Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Μια βόλτα στο κέντρο, ένα τέλειο brunch (Odori Vermuteria), ένα τέλειο παγωτό (Le Greche) και ένα τέλειο wine bar (Ετερόκλητο). Εντάξει σου έχω το τέλειο πρόγραμμα!

Ανήκω σε αυτούς που δεν μένουν στο κέντρο αλλά το αγαπούν και το λαχταρούν! Δεν το βαριέμαι ποτέ και πάντα βρίσκω κάτι καινούργιο να δω και να κάνω.

Αν και συ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, σου έχω ωραίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την βόλτα σου και νομίζω θα περάσεις πολύ ωραία τη μέρα σου!

Ξεκινάς με ένα καλό πρωινό. Το λένε και οι διαιτολόγοι. Δεν ξεκινάς ποτέ τη μέρα σου χωρίς πρωινό!

Σου προτείνω λοιπόν μια βόλτα από το Odori Vermuteria Di Atene. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα περάσματα. Πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος στον πεζόδρομο που ενώνει την Πραξιτέλους με την Ευριπίδου.  Είναι ένα μαγαζί με ιταλικό αέρα που μπορείς να το απολαύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ μιας και φημίζεται για τα εκπληκτικά του κοκτέιλ. Βερμουταρία σου λέει, νομίζεις τυχαίο είναι; Σε πολλά κοκτέιλ το μαγαζιού κύριο συστατικό είναι το βερμουτάκι! Αν είσαι λάτρης του negroni, εδώ θα το ευχαριστηθείς!

Παρασύρθηκα και έπιασα τα cocktails ενώ σου  μίλαγα για brunch.. Παίρνεις τον κατάλογο και εκεί χάνεσαι. Επιλογές σε ζύμες σαν πεϊρνιλί με λαχταριστά αυγά, αυγά benedict, croque madame, pizza, burger και pasta. 

Να σημειώσω πως το φημισμένο brunch παίζει την Κυριακή. Σαφώς και τις υπόλοιπες μέρες μπορείς να απολαύσεις τέτοια πιάτα αλλά μέχρι τις δύο!

Εμείς διαλέξαμε καφεδάκι για να ανοίξει καλά το ματάκι και το συνδυάσαμε με Italian benedict με prosciutto και Croque madame.





Τώρα ναι, νιώθεις μια ωραία ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Είσαι έτοιμος για μια βολτίτσα.. Από τα ωραιότερα σημεία για να περπατήσεις είναι τα Αναφιώτικα. Μην παραμείνεις στο σημείο που είναι τα μαγαζιά και τα μεζεδοπωλεία. Ψάξε λίγο πιο πέρα, εκεί που είναι αυτά τα υπέροχα γραφικά σοκάκια που είναι λες και είσαι σε νησί..






















































Αφού ευχαριστηθείς αυτήν την υπέροχη βόλτα, νομίζω ήρθε η ώρα για ένα λαχταριστό παγωτό! Και σου έχω ένα από τα καλύτερα της Αθήνας. Ανεβαίνεις προς την Μητροπόλεως και συναντάς το Le Greche, το απόλυτο gelato!

Και μην σου πω το απόλυτα "φυσικό" παγωτό μιας και βάση του παγωτού δεν περιέχει καθόλου γαλακτωματοποιητές, τεχνητά αρώματα ή χρώματα, μαργαρίνες και τεχνητά πρόσθετα!

Η ιδιοκτήτρια του υπέροχου αυτού gelato έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Αν και υπήρξε για πολλά χρόνια καθηγήτρια μαθηματικών, τα παράτησε όλα και πήγε στην Ιταλία και σπούδασε ζαχαροπλαστική. Εκεί "έκλεψε" τα μυστικά των Ιταλών για το τέλειο παγωτό και τα έφερε στην Ελλάδα.

Αξίζει να δοκιμάσετε τις πολύ ιδιαίτερες, μοναδικές γεύσεις με highligts το φιστίκι και το μασκαρπόνε με σύκα.




Ολοκληρώνοντας την βόλτα σου, θα σου πρότεινα για σβήσιμο να πας για ένα κρασάκι στο ετερόκλητο. Αυτό το wine bar είναι ο απόλυτος οινικός προορισμός και σημείο αναφοράς για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί.


Την επιλογή για το κρασάκι την αφήνω πάνω σου!

Ελπίζω να σου έδωσα ιδέες για την επόμενη βόλτα σου.

Σε φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου