Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

2 tips για λεύκανση δοντιών με φυσικά υλικά από την κουζίνα σου!

Σκέφτομαι χαμόγελο και μου έρχεται στο μυαλό αυτό το πολύ αστείο στιγμιότυπο (μετά το 5:15) από την λατρεμένη σειρά που όλοι αγαπήσαμε και τιμήσαμε "Είσαι το ταίρι μου":



Για να μην την πατήσεις και συ όταν σου ζητήσουν με τόση γλύκα να τους χαμογελάσεις, σου έχω δύο εκπληκτικές συνταγές για όμορφα λευκά, καθαρά δοντάκια που θα αναδείξουν το υπέροχο χαμόγελό σου και θα σε κάνουν να έχεις αυτοπεποίθηση!




Η πρώτη συνταγή είναι πάναπλη και αποτελείται από 2 συστατικά που αποκλείεται να μην έχεις σπίτι σου:
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
Ε μην πεις ότι δεν τα έχεις αυτά τα υλικά;;

Σε ένα μπολάκι βάλε τη μαγειρική σόδα και στάξε μερικές σταγόνες χυμό από ένα λεμόνι μέχρι να γίνει μία πάστα. Αμέσως θα δεις το μείγμα να αφρίζει. Όταν σταματήσει να αφρίζει το μείγμα και αφού έχεις ήδη βουρτσίσει καλά τα δόντια σου πριν, άπλωσε την πάστα επάνω στα δόντια σου και άστο να δράσει τρία λεπτά. Ξέπλυνε τα δόντια σου με άφθονο νερό ή βούρτσισε τα και θα λάμψεις!

Για να είμαστε και ειλικρινείς, αυτό που συμβαίνει δεν είναι ακριβώς λεύκανση, αλλαγή δηλαδή στο χρώμα των δοντιών, αλλά αυτά τα συστατικά αφαιρούν κάποια ποσότητα χρωστικών από καφέ ή κάπνισμα και φαίνεται ξανά το φυσικό χρώμα των δοντιών.

Οπότε μην φοβάσαι δεν θα γίνεις σαν τον  Αλέξανδρο Πετρίδη.. ;)




Προσοχή όμως: η συνεχής χρήση όλων αυτών καταστρέφει το σμάλτο και κάνει την επιφάνεια αδρή. Υπάρχει περίπτωση να καταστρέψεις το σμάλτο σου, γι' αυτό εφαρμογή με φειδώ!!

Για πάμε στη δεύτερη συνταγή πού είναι ένα τσακ πιο εξειδικευμένη!

Η βάση μας για αυτήν την μορφή πάστας που θα φτιάξουμε θα είναι ο κουρκουμάς, ω ναι! Ακούγεται περίεργο αλλά ο κορκουμάς είναι εξαιρετικός για τα δοντάκια διότι όχι μόνο τα ασπρίζει αλλά τα βοηθάει να είναι και υγιή!

Ο κουρκουμάς ή Indian Saffron, ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ, κατάγεται από την Ινδία και χρησιμοποιείται για αιώνες σαν φαρμακευτικό φυτό. Άκου τι κάνει στα δοντάκια σου:
  • Τα ασπρίζει τα δόντια.
  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ανακουφίζει από πρηξίματα στο στόμα και γύρω από τα δόντια.
  • Βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στα ούλα και βοηθάει τα “καλά” βακτήρια του στόματος.
  • Έχει αντιβακτηριδιακή δράση και καταπολεμά τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα. 
Για την πάστα με κουρκουμά χρειάζεσαι:
  • 1 κ.γ. κουρκομά σε σκόνη
  • 1 κ.γ. έλαιο καρύδας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
Ανακατεύεις όλα τα υλικά και η πάστα σου είναι έτοιμη σε δευτερόλεπτα!

Μην ξεχνάς ότι ο κουρκουμάς βάφει, οπότε καλό είναι να χρησιμοποιήσεις μια παλιά οδοντόβουρτσα που θα την έχεις για αυτό το σκοπό!

Θα δεις αποτελέσματα από τις πρώτες εφαρμογές!

Σε φιλώ γλυκά,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου