Θα χρειαστείτε:
- 1 1/2 γάλα
- 1 1/2 κούπα νερό
- 1 κ. αλεύρι για όλες τος χρήσεις
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 2 ασπράδια
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- Σε μία κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη και καβουρδίζετε το αλεύρι για λίγα λεπτά.
- Ρίχνετε το γάλα σιγά σιγά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
- Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίζει η κρέμα να πήζει.
- Όταν αποκτήσει τη ρευστότητα που θέλουμε, την βγάζουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει, ρίχνουμε τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.
- Τέλος ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανάλογα με τα γούστα σας.
Και νόστιμη αλλά και light!
Σας φιλώ,
Πανωραία
Δείτε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου