Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΚΑΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ;; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙΤΕ!

Από εχθές ξεκίνησε και επίσημα το καλοκαιράκι!! Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εσάς εκμεταλλευτήκατε το τριήμερο αυτό και περάσατε αρκετές ώρες στην παραλία.. Μήπως όμως αυτά είναι τα πρώτα σας μπάνια και καήκατε λιγάκι;; Πάμε να δούμε τις πρώτες βοήθειες που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας και θα σας ανακουφίσουν από το κάψιμο!



  • Κάντε κομπρέσες βουτηγμένες στο ξύδι και το σώμα σας θα ανακουφιστεί.
  • Η πιο απλή συνταγή για την καταπολέμηση του καψίματος είναι να αναμείξεις μισό φλιτζάνι αλεύρι βρώμης με ένα φλιτζάνι κρύο γιαούρτι και να το απλώσεις στα σημεία που έχεις καεί για 15 περίπου λεπτά. Ακόμα και το σκέτο γιαούρτι είναι θεραπευτικό!
  • Το ανθρακούχο νερό βοηθάει στην πέψη αλλά και στο κάψιμο! Κι' όμως το κρύο ανθρακούχο νερό ανακουφίζει από τον πόνο του καψίματος.
  • Νομίζετε πως τα αγγούρια είναι θαυματουργά μόνο στην περίπτωση που θέλετε να ξεκουράσετε τα μάτια σας και να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους; Όχι! Μάθετε λοιπόν πως εκτός από αυτό, προσφέρουν ανακούφιση από το κάψιμο με το να προωθούν την κυκλοφορία του αίματος και να επαναφέρουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος στο φυσιολογικό. Απλά κόψτε λίγες φέτες αγγούρι και τοποθετήστε τις στο σημείο που νιώθετε το κάψιμο!
  • Και οι ντομάτες κάνουν θαύματα στο κάψιμο! Τα αντιοξειδωτικά που έχουν οι ντομάτες βοηθούν δραστικά στην καταπολέμηση φλεγμονών.Έτσι οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί άμεση μείωση της ερυθρότητας στο δέρμα, απλά πολτοποιείτε μια από τις ντομάτες που έχεις στο ψυγείο και απλώνετε τον πολτό στο καμμένο δέρμα!
  • Η αλόη είναι ένα φυτό θαυματουργό με πολλές χρήσεις! Εννοείται πως κάνει θαύματα και στο κα΄ψιμο γι' αυτό σχίστε φύλλα αλόης και αλείψτε με το χυμό τους το σώμα σας.




Και ένα μυστικό για να μην ξεφλουδίσετε:
Θα φτιάξετε μία μάσκα με  βερίκοκα και μέλι, τα οποία σε συνδυασμό είναι θαυματουργά!
Βάζετε 3 εώς 5 βερίκοκα σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίξτε ένα κουτάλι της σούπας μέλι, ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και απλώστε στο σημείο που θέλετεΕύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό!


Βεβαίως εάν έχετε πάθει έγκαυμα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε σε ένα φαρμακείο ή ακόμα και στον δερματολόγο!


Και μην ξεχνάτε να φοράτε αντηλιακό με δείκτη τουλάχιστον 30 για το σώμα και 50 για το πρόσωπο!!!


Σας φιλώ,
Πανωραία


Δείτε επίσης:



8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου