Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΔΩΣΤΕ ΛΑΜΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΟ!

Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες μέρες το πρόσωπό μας είναι θαμπό και ίσως κουρασμένο. Η κούραση και η καθημερινότητα αφήνουν τα σημάδια τους στο πρόσωπο μας και αυτό φαίνεται.  ι'αυτό καλό είναι να μην μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Υπάρχουν εξαιρετικές φυσικές μάσκες που βασίζονται σε απλά υλικά και που μπορούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά. 
Πάμε να δούμε μία τέτοια μασκούλα που είναι ιδανική για να προσφέρει λάμψη στο πρόσωπο.

Θα χρειαστείτε:
  • 1κ.γ. λάδι ελιάς
  • 2 καρότα
  • 1 ασπράδι
  • 1 κ.γ. πουρέ πατάτας
Πολτοποιήστε τα καρότα, ρίξτε το ασπράδι χτυπημένο και μετά τα υπόλοιπα υλικά/ Επαλείψτε με αυτό το θρεπτικό και ενυδατικό μείγμα το πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το για 15 - 20 λεπτά. Αφαιρέστε το απαλά με χλιαρή πετσέτα. 

Η πατάτα είναι πλούσια σε άμυλο και υδατάνθρακες και περιέχει 75% νερό και 10% φώσφορο όπως και φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη C και σίδηρο. Ηρεμεί τους ερεθισμούς του δέρματος. Το καρότο περιέχει βιταμίνη Α και βήτα-καροτένιο, είναι άριστα συμβατό με τα λιπίδια της επιδερμίδας και της προσφέρει ενυδάτωση και τροφή. Το ασπράδι του αβγού έχει λευκαντικές ιδιότητες και το λάδι ελιάς βελτιώνει την ελαστικότητα και χαρίζει λάμψη στο δέρμα.


Οπότε αν έχετε κανένα καροτάκι στο ψυγείο, μην χάνετε χρόνο και κάντε αυτήν την ευεργετική μάσκα που θα σας κάνει να λάμψετε!
Σας φιλώ,
Πανωραία




Πηγή: περιοδικό Υγεία και Διατροφή, συνταγή από την Ειρήνη Χαλά-Αισθητικός ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου