Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σούπερ σπιτική μάσκα για καθαρισμό σε βάθος!

Το καθημερινό μακιγιάζ, η σκόνη και η κακή ατμόσφαιρα στην οποία ζούμε έχουν το αποτύπωμά τους και στο πρόσωπό μας. Πέρα από το καθημερινό πλύσιμο και την καθημερινή ενυδάτωση, είναι απαραίτητο μια φορά την εβδομάδα να κάνουμε έναν πιο βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας. Συνδυαστικά με ένα καλό peeling, δοκιμάστε αυτήν την καταπληκτική μάσκα η οποία βασίζεται στην αγαπημένη μας φράουλα!

Θα χρειαστούμε:
  • 4 φράουλες 
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. λεμόνι
Αυτή η μασκούλα καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει νεκρά κύτταρα και βοηθάει στη λείανση των ρυτίδων. Ας δούμε αναλυτικά:


-Οι φράουλες περιέχουν βιταμίνη C, Κ, Β5, Β6, κάλιο, μαγγάνιο, ριβοφλαβίνη, φολικό οξύ, μαγνήσιο, χαλκό και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Είναι επίσης μια εξαιρετική φυσική πηγή του σαλικυλικού οξέος ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των πόρων και να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα και τα σπυράκια, χωρίς να ξηραίνουμε την επιδερμίδα μας. Ένα φυσικό απολεπιστικό που καθαρίζει και ανανεώνει το δέρμα μας,  μειώνει το οίδημα και την ερυθρότητα, συσφίγγει τους πόρους και φωτίζει και δίνει λάμψη στο πρόσωπο. Περιέχει άλφα υδρόξυ οξέα τα οποία είναι τα δραστικά συστατικά που διαπερνούν το δέρμα ευκολότερα και να προάγουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

-Όταν το γιαούρτι χρησιμοποιείται εξωτερικά, σε τοπικές κούρες ομορφιάς, τα λιπαρά που περιέχει θρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της. Οι ­βιτα­μίνες του -ιδιαίτερα η βιταμίνη Α- έχουν αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες, η δροσιστική του υφή καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ ένα άλλο βασικό του συστατικό, το γαλακτικό οξύ -που δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος- δρα συσφιγκτικά. Ταυτόχρονα, τα πολύτιμα προβιοτικά, με την αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική τους δράση, καταπολεμούν την ακμή. Το γιαούρτι, ως φυσικό καλλυντικό, έχει πολλά να προσφέρει σε όλους τους τύπους της επιδερμίδας. 

-Τα οξέα του λεμονιού θα καθαρίσουν τους πόρους του προσώπου σας και θα διατηρήσουν το PΗ της επιδερμίδας σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Καλά beaute λοιπον!!

Σας φιλώ,
Πανωραία

4 σχόλια:

  1. Μπράβο!!! Με ελάχιστα υλικά μπορούμε να κάνουμε την μασκούλα μας και να φροντίσουμε το προσωπάκι μας. Και το κόστος μηδενικό!!! Πολύ ενδιαφέρον!!!! Μου αρέσει!!!! Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δάφνη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια σου! Σε ακολουθώ ηδη στο δημιουργικό σου μπλογκ!!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  2. Σε πόσα λεπτα βγάζουμε/ξεπλένουμε την μάσκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή