Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

5 σούπερ beauty συνταγές με 2 υλικά που θα σε σώσουν στο λεπτό!

Είσαι σπίτι και σου έχει έρθει όρεξη να κάνεις τα beaute σου.. Μπαίνεις με λαχτάρα στο ιντερνετ να βρεις μια ωραία μάσκα που προτείνουν οι κορυφαίες bloggers.. Και εκεί που είσαι μες στη χαρά, στην παίρνουν μέσα από τα χέρια!

Ανακαλύπτεις ότι τα μισά υλικά από την σούπερ συνταγή απλά δεν τα χεις!!

Πφφφφ!! Μη σκας.. Στη ζωή τα πράγματα καμιά φορά είναι πιο απλά απ'όσο νομίζουμε!

Μπορείς να κάνεις σούπερ μάσκες ομορφιάς και με 2 υλικά.. Ναι μια χαρά θα την κάνεις τη δουλειά σου!

Γι'αυτές λοιπόν τις στιγμές που έχεις ξεμείνει από υλικά, σου προτείνω τις παρακάτω μάσκες:


Καθαρισμός προσώπου με πράσινο τσάι και χυμό πατάτας

  • 2 κ.σ. πράσινο τσάι
  • 2 κ.σ. χυμό από βραστή πατάτα
Αυτό το λες και μάσκα του τεμπέλη! Απλά περνάς την λοσιόν από το πρόσωπό σου, το ντεκολτέ και την περιοχή των ματιών και πας για ύπνο. Το πρωί θα ξυπνήσεις με καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα!

Το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό και βοηθά στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας από το πρόσωπο. Η ανάμειξη του πράσινου τσαγιού με χυμό πατάτας δίνει μια πολύ ωραία μάσκα που όχι μόνο ελέγχει την υπερβολική του έκκριση λιπαρότητας, αλλά στοχεύει επίσης στη μείωση των κηλίδων και στον ενιαίο χρωματισμό του δέρματος. 


Μάσκα για λαμπερή επιδερμίδα με γάλα και χυμό ντομάτας

  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. χυμό ντομάτας
Κόβεις μία μικρή ντομάτα και την βάζεις μέσα στο γάλα με τα ζουμιά της. Εδώ έχεις την δυνατότητα να φτιάξεις μια πιο πηχτή μάσκα εάν πολτοποιήσεις την ντομάτα μέσα στο γάλα.
Με ένα βαμβάκι περνάς την μία στρώση από την λοσιόν στο πρόσωπό. Εφόσον στεγνώσει το πρώτο επίπεδο, περνάς και δεύτερη στρώση. Ιδανικά περν
άς και τρίτη! Στην πορεία κοιμάσαι πάλι με αυτήν και ξεπλένεις πολύ καλά το πρωί.

Η ντομάτα περιέχει οξέα φρούτων ενώ το νωπό γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ, με αποτέλεσμα αυτός ο συνδυασμός οξέων να είναι είναι πολύ ευεργετικός για τον καθαρισμό και την τόνωση του δέρματος. Συρρικνώνει τους μεγάλους και ανοιχτούς πόρους, ενυδατώνει το δέρμα, μειώνει τα σκοτεινά σημεία και θα προσθέτει λάμψη στο πρόσωπό!


Μάσκα καθαρισμού με μέλι και λεμόνι

  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. λεμόνι
Άπλωσε το υλικό στο πρόσωπό και κάνε ελαφρύ μασάζ, ειδικά στα σημεία με έντονη λιπαρότητα. ¨
Στην πορεία της αφήνεις για 15 λεπτά και ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

Το λεμόνι θα καθαρίσει το δέρμα μιας και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, σπυράκια, ακμή, ενώ το μέλι είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό με αντιβακτηριακή δράση που θα βοηθήσει καταλυτικά στην ενυδάτωση του δέρματος.


Μάσκα σύσφιξης με μέλι και καφέ


  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2. κ.σ. οργανικό καφέ
Ανακατεύεις καλά τα 2 υλικά και απλώνεις το μείγμα στο πρόσωπού σου. Άφησε τη μάσκα να δράσει 15 λεπτά.

Ο καφές φέρει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος. Η καφεΐνη στον καφέ αυξάνει την κυκλοφορία προκαλώντας έτσι το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και λείο. 



Μάσκα κατά της ακμής με μέλι και κανέλα

  • 2 κ .σ. μέλι
  • 1/2 ή 1 κ.σ. κανέλα

Αναδεύεις τα υλικά κάνεις ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο. Το αφήνεις να δράσει για 5 λεπτά.
Η κανέλα έχει δυνατή δράση και προκαλεί ερυθρότητα. Σε περίπτωση που έχεις κάποια αλλεργία, μπορείς να την αντικαταστήσεις με κουρκουμά.

Και τα δύο υλικά χαρακτηρίζονται για την αντιβακτηριδιακή τους δράση και είναι ένα και ένα για την ακμή.
Το μέλι είναι από τα υλικά με την μεγαλύτερη καλοσύνη για το δέρμα. Περιέχει φυσικά αντιβιοτικά και αντισηπτικά που εκκαθαρίζουν τα μικρόβια που προκαλούν την ακμή. Περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου το οποίο βοηθά στη θανάτωση των βακτηρίων. Η κολλώδης φύση του μελιού βοηθά να απομακρυνθεί η βρωμιά και προσθέτει την απαραίτητη υγρασία τόσο στο λιπαρό όσο και στο ξηρό δέρμα. Ρυθμίζει την υπερβολική λιπαρότητα. 
Η κανέλα έχει ορδές από αντιμυκητιακές ιδιότητες που μειώνουν τις λοιμώξεις του δέρματος και τα σπυράκια που προκαλούν τα βακτηρίδια. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του μπαχαρικού μειώνουν την ερυθρότητα και το οίδημα της ακμής. Το μπαχαρικό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, μειώνει τις λεπτές γραμμές και το αναζωογονεί.

Αυτές είναι οι SOS συνταγές!

Σας φιλώ,
Πανωραία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου