Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το κρύο, η παγωνιά και οι βροχές επηρεάζουν το πρόσωπό μας κάνοντάς το ξηρό και αφυδατωμένο. Οπότε μια φυσική μασκούλα είναι ότι χρειαζόμαστε για να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας και να λάμψει πάλι! Ορίστε οι σούπερ μάσκες:



  • Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού αγνό καλό μέλι, μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και τα τρία υλικά μαζί. Καθαρίστε το πρόσωπο σας και απλώστε το μείγμα με απαλές κινήσεις μασσάζ. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Αφήστε το περίπου 15-20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε τη μάασκα με χλιαρό νερό. Απλώστε μία ελαφριά υδατική κρέμα για να τελειώσετε την θεραπεία. Αυτή η μάσκα προσώπου είναι κατάλληλη για όλα τα δέρματα εκτός από τα πολύ ευαίσθητα. Συνιστάται ιδιαίτερα για ξηρό, άγριο, κουρασμένο, άτονο και θαμπό δέρμα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε μία φορά  την εβδομάδα όταν χρειάζεται.
  • Μάσκα που βοηθάει στην ενυδάτωση αλλά και στην αντιγήρανση, θα χρειαστείτε 1/4 πορτοκαλιού και το ξύσμα του, 1/4 μήλου με τη φλούδα, 1/2 ακτινίδιο καθαρισμένο, 1/4 μπανάνα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1κ.σ. μέλι και λίγη τριμμένη βρώμη όση πάρει. Χτυπήστε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα. Απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήστε την μισή ωρίτσα. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.
  • Μάσκα ιδανική για μεγαλύτερες επιδερμίδες με ξηρά δέρματα, θα χρειαστείτε: 1/2 φρέσκια μαγιά, 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη, 1 κ.γ. ταχίνι, 1κ.γ. μέλι, 1κ.γ. κονιάκ, βρώμη τριμμένη όση πάρει για να γίνει πολτός. Απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό 2 φορές την εβδομάδα. Φυλάξτε ότι περισσέψει διότι κρατάει μέχρι και 10 μέρες!
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου