Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η ΛΕΥΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΑΓΚΡΙΑ! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ, ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ!

Όλοι έχουμε πιει σανγκρία.. Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι και εσείς όπως και εγώ, θα έχετε πιει την κλασσική σανγκρία με το κόκκινο κρασί το πορτοκάλι και το μήλο. Το ξέρατε ότι μπορείτε να φτιάξετε σανγκρία και με λευκό κρασί; Εγώ δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.. Βρήκα αυτή την συνταγή και είπα να την μοιραστούμε. Νομίζω είναι μια καλή ιδέα για την επόμενη φορά που θα έχετε κόσμο, να φτιάξετε αυτήν την εκδοχή της σανγκρία που και θα σας δροσίσει αλλά και θα σας διαφοροποιήσει από τα συνηθισμένα! Ότι πρέπει για τα ζεστά βράδια που έρχονται!


Θα χρειαστείτε:

  1. 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη 
  2. 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  3. 3 1/2 φλιτζάνια νέκταρ ροδάκινου
  4. 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  5. 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
Διαδικασία:

Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τα φύλλα βασιλικού και τη μισή ποσότητα από το χυμό ροδάκινου. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση και παράλληλα λιώστε τα φύλλα βασιλικού με ένα κουτάλι να απελευθερώσουν τα αρώματα και τις γεύσεις τους. Χαμηλώστε και αφήστε να σιγοβράσει όσο χρειαστεί να λιώσει η ζάχαρη και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει καλά. Σουρώστε το βασιλικό σε μια κανάτα γεμάτη πάγο και προσθέστε το κρασί και το υπόλοιπο χυμό. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου