Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΤΙΡ: ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ!

Οι βούρτσες είναι ένα εργαλείο το οποίο το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Πολλοί είναι και αυτοί που βάζουν λακ στην βούρτσα τους και περνάνε μετά τα μαλλιά τους, με αποτέλεσμα εκεί τα πράγματα να γίνονται χειρότερα. Επίσης, είναι πολύ σύνηθες να χτενίζουμε τα μαλλιά μας όταν βάζουμε μαλακτική κρέμα. Τρίχες, υπολείμματα σαμπουάν ή μαλακτικής και προϊόντα styling μπερδεύονται και το
καθάρισμα γίνεται πολύ δύσκολο. Πως ενώ έχεις λουστεί και τα μαλλάκια σου είναι καθαρά, να πας να χτενιστείς με αυτή τη βούρτσα;
Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να καθαρίσετε τις βούρτσες σας:


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε τη βούρτσα σας είναι να αφαιρέσετε τα μαλλιά που έχουν μπερδευτεί επάνω της. Αυτό θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά σας πολύ ευκολότερη. Το πόσο εύκολα μπορείτε να αφαιρέσετε τα μαλλιά με τα χέρια σας, εξαρτάται από το σχήμα και είδος της τρίχας της βούρτσας σας. Ωστόσο, σε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι είναι δύσκολο, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια χτένα με λεπτή λαβή ακόμη και μία οδοντογλυφίδα.


Αν η λαβή της βούρτσας σας δεν είναι ούτε από ξύλο ούτε από καουτσούκ, μπορείτε να μουλιάσετε τη βούρτσα σας στο νεροχύτη με νερό και σαμπουάν. Απλά γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό (όχι πολύ ζεστό γιατί  η βούρτσα θα μπορούσε να λιώσει) και προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού απαλό σαμπουάν (οποιουδήποτε τύπου). Αναμείξτε το σαμπουάν στο νερό με τα δάχτυλά σας μέχρι το διάλυμα είναι ομοιογενές. Το σαμπουάν λογικά θα αφαιρέσει τα έλαια και άλλα υπολείμματα αρκετά εύκολα. Αφού η βούρτσα σας έχει μουλιάσει στο νεροχύτη για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια άλλη βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τη βούρτσα που καθαρίζετε. Αφού η βούρτσα σας έχει τριφτεί καλά, απλά ξεπλύνετε την κάτω από τη βρύση, με χλιαρό νερό.


Αν βούρτσα σας είναι από ξύλο ή από καουτσούκ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε μια μικρή ποσότητα από το σαπουνόνερο και να τρίψετε με αυτήν ελαφρά τη βούρτσα σας . Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη βούρτσα κάτω από τη βρύση με χλιαρό νερό. Μην αφήνετε την βούρτσα σας να μουλιάσει στο νεροχύτη, ούτε ακόμη και για μερικά λεπτά, και προσέξτε να μην απορροφήσει νερό η λαβή της.


Αν η βούρτσα σας είναι κατασκευασμένη από ένα καλό, ανθεκτικό πλαστικό που δεν λιώνει εύκολα, μπορείτε να ακολουθήσετε την εύκολη λύση και να αφήσετε το πλυντήριο να καθαρίσει τη βούρτσα σας αντί για σας. Αφού αφαιρέσετε τα μαλλιά από τη βούρτσα σας, όπως περιγράφεται παραπάνω, μπορείτε να τη βάλετε στο πάνω ράφι στο πλυντήριο πιάτων ή στο πλυντήριο ρούχων στο κρύο πρόγραμμα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου