Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ;;



Οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν ξεκινήσει για τα καλά. Τι πρέπει λοιπόν να τρώμε τις μέρες εκείνες που σκοπεύουμε να περάσουμε τουλάχιστον πέντε ώρες στην θάλασσα; Είναι σημαντικό να υπάρχει σωστός προγραμματισμός έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε ενέργεια για ήλιο, κολύμπι και γιατί όχι και θαλάσσια σπορ!


Αρχικά, 3 ώρες πριν την θάλασσα θα πρέπει να έχουμε κάνει ένα πλήρες γεύμα μεσαίας θερμιδικής αξίας (350 με 450 θερμίδες) έτσι ώστε να έχουμε ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στις
δραστηριότητες της παραλίας. 
Αυτό το γεύμα μπορεί να είναι το πρωινό μας (γάλα με δημητριακά ή τοστ με χυμό ή γάλα με ένα αυγό βραστό και 2 φρυγανιές) ή το μεσημεριανό, αν επιλέγουμε να πάμε για μπάνιο το απόγευμα. 


Στην παραλία είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας νερό, διότι ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι αυξημένος, ιδιαίτερα μεταξύ 12.00 με 15.00 που ο ήλιος έχει πιο έντονη ακτινοβολία. 
Χρειάζεται λοιπόν λήψη ανά ώρα 1-2 ποτηριών νερού. Αντί για νερό μπορούμε να επιλέξουμε ως μια φορά την ημέρα ένα από τα παρακάτω δροσιστικά ποτά: 


-Ένα ποτήρι χυμό χωρίς ζάχαρη 


-Ένα αναψυκτικό λάιτ 


-Ένα ποτήρι πράσινο τσάι με γεύσεις 


- Ως 2 φορές την εβδομάδα ένα μπουκάλι μπύρα. 


Αν υπάρχει πλάνο για πολύωρη παραμονή στην παραλία, τότε θα πρέπει να έχουμε μαζί μας κάποια 
σνακ προκειμένου τα καταναλώνουμε ανά 2 με 3 ώρες. Ένα τέτοιο σνακ θα μπορούσε να είναι: 


-3 κράκερ 


- 2 κριτσίνια 


- Μια μπάρα δημητριακών 


-2 φρούτα 


-Ένα τοστ. 


Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερσιτιστείτε στην παραλία, γι' αυτό οι ποσότητες τροφής θα πρέπει να είναι μικρές, φτωχές σε λιπαρά, έτσι ώστε να μην έχετε κίνδυνο υπνηλίας και να λαμβάνονται ανά 2-3 ώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου