Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΡΟΔΟΝΕΡΟ: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!

Θα έχετε ακούσει για το ροδόνερο που βάζουμε στους κουραμπιέδες.. Το ροδόνερο όμως δεν κάνει μόνο ωραία τα γλυκά μας αλλά και κάνει θαύματα και στην επιδερμίδα μας.
Είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες που είναι επιρρεπή σε σπυράκια και ακμή. Η αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή του δράση βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος. Έχει έντονη ενυδατική δράση και είναι δροσιστικό και ανακουφιστικό για τα ξηρά δέρματα. Ειδικά το παγωμένο ροδόνερο είναι ιδανικό για να σας ανακουφίσει από τα εγκαύματα του ήλιου. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά από το ξύρισμα για να ηρεμήσει τις ερεθισμένες περιοχές.


Όπως διαπιστώνετε, το ροδόνερο είναι πολύ ευεργετικό για την επιδερμίδα. Αξίζει λοιπόν να το φτιάξετε για πολλούς λόγους. Παρασκευάζεται πολύ εύκολα, είναι απόλυτα οικονομικό και παράλληλα εξαιρετικά ωφέλιμο για την ομορφιά σας. 

Ορίστε και η παρασκευή: 

2 φλυτζ. Ροδοπέταλα με δυνατό άρωμα
4 φλυτζ. Αποσταγμένο Νερό
1 φλυτζ. Οινόπνευμα Καθαρό

Βάζουμε σε μια γυάλα ή σε μεγάλο βάζο από μαρμελάδα τα ροδοπέταλα, προσθέτουμε το Οινόπνευμα και το αποσταγμένο νερό.
Κλείνουμε καλά το βάζο και το βάζουμε στον ήλιο για μία εβδομάδα περίπου, κουνώντας το κάθε τόσο και βάζοντάς το μέσα στο σπίτι κάθε βράδυ.
Μετά από μία εβδομάδα μπορούμε είτε να φιλτράρουμε το νερό χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο του καφέ είτε αν έχουμε και άλλα ροδοπέταλα να αφαιρέσουμε τα μαυρισμένα και να τα αντικαταστήσουμε  με καινούργια  ώστε το ροδόνερό μας να έχει δυνατότερο άρωμα.
Επίσης μπορούμε αφού φιλτράρουμε το ροδόνερο να προσθέσουμε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου.
Το ροδόνερο αυτό φυλάσσεται στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια.

Εάν έχετε λοιπόν τριανταφυλλιές, μην αργείτε!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Πηγή παρασκευής: http://www.valentine.gr


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα :)

    Το ροδόνερο,που υπάρχει σε ραφια σουπερ -μαρκετ είναι καλό για το δέρμα(πανω αναγραφει και για καλλυντική χρήση)

    Μ. Βόλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Καλό είναι να αγοράσεις από το φαρμακείο αλλά στην περίπτωση που θες κάτι πιο οικονομικό, εφόσον αναγράφει ότι είναι και για καλλυντική χρήση, δοκίμασε αυτό από το σούπερ μάρκετ.

      Διαγραφή