Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ!!

Ακόμα και τα περίπτερα έχουν γενέθλια! Και μιας και εμένα ένα περίπτερο με μεγάλωσε, δεν θα μπορόυσα να μην αναφέρθώ στα γενέθλιά τους!Εκατόν ένα χρόνια μετά τη λειτουργία του πρώτου περιπτέρου στην Ελλάδα (σσ. το 1911 στην οδό Πανεπιστημίου), το περίπτερο παραμένει αποκλειστικά ελληνικός θεσμός, εξελιγμένος και ταυτόχρονα αναλλοίωτος, αποτελώντας ένα εμπορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό στοιχείο για τη χώρα.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, το δίκτυο μικρών σημείων λιανικής kiosky's υπό την αιγίδα της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και πολλών εταιρειών με καταναλωτικά προϊόντα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο περίπτερο, θα πραγματοποιήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου σειρά από ειδικές ενέργειες κι εκδηλώσεις.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναγνωριστεί η σημασία αυτής της εμπορικής δραστηριότητας, παράλληλα να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι για τη μεγάλη ιστορία, που έχει το μικρό αυτό σημείο πώλησης μικροπροϊόντων.

Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσεται και η έκδοση επετειακού λευκώματος με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και αναφορές σε ιστορικές περιόδους, τόσο για το περίπτερο όσο και για την ελληνική κοινωνία. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ανοικτά δρώμενα για τους καταναλωτές, σε διάφορα σημεία της Αθήνας που έχει παρουσία το δίκτυο της kiosky's και όχι μόνο.Εμείς ευχόμαστε στα περιπτεράκια πολλά πολλά χρόνια πολλά και καλή δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους περιπτέρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου