και πλέον τα πάντα θα είναι διαθέσιμα από όλες τις υπηρεσίες τις Google και ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό μιας και δεν μπορεί να απενεργοποιήσει το νέο χαρακτηριστικό αυτό.
Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαγράψει αυτό το ιστορικό πριν την 1η Μαρτίου.
Όσοι λοιπόν θέλουν να διαγράψουν το ιστορικό της Google, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στο google.com/history, να κάνουν sign in και στη συνέχεια να πατήσουν στο «Remove all Web History”.
Με το που γίνει αυτό, διαγράφεται όλο το ιστορικό των αναζητήσεών του χρήστη στο web αυτόματα θα σταματήσουν να καταγράφονται οι αναζητήσεις του, μέχρι αυτός να επιλέξει να πατήσει το “Resume” ώστε να επαναφέρει την καταγραφή των αναζητήσεών του.
Τέλος αν κάποιος θέλει μπορεί να μην σβήσει τα πάντα αλλά όσα στοιχεία θεωρεί πως δεν θέλει να καταγράφονται πατώντας απλά “Pause”.Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου