Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το νόστιμο και υγιεινό παστέλι με φυστικάκι Αιγίνης!

Σου αρέσει το μέλι; Σου αρέσει το φυστικάκι Αιγίνης;

Τι το συζητάμε, πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξεις αυτήν την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για παστέλι!

Πριν σου αναπτύξω την συνταγή, θα σου πω τρεις ακόμα λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάξεις στην διατροφή σου τα φυστίκια αιγίνης:




  1. Με 3 ή 4 θερμίδες το καθένα, τα φυστίκια Αιγίνης έχουν τις λιγότερες θερμίδες απ’ όλους τους ξηρούς καρπούς,
  2. Περιέχουν υψηλή ποσότητα καλίου, το οποίο βοηθάει τον οργανισμό ρίχνοντας τα επίπεδα της ορμόνης στρες κορτιζόλης, περισσότερο από κάθε άλλο ξηρό καρπό.
  3. Η κατανάλωσή τους βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, καθώς αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτοστερολών, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (β-καροτίνη, λουτεΐνη κ.ά.) 
Και τώρα που σε έπεισα πόσο superfood είναι το φυστίκι αιγίνης, πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα παστελάκια!

Υλικά

  • 250 γραμμάρια καθαρισμένα φυστίκια αιγίνης
  • 50 γραμμάρια από διάφορους ξηρούς καρπούς (εγώ είχα σουσάμι, αμύγδαλο, κάσιους)
  • 300 γραμμάρια μέλι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση

Καλύπτεις το εσωτερικό ενός ταψιού με λαδόκολλα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνεις το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο τηγάνι ανακατεύεις τα φυστίκια μαζί με το μείγμα ξηρών καρπών και ψήνεις για 3-4 λεπτά. Ρίχνεις το ζεστό μέλι πάνω από το μείγμα με τους ξηρούς καρπούς, προσθέτεις το αλάτι και ανακατεύεις. Μαγειρεύεις το μείγμα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύεις πλέον, μέχρι το μέλι να αποκτήσει ένα χρυσό-καφέ χρώμα και να απορροφηθεί πλήρως, περίπου για 10 λεπτά. Ρίχνεις το μείγμα στο ταψί και λειαίνεις την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Αφήνεις το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Αφού κρυώσει, κόβεις το παστέλι σε μπάρες.


Φτιάξτα και θα με θυμηθείς!

Σας φιλώ γλυκά,
Πανωραια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου