Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Έξυπνες ιδέες για να οργανώσετε τα ράφια της κουζίνας σας!


Ο καιρός ανοίγει και είναι ιδανικός για γενική.. Σας λέει κάτι αυτή η λέξη; Εμένα πάλι μου λέει μιας και βλέπω σιγά σιγά και διστακτικά τη μητέρα μου να ξεκινάει τις δουλειές του σπιτιού και παράλληλα "γλυκά" να μου μουρμουράει  πως πρέπει να κάνω αυτά που πρέπει! Ααχ βαχ δηλαδή! Μιας και είναι όμως περίοδος γενικής οργάνωσης και ανασυγκρότησης, σκέφτηκα να ψάξω έξυπνες ιδέες για καλύτερη οργάνωση της κουζίνας και εξοικονόμηση χώρου. Νομίζω πως οι περισσότεροι πολλές φορές χάνουμε το παιχνίδι με  τα ράφια της κουζίνας μιας και έχουμε να κάνουμε με πολλές συσκευασίες και πολλά προϊόντα. Μακαρόνια, όσπρια, αλεύρια, βότανα, μπαχαρικά και πολλά άλλα μπλέκονται όλα μαζί με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην βρίσκεις αυτό που ψάχνεις.  Δεν θέλει λοιπόν πολύ κόπο αλλά τρόπο για να βρείτε μια σειρά στα πράγματα σας.

Εφοδιαστείτε με γυάλινα βάζα από παλιές μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού και χρησιμοποιείστε σαν αποθηκευτικά μέσα για μπαχαρικά και όσπρια. Ξεφορτωθείτε περιττές συσκευασίες (ανακυκλώστε τες όμως!) και συγκεντρώστε σε μεγάλα δοχεία τα μακαρόνια, τα αλεύρια και τα όσπρια. Πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε posts. Θα σας βοηθήσει πολύ στην γρήγορη εύρεση πραγμάτων..

Πάμε να πάρουμε όμως και πρακτικά ιδέες για τα ράφια και τα συρτάρια της κουζίνας:




Αυτές οι ραφιέρες είναι ιδανική λύση για όσους έχουν μεγάλο χώρο στην κουζίνα














 Μην ξεχάσετε τις ταμπέλες!




Σικ και οργάνωση μαζί!




Θα μπορούσε να είναι και έργο τέχνης στον τοίχο της κουζίνας σας!







Σούπερ ιδέα με μαυροπίνακα για το μενού της εβδομάδας!







Συνδυάστε οργάνωση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση παλιών αποθηκευτικών χώρων και λύστε το πρόβλημα της τάξης στα ράφια σας.
Σας φιλώ,
Πανωραία

Πηγή εικόνων: pinterest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου