Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Μία τίμια ψαροταβέρνα στα Μελίσσια, ένα τίμιο μεζεδοπωλείο στην Νέα Ερυθραία και η καλύτερη σφολιάτα στα Εξάρχεια. Εσύ ψήνεσαι να τα μάθεις;

Αγαπάω τα τίμια μαγαζάκια και δεν χορταίνω να λέω αυτήν την λέξη όταν τα βρίσκω.

Τι σημαίνει τίμιο μαγαζί; Δεν θα αναλύσω την ερμηνεία του Μπαμπινιώτη αλλά την δική μου.
Τίμιο μαγαζάκι είναι αυτό που θα γευθείς νόστιμα, καλομαγειρεμένα με μεράκι και όρεξη πιάτα, θα ευφρανθεί η καρδιά σου και δε θα πονέσει η τσέπη σου. Οι οικονομικές δυσκολίες καλά κρατούν οπότε οι προσιτές τιμές είναι κάτι που προσμετράται πολύ θετικά!

Ας ξεκινήσουμε με ψάρι, που συνήθως το ακριβοπληρώνεις. 

Η πρόταση είναι το "Ψαροκόκαλο" στα Μελίσσια. Πρόκειται για μία γνήσια ψαροταβέρνα που αν και μακρυά από τη θάλασσα, σερβίρει ολόφρεσκο ψάρι. Ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας διαλέγει καθημερινά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και φροντίζει να σερβίρονται με τον καλύτερο τρόπο. Οι συνταγές γίνονται με μεράκι, είναι εξαιρετικά προσεγμένες και σε ικανοποιητικές ποσότητες. Όπως και οι τιμές. Ενδεικτικά θα αναφέρω πως η γαριδομακαρονάδα δεν ξεπερνάει τα 8 ευρώ και είναι υπέροχη!





Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το κριθαρότο πεσκανδρίτσας, την γαριδομακαρονάδα όπως τόνισα, την φάβα με το καραμελωμένο χταπόδι και το ριζότο με μελάνι σουπιάς (εδώ υπερισχύει η γεύση της παρμεζάνας, λιγότερο θαλασσινή γεύση).





Στα plus της ψαροταβέρνας είναι ότι στο τέλος μας κέρασαν χαλβαδάκι και χωνευτική γρανίτα λεμόνι!







Ήρθε η ώρα να πάμε στο κρέας.. Συζητιέται πολύ και όχι άδικα το νέο στέκι στην Νέα Ερυθραία και αυτό είναι το μεζεδοπωλείον  "Ο Γάκιας". Οι ιδιοκτήτες του Bronco Bar άφησαν για λίγο τα κοκτέιλς και είπαν να δοκιμάσουν μια πρόταση γεμάτη νόστιμους μεζέδες, πολύ καλά αποστάγματα και με την αίσθηση του παλιού καφενέ..





Χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι τα πολύ ωραία μεζεδάκια τα οποία όλα ετοιμάζονται την στιγμή που τα παραγγέλνεις. Όλα είναι φρέσκα και φτιαγμένα της ώρας.
Μην παραλείψεις να πάρεις τα χοιρινά μπριζολάκια - πανσετάκια, είναι ο απόλυτος μεζές όπως και η σαλάτα με ένα νόστιμο τυράκι ποτισμένο σε κρασί (δεν θυμάμαι πως το λένε).






Το μαγαζί έχει πολύ ωραία αύρα και διακόσμηση και σου δίνει την αίσθηση πως είσαι σε ένα ταβερνείο "όπως παλιά"!

Οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από τίμιες.. Μπορεί και να σκάσεις με 12 ευρώ ανά άτομο (έναν μέσο όρο σου λέω, μην το δέσεις και κόμπο!). Το προσωπικό είναι εξαιρετικά ευγενικό και εξυπηρετικό και σχεδόν πάντα μας κερνάνε και το γλυκάκι!



Τέλος, σου δίνω μια πληροφορία που πιο πολύ θα την εκτιμήσεις αν βρεθείς ξενυχτισμένος και πεινασμένος κάπου στα Εξάρχεια ή εκεί γύρω.. Εδώ θα βρεις έναν φούρνο μα τι φούρνο που δεν κλείνει ποτέ και είναι "τα Στάχυα". Δεν θα σε προδώσει ποτέ, ίσα ίσα θα σε χορτάσει και θα σε ευχαριστήσει!


'Έχει εξαιρετική σφολιάτα που θα την βρεις σε πολλές εκδοχές και διαφορετικές γεμίσεις. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την παντανόστιμη κοτόπιτα και ότι έχει τυράκι φιλαδέλφεια που εγώ αγαπώ παράφορα!

Αυτά τα λίγα και τίμια από εμένα.
Μην ξεχνάς να χαμογελάς!

Σε φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου