Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΔΥΟ ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ!

Τα μαύρα στίγματα είναι πολύ ενοχλητικά και αντιαισθητικά! Είμαι σίγουρη πως πολλοί από εσάς έχετε χαλάσει αρκετά χρήματα σε δερματολόγους και αισθητικούς ή ακόμα και σε ειδικές ταινίες για να ξεφορτωθείτε αυτά τα αντιπαθητικά σημαδάκια! Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την γνώμη των ειδικών.. Σε περίπτωση όμως που η τσέπη σας δεν αντέχει να καταφύγετε στις ακριβές μεθόδους, υπάρχουν δύο τρόποι απόλυτα οικονομικοί και εύκολοι για να αντιμετωπίσετε τα μαύρα στίγματα! Πάμε να τους δούμε έναν έναν ξεχωριστά:


Πρώτος τρόπος με αυγό και λεπτό χαρτί.


Την ιδέα αυτή μου την έχει δώσει η φίλη μου αισθητικός Τόνια και είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Θα χρειαστείτε μόνο ένα αυγό από το οποίο θα χρησιμοποιήσετε και τα 2 μέρη. Αν το αυγό βιολογικής καλλιέργειας τόσο το καλύτερο! Σε ένα μπολάκι ρίξτε μόνο το ασπράδι -- τον κρόκο μην τον πετάξετε αλλά ρίξτε τον σε ένα άλλο μπολ, γιατί θα μας χρειαστεί αργότερα. Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να αφρίσει και στη συνέχεια απλώστε το μισό ασπράδι στα σημεία του προσώπου που έχετε στίγματα (μύτη-πιγούνι-κούτελο). Αμέσως μετά τοποθέτησε από πάνω χαρτομάντιλα ή κομμάτια από χαρτί υγείας που είναι πολύ ψιλά. Πιέστε τα ελαφρά, ώστε να κολλήσουν στο πρόσωπο, και ταμποναριστά περάστε  το υπόλοιπο ασπράδι πάνω από τα χαρτομάντιλα. Αφήστε την μάσκα για 20 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Για να την αφαιρέσετε, θα πρέπει να ξεκολλήσετε τις άκρες της σιγά-σιγά και στην συνέχεια να την τραβήξετε απαλά. Με απλά λόγια αφαιρείται με τον ίδιο τρόπο που θα αφαιρούσες μια peel off μάσκα. Ώρα για ενυδάτωση. Απλώστε στο πρόσωπο, μια μικρή ποσότητα από τον κρόκο του αυγού και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απλώστε την ενυδατική σου. Το ασπράδι του αυγού λευκαίνει την επιδερμίδα, συσφίγγει τους πόρους και δημιουργεί ένα mini facelift, ενώ ο κρόκος που περιέχει βιταμίνη Α, ενυδατώνει και συμβάλλει στο να έχετε υγιή επιδερμίδα.
Δεύτερος τρόπος με ζελατίνη μαγειρικής και γάλα.

Σε ένα ποτήρι βάλτε μια κουταλιά γάλα και ένα σακουλάκι ζελατίνη σε σκόνη. Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα μείγμα με σβόλους. Στην συνέχεια, τοποθετήστε το ποτήρι (να έχετε φυσικά ελέγξει εάν είναι κατάλληλο) στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το, ανακατέψτε και αφήστε για λίγο να κρυώσει, για να μην καείτε. Κατόπιν, με ένα παλιό πινελάκι απλώστε το μείγμα στην μύτη σας και αφήστε να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει καλά, τραβήξτε, για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα, και περιποιηθείτε την περιοχή με λίγο serum για να αποφύγετε ερεθισμό και ξηρότητα.


Και οι δύό τρόποι είναι πολύ αποτελεσματικοί οπότε διαλέξτε όποιον θέλετε!


Σας φιλώ,
Πανωραία

11 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δέσποινά μου! η αλήθεια είναι πως δεν το έχω δοκιμάσει.. Φαντάζομαι πως θα δουλέψει.. Δοκίμασε και πες και σε μας τα αποτελέσματα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  2. το αυγό να το χρησιμοποιήσω ωμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Ναι, το αυγό πρέπει να είναι ωμό για να κολλήσει το λεπτό χαρτάκι.

      Διαγραφή
  3. please! help!!!
    ειμαι σε διακοπες για την πρωτοχρονια και ξαφνικα εκει που ειχα ελαχιστα μαυρα στιγματα στο κουτελο μου βγηκαν τωρα και σε μυτη ,μαγουλα ,και πιγουνι ..θελω να φυγουν αμεσα ποιον απο τους 2 τροπους μου προτεινεις για αμεσα αποτελεσματα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και καλή χρονιά! Θα σου πρότεινα τον πρώτο. Απλά επειδή μιλάμε για καθαρισμό μπορεί να κοκκινίσεις και ίσως δεν είναι πολύ καλή ιδέα να το κάνεις μέσα στις διακοπές σου..

      Διαγραφή
  4. Δουλεύει και για τα μαύρα στίγματα της ακμης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Λογικά θα δουλεύει και γι αυτά, απλά προσοχή με τα σπυράκια της ακμής. Καλύτερα να μην τα πειράξεις και μολυνθούν χειρότερα.

      Διαγραφή
  5. Δουλευεικαι με φυλλα ζελατινης; αν οχι τοτε που μπορω να βρω σκονη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βγαζει τριχες οταν το αφαιρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή