Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΤΙPS ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούω από φίλες και γνωστές ότι έχουν πρόβλημα μα την ανάπτυξη των μαλλιών τους και ότι δεν μπορούν να τα μακρύνουν με τίποτα. Καταρχάς, σε περίπτωση που παρατηρείτε αραίωση και έντονη δυσκολία ανάπτυξης, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να ελέγξει τα επίπεδα σιδήρου και της φεριτίνης, της προλακτίνης και τις ορμόνες του θυρεοειδούς.


Από κει και πέρα, εφόσον δεν υπάρχει οργανικό πρόβλημα, υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να μακρύνετε τα μαλλιά σας:




  1. Έχετε ψαλίδα; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε τότε είναι να την κόψετε! Και αν πονάτε με το κόψιμο των μαλλιών σας, κάντε την καρδιά σας πέτρα και πάρτε τα έστω τρία δάχτυλα.
  2. Φροντίστε να ενυδατώνετε τα μαλλιά σας σε κάθε λούσιμο με μάσκες και κρέμες μαλλιών. Έτσι η τρίχα θα είναι καλά ενυδατωμένη δεν θα σπάει εύκολα.
  3. Περιορίστε το πιστολάκι, το ισιωτικό μαλλιών ή το ψαλίδι για τις μπούκλες γιατί η θερμότητα που βγάζουν καταστρέφει την τρίχα σου. Τα μακριά μαλλιά πρέπει να στεγνώνουν φυσικά ή με επαγγελματικό πιστολάκι που δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 108 βαθμούς.
  4. Κάντε μάσκες με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας όπως:
  • Παίρνετε τον κρόκο ενός αυγού και τον αναμιγνύετε με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα δύο υλικά πολύ καλά. Στη συνέχεια το απλώστε στα μαλλιά που καλό θα είναι να είναι λουσμένα και ελαφρώς νωπά για να απορροφηθούν πολύ καλύτερα τα ενυδατικά συστατικά των δύο υλικών. Τυλίξτε τα μαλλιά με μια διάφανη μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα και τα αφήνετε έτσι για μια ώρα τουλάχιστον.
    Στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά μας δύο φορές προσθέτοντας και λίγο ξύδι για να φύγουν οι τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές. Η παραπάνω μάσκα θα θρέψει τα μαλλιά σας και θα το βοηθήσει να μακρύνουν γρηγορότερα. Με την συχνότερη χρήση της θα έχετε ορατά αποτελέσματα.
  • Το φανταζόσασταν ότι η πατάτα μπορεί να μακρύνει τα μαλλιά σας; Συγκεκριμένα, το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει πατάτες. Αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε το στα μαλλιά σας, στη συνέχεια λουστείτε όπως συνηθίζετε.
  • Άλλη μία πολύ καλή μάσκα είναι αυτή που έχει ως βάση το αβοκάντο και το έλαιο καρύδας. Συγκεκριμένα, ανακατεύετε 1κ.σ. μέλι, 1κ.σ. ελαιόλαδο, 1.σ. έλαιο καρύδας και μισό πολτοποιημένο αβοκάντο. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το τουλάχιστον για μισή ώρα. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, εφαρμόστε αυτή τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα.
  • Η πιο απλή μάσκα και οικονομική μάσκα που μπορείτε να κάνετε είναι αυτή με το ελαιόλαδο. Απλώστε από τη μέση και κάτω των μαλλιών σας, ελαφρώς ζεστό ελαιόλαδο και αφήστε το για όση ώρα μπορείτε. Ακόμα και όλο το βράδυ. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας πολύ καλά.
Δείτε επίσης:


ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΣΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΤΥΡΙΔΑΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ!




38 σχόλια:

  1. τα εχω δοκιμασει ολα αυτα και σας λεω πως κανουν καταπληκτικη δουλεια!!!!οχι απλα θρεφουν και ενυδατωουν τα μαλλια , αλλα γινονται πιο λαμπερα και ευπλαστα στο styling !!!! ΚΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κάτια μου!! Έτσι είναι! Εγώ κάνω πολύ συχνά την πιο απλή μάσκα με το ελαιόλαδο και πραγματικά τα μαλλιά γίνονται μεταξένια και λαμπερά! Χώρια την θρέψη που γίνεται!
      Πανωραία

      Διαγραφή
  2. ολα αυτα πετυχαινουν και στα κοντα μαλλιαα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Εννοείται πως είναι ότι πρέπει και για τα κοντά μαλλιά!!

      Διαγραφή
  3. PIOS INE O KALITEROS TROPOS NA MAKRINOUN TA MALIA MOU;;; MIPOS MPORITE NA ME SYMVOULEPSETE;; ...KAI POSO DIASTIMA PERNI GIA NA GINI AUTO;;EUXARISTW POLY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και καλή χρονιά!! Όλες οι μέθοδοι είναι πολύ καλές. Δοκίμασε όποια σε βολεύει και δες πως θα πάει. Φρόντισε μια με δυο φορές την βδομάδα να κάνεις μασκούλα.. Τώρα πόσο καιρό θα πάρει, αυτό παίζει από μαλλί σε μαλλί.. Παίζει ρόλο και η ποιότητα της τρίχας.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα!! Αυτη την μασκα με το ελαιολαδο την απλωνεις και στις ριζες η μονο στις ακρες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Μπορείς να βάλεις και στη ρίζα για καλύτερη θρέψη αλλά φρόντισε να λουστείς πολύ καλά μετά! Και τρία χέρια μη σου πω!

      Διαγραφή
  5. gia sas ime i anna-marina kai ime 13 eton,,8a i8ela na me voi8isete na makrino ta mallia mu grigora..!!1)to fisiko mu malli ine kimatistoo,,ka8e mera ta kano me t0 isiomatiko giati to fisiko mu den mu aresh,,2)agorasa mia maska gia ta mallia mu apo to komotirioo thn xrisimopoiisa gia 2 mines mexri na lipsh i maska alla den eginee TIPOTAA ti mp0roo na kano???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Άννα Μαρίνα! Πρώτα απ'όλα καλό είναι να περιορίσεις κατά πολύ το ισιωτικό! Κάνει πολύ κακό στην τρίχα η συχνή χρήση. Δεύτερον, όσο μπορείς ακολούθησε τις συμβουλές που δίνω στο άρθρο και κάνει μάσκες μία με δύο φορές τη βδομάδα. Τέλος πολύ βασικό είναι η διατροφή! Φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με ψάρια, πουλερικά, αυγά, φασόλια και να πίνεις πολύ γάλα!
      Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.. Μην ξεχάσεις να κόψεις το ισιωτικό. Είμαι σίγουρη πως τα μαλλάκια σου είναι πολύ ωραία! Βάλε λίγο αφρό και στέγνωσέ τα με το πιστολάκι ανάποδα για να σου δώσει όγκο!

      Αυτά από εμένα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  6. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τις φυσικές μάσκες τις φτιάχνουμε μια φορά και τα βάζουμε στα μαλλιά μας μέχρι να τελειώσει ή πρέπει να φτιάχνουμε μάσκες κάθε μέρα; Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Καλό είναι να φτιάχνεις κάθε φορά μία μικρή ποσότητα που θα την καταναλώσεις εκείνη τι στιγμή. Οι φυσικές μάσκες βασίζονται σε φυσικά υλικά που δεν κρατάνε και ειδικά τώρα με τη ζέστη!

      Διαγραφή
    2. οκ ευχαριστώ πολύ! :)

      Διαγραφή
  7. Sas efxaristww pollh kiria panoraia...
    Anna-Marina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. signomii pu 8a sas to poo alla iste LAFAZANISAAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να λες συγγνώμη! Απλά έχω μια απορία.. Τι εννοείς όταν λες λαφαζάνισα; Δεν το έπιασα το comment!

      Διαγραφή
    2. λαφαζανισα ειναι οταν καπιος/πια (κοροιδευει)καποιον αλλον λεγοντας ,,βλακειες.. που δεν ισχυουν!κυρια ΠΑΝΟΡΑΙΑ ΕΙΣΤΕ ΛΑΦΑΖΑΝΙΣΑΑ????

      Διαγραφή
    3. Τώρα κατάλαβα.. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του οπότε σεβαστή!

      Διαγραφή
  9. gia sas mporite na mu pite ena tropo gia na min frizaroun ta isia malia ekso stin igrasia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Πολύ βασικό για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σου είναι να τα κρατάς ενυδατωμένα. Μία καλή λύση είναι να βάζεις μαλακτική κρέμα που δεν θέλει ξέβγαλμα, πριν να βγεις έξω. Επιπλέον, μείωσε όσο γίνεται περισσότερο το μπιστολάκι και τα ψαλίδια ισιώματος -οι υψηλές θερμοκρασίες τους είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να εξαλείψεις την υγρασία που έχει η τρίχα.

      Διαγραφή
  10. gia sas imee i thekla kai tha ithelaa na me vohthisete na makrinoun ta mallia mou to polli se 1-2 mines.......Sas efxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Θέκλα μου! Διάβασε πολύ καλά το άρθρο και ακολούθησε τις οδηγίες. Επιπλέον, φρόντιζε να κάνεις μάσκες συχνά αλλά και να λούζεσαι συχνά. Τέλος πολύ βασικό είναι να προσέξεις τη διατροφή σου. Συγκεκριμένα φρόντισε να συμπεριλάβεις στο φαγητό σου: λαχανικά , σπανάκι , θαλασσινά , συκώτι , όσπρια , σύκα , τυριά , ψάρια , καρύδια , γάλα , αυγά , φρούτα , μαλάκια , κρέας , μανιτάρια , φύτρο δημητριακών , μη αποφλοιωμένα δημητριακά, οι ξηρούς καρπούς και γενικά ότι έχει βιταμίνη C και Α.

      Διαγραφή
    2. και με το καστορέλαιο μακραίνουν! Έτσι δεν ειναι;

      Διαγραφή
    3. Γεια σου και πάλι!! Το καστορέλαιο γνωρίζω πως κάνει πολύ καλό στα φρύδια και στις βλεφαρίδες μιας και τα ενυδατώνει πολύ καλά και βοηθάνε τις τρίχες να πυκνώσουν. Σίγουρα κάνει πολύ καλό και στα μαλλιά για τους ίδιους λόγους. Μπορείς να το δοκιμάσεις σαν μάσκα απλώνοντας μικρή ποσότητα στα μαλλιά σου και αφήνοντάς τα έτσι για λίγες ώρες. Δεν ξέρω αν βοηθάει τόσο στο μάκρος αλλά σίγουρα συνδυαστικά και με διατροφή κτλ, παίζει και αυτό το ρόλο του.

      Διαγραφή
  11. kaii peripou poso diastima inee gia na makrinoun ta mallia???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Αυτό δεν είναι προκαθορισμένο και είναι διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο μιας και είναι ανάλογο πολλών παραγόντων. Κάθε μήνα μακραίνουν τα μαλλιά μας. Το πόσο θα μακρύνουν όμως δεν μπορώ να το ξέρω!

      Διαγραφή
  12. gia sas tha ithela na me voithisetee se kati,,ti mporo na kano gia na ine ta mallia mou pantaaa ishiaa kai na exii kai ligii mpoyklaa apo piso??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα!! Τι εννοείς να είναι πάντα ίσια; Τα μαλλιά σου να φανταστώ πως είναι σγουρά; Για να γίνουν ίσια, υπάρχουν θεραπείες τύπου ισιωτικές αλλά νομίζω δεν κρατάνε και για πάντα. Τώρα για την λίγη μπούκλα που λες, δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Εκτός και αν κάθε φορά τα φτιάχνεις ελαφρά στις άκρες. Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον επαγγελματία κομμωτή μιας και δεν είμαι ειδική. Αλλά έχω την εντύπωση πως αυτό ακριβώς που ζητάς δεν γίνεται.

      Διαγραφή
  13. καλησπέρα!..Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος φυσικός τρόπος να ισιώσουν τα μαλλια μου? δηλαδή χωρις ισιωτικη η πιστολακι; για σπαστα μαλλια..
    ευχαριστωω :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου!! Ρίξε μια ματιά εδώ στο αγαπημένο site http://www.beautetinkyriaki.gr :
      http://www.beautetinkyriaki.gr/2011/11/fusiki-isiwtiki-maska-malliwn/

      Διαγραφή
  14. εχω ενα πολυ σοβαρο προβλημα τα μαλλια μου ηταν μεχρι την μεση μου ομως τωρα τα εκοψα και δεν μου αρεσουν καθολου πως μπορω να τα μακρινο παρα πολυ γρηγορα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η τριχα μου ειναι λεπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Καταρχάς μην πανικοβάλλεσαι! Μαλλιά είναι και ξαναμακρύνουν! Δεν χάθηκε και ο κόσμος.. Το αν θα μακρύνουν γρήγορα είναι και θέμα μαλλιού. Κάποια μακραίνουν πολύ εύκολα ενώ άλλα πιο αργά. Λοιπόν η άποψη μου να ακολουθείς τις μασκούλες που αναφέρω παραπάνω και να προσέξεις τη διατροφή σου. Φρόντισε να την εμπλουτίσεις με τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα omega 3 και omega 6, βιταμίνη C και Β-καροτίνη που προστατεύουν τα μαλλιά σας και συμβάλλουν στα να μακρύνουν πιο γρήγορα. Τέτοιες τροφές είναι τα εσπεριδοειδή και τα καρότα.

      Διαγραφή
  16. Σας ευχαριστω παρα πολυ!!! εχετε πολλες γνωσεις. λιγο πιο πανω αναφερετσε στο λαδι ποση πρεπει να ειναι η ποσοτητα για να μην γινουν τα μαλλια μου πολλη λιπαρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και πάλι! Έτσι κ αλλιώς τα μαλλιά σου θα λαδώσουν αρκετά οπότε πρέπει να λουστείς πολύ καλά μετά τη μάσκα. Από κει και πέρα, βάλε μία μικρή ποσότητα λαδιού στα χέρια σου, τρίψτα να ζεσταθεί το λάδι και άλειψε το στα μαλλιά σου να πάει παντού. Αν δεν φτάσει, βάλε πάλι. Δεν χρειάζεται να "ποτίσει" το μαλλί αλλά ίσα να λαδώσει.

      Διαγραφή
  17. Γειά σας ,
    έχω ακούσει ότι αν κάνεις στις ρίζες των μαλλιών σου μασάζ με ελαιόλαδο για τέσσερα λεπτά τότε θα μακρινουν πιο γρήγορα αληθεύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΑΦΝΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμένα δεν με βολεύει καμία μέθοδος τι να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή