Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΙΤΥΡΙΔΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ; ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ!

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από τις χαρακτηριστικές λευκές νιφάδες της πιτυρίδας, οι οποίες κολλάνε στα μαλλιά ενώ σε προχωρημένες περιπτώσεις πέφτουν και πάνω στα ρούχα, σχηματίζοντας μια ιδιότυπη μορφή "χιονιού" πάνω στους ώμους. Αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο διαδεδομένο πρόβλημα μαλλιών. Τι είναι όμως η πιτυρίδα; 
Πιτυρίδα είναι η κατάσταση του τριχωτού που ονομάζεται υπερκερατινοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρα του τριχωτού της κεφαλής γερνάνε πολύ γρήγορα και σχηματίζουν, επίσης πολύ γρήγορα, μία σκληρή κερατινοποιημένη μορφή. Συνήθως τα κύτταρα του δέρματος γερνάνε με συγκεκριμένο ρυθμό και πέφτουν ή απομακρύνονται με το βούρτσισμα. Όταν ένας μεγάλος αριθμός κυττάρων γερνάνε ταυτόχρονα, δημιουργούν στρώματα νιφάδων που δεν απομακρύνονται με το βούρτσισμα ή το λούσιμο.

Μια επίσκεψη στον δερματολόγο είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπίσετε την πιθανή αιτία και να  σας προτείνει την κατάλληλη αγωγή. Ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιες γνωστές παραδοσιακές μεθόδους με φυσικά συστατικά που βοηθούν σημαντικά στην μείωση της πιτυρίδας και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και την εξάλειψη της!

Ελαιόλαδο
Για να είναι σε θέση να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα χρησιμοποιείστε καυτό λάδι. Συνδυάστε τη θεραπεία αυτή με ένα ζεστό μπάνιο ατμού που μπορεί να κάνει θαύματα επιτρέποντας στο κρανίο σας να απαλλαγεί από τις βλαβερές ουσίες. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και τοποθετήστε το σε δέσμες  μαλλιών με μεγάλη προσοχή. Στη συνέχεια κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τέλος βάλτε  μια υγρή πετσέτα για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Τα θετικά αποτελέσματα θα είναι ορατά μετά από μερικές επαναλήψεις.


Χυμός μήλου
Τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και τα μήλα είναι εξαιρετικά πλούσια σε αυτό το συστατικό. Για να πείτε αντίο στην πιτυρίδα, βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει την ακόλουθη μάσκα για τα μαλλιά σας. Αναμίξετε εκχυλίσματα από χυμό μήλου (2 κ.σ) με 2 κουταλιές ζεστό νερό.Ρίχνετε το μείγμα επάνω τα μαλλιά σας και κάνετε μασάζ στη συνέχεια με μεγάλη προσοχή για να βεβαιωθείτε ότι το υλικό πηγαίνει παντού.Αφήστε το τονωτικό για τουλάχιστον 15-20 λεπτά, στη συνέχεια πλένεται  με χλιαρό νερό. Συμπεριλάβετε αυτή τη χρήσιμη θεραπεία στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας και  συνεχίσετε για τουλάχιστον 3 εβδομάδες για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αμυγδαλέλαιο
Τα Φυσικά έλαια είναι ιδανικά για να σας θεραπευθείτε από τις πιο επίπονα δερματικά προβλήματα. Αυτή τη φορά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιο και να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Επιπλέον, μετά το μασάζ φροντίστε να τυλίξετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα με ζεστό νερό. Σιγουρευτείτε ότι η πετσέτα παραμένει ζεστή όλη την ώρα. Επαναλάβετε την θεραπεία αυτή για τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες για να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
Μαγειρική σόδα
Η Μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Στην περίπτωση αυτή, πλένετε τα μαλλιά σας κανονικά και έπειτα παίρνετε μια παλάμη γεμάτη μαγειρική σόδα και τρίψτε το σε πλεξούδες σου. Αφήστε το για 2 λεπτά, στη συνέχεια, ξεπλύνετε με καθαρό χλιαρό νερό. Επαναλάβετε για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μέχρι επιτέλους να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα.
Ξίδι κατά προτίμηση λευκό
Μουσκέψτε τα μαλλιά και το δέρμα της κεφαλιού με ξύδι, και τυλίξτε τα μαλλιά με μια πετσέτα και αφήστε το όσο μπορείτε περισσότερο. Λουστείτε κανονικά. Εάν βέβαια νιώσετε το δέρμα σας να τσούζει ξεπλύνετε άμεσα.
Αλόη

Αν είστε από τους λάτρεις του φυτού και έχετε στο σπίτι γλάστρα με αλόη, κόψτε ένα φύλλο και πιέστε να βγεί ο χυμός που είναι λίγο σαν τζελ. Απλώστε στα μαλλιά κάνοντας απαλό μασάζ και αφήστε για μία ώρα πριν ξεβγάλετε. Αν δεν έχετε αλόη αγοράστε σε μορφή τζελ και κάντε το ίδιο.

Πηγή επιμέρους συμβουλών: http://www.pharmaweb.gr
Δείτε επίσης:
ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΣΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΤΥΡΙΔΑΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου