Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Φτιάξτε τονωτική λοσιόν για το πρόσωπο με πορτοκάλι και γκρέιπ φρουτ! Πολύ εύκολη και απόλυτα οικονομική!

Η λοσιόν είναι ένα καλλυντικό που όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουμε στο ντουλάπι μας, Ωστόσο αυτό δεν είναι και τόσο γνωστό και πολλές από εμάς το αμελούμε.. Έχει πολλαπλή και σημαντική δράση.
Συγκεκριμένα:

  • Αφαιρεί τα υπολείμματα του γαλακτώματος, όταν αυτό έχει επιλεγεί για καθαρισμό ή ντεμακιγιάζ του δέρματος.
  • Συσφίγγει τους ανοιχτούς και διεσταλμένους πόρους και ρυθμίζει έτσι τη λιπαρότητα της επιδερμίδας, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα από μολύνσεις.
  • Η  κρέμα προσώπου απορροφάται και λειτουργεί περισσότερα ευεργετικά όταν έχουμε περάσει το πρόσωπο μας με τονωτική λοσιόν.
Δεν χρειάζεται όμως να ξοδευτείτε για να αποκτήσετε μία πολύ καλή λοσιόν. Σας έχω εγώ μία λύση που θα σας στοιχίσει ελάχιστα. Θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας μία λοσιόν από πορτοκάλι και γκρέιπ φρουτ.

Θα χρειαστείτε:

2 μιση κούπες(του γαλλικού) νερό (αν έχετε αποσταγμένο ακόμα καλύτερα)
φλούδες από ένα πορτοκάλι και από ένα γκρέιπ φρουτ.

Παρασκευή:

Πλένουμε πολύ καλά τις φλούδες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε το νερό μόνο του. Αφού το βράσουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις φλούδες. Τα αφήνουμε έτσι περίπου 2 με τρεις ώρες. Σουρώνουμε και βάζουμε κατά προτίμηση σε γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείται δυο με τρεις βδομάδες στο ψυγείο.

Το πορτοκάλι και το γκρέιπ φρουτ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Τονώνουν και ενυδατώνουν το δέρμα. Μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως κάθε άλλη λοσιόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου