Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ!!

Τι καλύτερο το καλοκαίρι από το να φτιάξετε μία τούρτα παγωτό που θα σας γλυκάνει αλλά θα σας δροσίσει κιόλας; Έφτιαξα λοιπόν μία τούρτα για τα γενέθλια του μπαμπά μου και επειδή άρεσε πολύ είπα να σας τη δείξω. Για το παγωτό, πήρα τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή ''Πρωινό μου''. Μπορείτε να δείτε και εδώ πως φτιάχνει ο Άκης την συνταγή βήμα βήμα.
Για το παγωτό βανίλια με μερέντα χρειαζόμαστε:
1 κιλό φρέσκο πλήρες γάλα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. ζάχαρη (εάν βάλετε μόνο βανίλια, αλλιώς βάλτε πολύ λιγότερο, εγώ έβαλα 100-150)
100 γρ. μέλι
200 γρ.τυρί κρέμα
2 κ.σ. μεγάλες κορν φλάουρ
2 -3 βανίλιες
5-6 κ.σ. μερέντα

Για την μπισκοτένια βάση μπορείτε να βάλετε ότι μπισκότο σας αρέσει το οποίο θρυμματίζετε σε κομμάτια. Εγώ έβαλα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα αλλά και oreo.


Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα εξής υλικά: τα 800 γρ γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση.

Σε ένα μπολάκι, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα που κρατήσαμε.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα.

Αφού το μείγμα μας πάρει μία βράση και αρχίσει να ατμίζει, ρίχνουμε το το γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.


Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να μην μας κολλήσει. Όταν το μείγμα αρχίσει πάλι να βράζει, περιμένουμε μέχρι να αρχίζει λίγο να πήζει. Μας νοιάζει να πήξει λίγο αλλά όχι πάρα πολύ..



 Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο, παίρνουμε λίγο λίγο και το ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα. Αρχικά μια κ.σ. με το κουτάλι που σερβίρουμε τη σούπα μέχρι το τυρί να διαλυθεί.

 Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα στο τυρί.
 Αφού τελειώσει το μείγμα,  τώρα μπορούμε να ρίξουμε τη βανίλια μας. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το βάλουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Μια καλή ιδέα είναι να το ακουμπήσουμε πάνω σε παγάκια για να κρυώσει πιο εύκολα. Αφού κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.

Ενδιάμεσα στρώνουμε τη βάση μας. Εγώ έβρεξα μία λαδόκολλα έτσι ώστε να εφάπτεται στο σκεύος 100%. Με αυτόν τον τρόπο, όταν το παγωτό θα έχει παγώσει καλά, θα μπορείτε να το βγάλετε από το σκεύος αυτό και να το βάλετε σε μία ωραία γυάλινη πιατέλα.

Θρυμματίζετε τα μπισκότα σας. Όπως είπαμε μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.
 Τα απλώνετε στην βάση ομοιόμορφα.

Αφού έχουν περάσει οι δύο ώρες όπου το παγωτό έμεινε στο ψυγείο, είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε την μερέντα. Ρίξτε όσες κουταλιές σας αρέσει και ανακατέψτε απαλά με το κουτάλι να πάει παντού.



Αδειάζετε το παγωτό πάνω στην μπισκοτένια βάση. Μπορείτε και από πάνω να ρίξετε έξτρα μερέντα.

Αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά!!!

Και έτοιμο!!!



Αξίζει να την φτιάξετε!!!
Σας φιλώ,
Πανωραία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου