Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ!!


Ποιος είπε ότι στην Αθήνα δεν μπορείς να βρεις μια παραλία της προκοπής; Κι' όμως υπάρχουν κάποιες παραλίες που είναι εξαιρετικές και σε κάνουν να νιώθεις λες και δεν είσαι στην Αθήνα! Ότι πρέπει για Σαββατοκυριακάτικες αποδράσεις και ιδανικές για όσους δεν θα πάνε διακοπές αλλά τα μπανάκια τους θα τα κάνουν.. Στις μισές έχω πάει και πραγματικά αξίζουν!



Διαβάστε το άρθρο με τις δέκα καλύτερες παραλίες στην Αθήνα από την Αλεξία Καλογεροπούλου και www.greekhotel.com

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, οι παραλίες της Αττικής πολλές φορές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με αυτές των θερινών προορισμών. Καλά! Σχεδόν τίποτα!
ΘΥΜΑΡΙ

Πού βρίσκεται: 55 περίπου χιλιόμετρανοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Αφού περάσετε την Παλαιά Φώκαια και τις ψαροταβέρνες, έχετε το νου σας για την ταμπέλα που γράφει "Θυμάρι".
Πώς είναι: Ρηχά νερά. Αμμουδιά και ψιλό χαλίκι. Δεν είναι οργανωμένη.
Τα καλά: Εύκολη πρόσβαση: από το χώρο του πάρκινγκ θα κατεβείτε στην παραλία από τις τσιμεντένιες σκάλες. Καθαρά νερά, για τα δεδομένα της Αττικής τουλάχιστον. Ικανοποιεί όλα τα γούστα, αφού συνδυάζει ψιλό χαλίκι και άμμο. Γλιτώνεις το... "ράπισμα" της άμμου όταν έχει αέρα. Μπορείς να παίξεις άνετα ρακέτα.
Τα άσχημα: Λίγα μέτρα από το χώρο που θα παρκάρετε υπάρχει ένα... large περίπτερο με όλα όσα μπορεί να χρειαστεί κανείς στην παραλία, εκτός από φαγητό και καφέ! Αν θέλετε να απολαύσετε καφεδάκι, πρέπει να αγοράσετε από την Ανάβυσσο ή την Παλαιά Φώκαια, που είναι αρκετά κοντά.

ΧΑΡΑΚΑΣ

Πού βρίσκεται: 58 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Πηγαίνοντας προς το Σούνιο (5 χιλιόμετρα πριν φτάσετε), καθώς πλησιάζετε τα όρια των Δήμων Κερατέας και Λαυρίου, λίγο πριν το ΚΑΠΕ, στα αριστερά σας θα δείτε μια ταμπέλα που γράφει "Παραδοσιακός Οικισμός Χάρακα".  Αφήστε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα ελάχιστα μέτρα πιο κάτω δεξιά.
Πώς είναι: Έχει ψιλή άμμο. Δεν είναι οργανωμένη. Ούτε τίγκα στον κόσμο ούτε άδεια, τα Σαββατοκύριακα έχει περισσότεροκόσμο
Τα καλά: Είναι αρκετή μεγάλη σε έκταση. Έχει καθαρά νερά. Προστατεύεται λόγω θέσης από τους βοριάδες. 
Τα άσχημα: Δεν έχει καντίνα, καφέ, φαγώσιμα. Πρέπει να φέρετε μαζί σας.

ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ

Πού βρίσκεται: 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, θα τη βρείτε "πάνω" στον κεντρικό δρόμο  Αθηνών - Αναβύσσου.
Πώς είναι: Αμμουδιά μέσα και έξω από τη θάλασσα. Είναι οργανωμένη: ξαπλώστρες, ομπρέλες, καφέδες, όλα τα έχει, ακόμα και ναυαγοσώστη. Ιδανική για ρακέτα. Μαζεύει κυρίως νεαρές ηλικίες, αλλά και παραθεριστές άλλων ηλικιών.
Τα καλά: Αν σας αρέσουν τα σπορ, μπορείτε να κάνετε τζετ σκι. Ενδείκνυται για socializing.
Τα άσχημα: Τα νερά, κατά γενική ομολογία, δεν είναι ό,τι καλύτερο. 

ΛΕΓΡΑΙΝΑ

Πού βρίσκεται: Περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, θα τη βρείτε στο δρόμο σας, λίγο μετά τον Χάρακα, στα όρια του δήμου Λαυρίου.
Πώς είναι: Χρυσή αμμουδιά, αγαπημένη επιλογή των φοιτητών και όχι μόνο. Δεν είναι οργανωμένη, δεν έχει πολύ κόσμο τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα όμως μαζεύει αρκετό.
Τα καλά: Μεγάλη σε έκταση. Ιδανική για ρακέτα. Καθαρά καταγάλανα νερά. Προφυλάσσεται από τους βοριάδες λόγω θέσης. Κοντά υπάρχει καντίνα και πολλές ταβέρνες.
Τα άσχημα: Όταν έχει νοτιά, τα νερά βρωμίζουν! 

ΨΑΘΑ

Πού βρίσκεται: Δεν είναι και από τις πιο κοντινές στην Αθήνα, αφού απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Πόρτο Γερμενό.
Πώς είναι: Έχει βότσαλο μέσα και έξω από τη θάλασσα. Δεν είναι οργανωμένη. Το Σαββατοκύριακο μαζεύει πολύ κόσμο.
Τα καλά: Έχει πεντακάθαρα κρύα νερά, ουζερί και ταβερνάκια τριγύρω με καλό φαγητό, beach bar και παγωτό χωνάκι με ένα ευρώ, αν πετύχετε τον παππού που περνάει στην παραλία.
Τα άσχημα: Η χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα!

ΚΑΚΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΚΕΡΑΤΕΑ)

Πού βρίσκεται: Περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.
Πώς είναι: Ψιλό βοτσαλάκι έξω, αμμουδιά μέσα στη θάλασσα. Είναι οργανωμένη και δωρεάν! Αυτό σημαίνει ότι έχει ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, ακόμα και αποδυτήρια, αλλά δεν πληρώνεις. Το βόρειο τμήμα της είναι ανοργάνωτο. Το Σαββατοκύριακο συγκεντρώνει πολύ κόσμο.
Τα καλά: Αρκετά καθαρά νερά. Έχει γήπεδο μπάσκετ. Διαθέτει κυλικείο.
Τα άσχημα: Την πιάνει πολύ ο βοριάς, ο οποίος φέρνει μαζί του και σκουπίδια!

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Πού βρίσκεται: Περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.
Πώς είναι: Βράχια μέσα και έξω από το νερό. Πέφτεις με βουτιά - πώς αλλιώς! Πρέπει να ξέρεις καλό κολύμπι, γιατί τα νερά είναι άπατα. Δεν είναι οργανωμένη.
Τα καλά: Καθαρά νερά. Κοντά στην Αθήνα. Έχει μια καντίνα με όλα όσα χρειάζεσαι. Υπάρχουν τριγύρω σχολές κατάδυσης, που μπορείς να κάνεις μαθήματα.
Τα άσχημα: Προσοχή στους αχινούς και τα βράχια. Φορέστε ειδικά πεδιλάκια, σαν αυτά που φορούν τα πιτσιρίκια για να μην έχετε ατυχήματα.

ΕΡΩΤΟΣΠΗΛΙΑ (ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ)

Πού βρίσκεται: Περίπου 36 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της Αθήνας και 1 χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη. Ακολουθείτε το δρόμο προς Πόρτο Ράφτη,  στρίβετε αριστερά μέσα από τον οικισμό και φτάσατε!
Πώς είναι: Έχει άμμο, μέσα και έξω από τη θάλασσα. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο, με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ιδανική για ρακέτα.
Τα καλά: Δεν την "πιάνει" ο αέρας. Σνακ μπαρ δίπλα στο κύμα με πρόχειρο φαγητό, καφέ και ό,τι τραβάει η όρεξή σας.
Τα άσχημα: Το Σαββατοκύριακο και τον Αύγουστο υπάρχει πρόβλημα στο πάρκινγκ!

ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ (ΡΑΦΗΝΑ)

Πού βρίσκεται: Περίπου 29 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της Αθήνας και 1,5 χιλιόμετρο από το λιμάνι της Ραφήνας.
Πώς είναι: Δεν είναι οργανωμένη. Έχει αμμουδιά και κατά τόπους βότσαλο.
Τα καλά: Δεν την "πιάνει" εύκολα αέρας. Πολύ κοντά θα βρείτε καλό φαγητό και φρέσκο ψάρι.
Τα άσχημα: Δύσκολα βρίσκεις να παρκάρεις τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή: www.greekhotel.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου