Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ!

Η μαμά μου είχε την φαεινή να φτιάξει κουλουράκια Θεσσαλονίκης.. Και λέω φαεινή γιατί η ιδέα της δεν μας βγήκε καθόλου σε καλό μιας και μας χάλασε όλη τη διατροφή και εξαφανίσαμε μέχρι και το τελευταίο κουλουράκι που είχε φτιάξει! Τόσο ωραία ήταν.. Και δεν ήταν μόνο ωραία, είναι και εύκολα! Από την μία λες, πόσο κλασικό το κουλούρι και από την άλλη πόσο ωραίο και λαχταριστό είναι! Το τρως απλά με λίγο τυρί και έχεις κάνει το καλύτερο πρωινό του κόσμου! Πάμε να δούμε την συνταγή της μαμάς Αννούλας!



Θα χρειαστείτε:
  • 500 - 600 γρ. αλεύρι όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει το χέρι μας
  • 100 γρ. νερό χλιαρό
  • 70 γρ. ζάχαρη (η κανονική συνταγή λέει 100 αλλά εμείς βάλαμε λιγότερο)
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μπόλικο σουσάμι
Διαδικασία:

Ανακατεύουμε στο χλιαρό και όχι καυτό νερό την μαγιά, τη ζάχαρη και τα διαλύουμε. Στην πορεία προσθέτουμε το αλάτι και εφόσον διαλυθεί και αυτό προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε το ζυμαράκι μας και προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στο χέρι μας. Στην πορεία το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Αφού ξεκουραστεί, συνεχίζουμε φτιάχνοντας τα κουλούρια σε ροδέλες. Βουτάμε το κάθε κουλουράκι σε λίγο νερό και στην πορεία το περνάμε από σουσάμι για να κολλήσει καλά! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 25 λεπτά(αναλόγως τον φούρνο, να ροδίσουν καλά).







Πως σας φαίνονται τα  κουλουράκια;; Μα δεν είναι λαχταριστά;

Ελπίζω να σας εμπνεύσει η συνταγή της μαμάς!
Σας φιλώ,
Πανωραία

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω κατι για τα κουλουρια.μηπως τα υλικα δεν ειναι ολα?δεν εχει λαδι και το νερο ειναι λιγο και βγαινει σκληρο και δεν γινεται καν ενα ομοιομορφο ζυμαρι.μηπως κατι ειναι λαθος τελικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Λάδι δεν έχει. Πολλές φορές παίζει ρόλο και το αλεύρι. Αλλά από κει και πέρα εφόσον το ζυμάρι ήταν πολύ σκληρό έπρεπε να προσθέσεις κι άλλο νεράκι. Και η συνταγή γράφει μέχρι να μην κολλάει το χέρι μας. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας. Τώρα όσον αφορά για την αναλογία, θα το ψάξω και θα σου πω!

      Διαγραφή