Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ: ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 1896


 Το Παναθηναϊκό στάδιο άνοιξε σήμερα το πρωί στις 10.45 τις πύλες του για χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος και ταυτόχρονα παρακολουθήσαν ένα εντυπωσιακό θέαμα αναβίωσης των Α΄ σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896.

Αυτή η  σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και με την Περιφέρεια Αττικής.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης χωρίστηκε σε τρία μέρη.
Η εκκίνηση δόθηκε με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων όπου πρωταγωνιστεί η «Εστιάδα» την οποία υποδύθηκε η Νεφέλη Μαϊστράλη, σε χορογραφία και σκηνοθεσία της χορογράφου Αρτέμιδας Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση του Φίλιππα Τσαλαχούρη.
Συμμετείχαν ακόμα 40 χορεύτριες και ηθοποιοί ενώ τον ρόλο του νικητή στον πρώτο μαραθώνιο δρόμο της ιστορίας του θεσμού, του Σπύρου Λούη, υποδύθηκε ο ηθοποιός Κώστας Πιπερίδης.
Στο δεύτερο μέρος υπήρξε η εκμάθηση της χορογραφίας «Big Dance», ίσως το μεγαλύτερο χορευτικό πρόγραμμα στον κόσμο, μέρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του «Λονδίνο 2012» που θα παρουσιαστεί από το Βρετανικό Συμβούλιο ως πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η εντυπωσιακή, ολοκληρώθηκε με τον γύρο του Παναθηναϊκού Σταδίου και με ζωγραφική από τους μαθητές με θέμα την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

 



Επίσημος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Nestle και τα παιδικά δημητριακά CHEERIOS!
Στο προαύλιο του Καλλιμάρμαρου με τη φίλη μου Μαίρη, ντυμένες μελισσούλες για το promotion της Nestle!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου