Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ!

Ενόψει της γιορτής της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, έχω να σας προτείνω μία καταπληκτική ημερίδα που διοργανώνεται από την κοινωνιολόγο και φίλη μου Δήμητρα Λιόλιου. Δυστυχώς, παρόλο που οι εποχές έχουν αλλάξει και θεωρητικά η κοινωνία και οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί,  υπάρχουν ακόμα φαινόμενα βίας εις βάρος των γυναικών. Και όταν αναφερόμαστε στη βία, δεν  εννοούμε μόνο στην σωματική. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και άλλες μορφές βίας όπως η λεκτική, ψυχολογική οι οποίες  δυστυχώς περνάνε απαρατήρητες. Δεν παύουν όμως να είναι βία.



Η ενημέρωση λοιπόν γύρω από αυτό το τόσο σημαντικό θέμα σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο γνώσης ώστε να μπορούμε και οι ίδιοι να βοηθήσουμε  συνανθρώπους μας που μπορεί να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Μεταμόρφωσης  Λητούς & Κύμης, Τ.Κ 144 51, Μεταμόρφωση, Εmail: synedriako.metamorfossi@gmail.com.  Να επισημάνουμε πως θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:00 Χαιρετισμός του Δημάρχου Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα
18:15 - 19:00 Εισηγήσεις
- "Ψυχολογικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην παραμονή της γυναίκας σε μια κακοποιητική σχέση", Ευφροσύνη Σπανέα, Ψυχολόγος, Γενική Γραμματεία Ισότητας Υπουργείου Εσωτερικών.
- "Η έρευνα για τις μορφές βίας κατά των γυναικών" από τις Διευθύντριες Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Τσίγκανου Ιωάννα, Κοινωνιολόγος Καθηγήτρια Πάντειου Πανεπιστημίου καιΘανοπούλου Μαρία, Κοινωνιολόγος.
- "Δράσεις της UNESCO για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των κοινωνικών στερεοτύπων"Ιωάννα Παπανικολάου Πουσπουρίκα, Πρόεδρος Ομίλου UNESCO Δήμου Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO.
- "Η λειτουργία των συμβουλευτικών κέντρων για τη βία κατά των γυναικών", Κατερίνα Δρούγα, Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.
19:00 Συζήτηση

Την συζήτηση θα συντονίζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Λυμπέρη.
Επιμέλεια διοργάνωσης, Δήμητρα Λιόλιου, Κοινωνιολόγος.

Ειδικά όσοι μένετε κοντά , μην διστάσετε να έρθετε στην εκδήλωση. Μόνο θετικά στοιχεία θα αποκομίσετε!

Σας φιλώ και σας περιμένουμε,
Πανωραία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου