Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Peeling και μάσκες για να προστατέψετε τα χέρια σας από το κρύο!

Το κρύο πλέον είναι δεδομένο!! Ο καθένας προσπαθεί με τον τρόπο του να ζεσταθεί! Ας μην αναλύσουμε τους τρόπους μιας και η κατάσταση μας έχει κάνει να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά και πάνω απ'όλα οικονομικά μέσα! Το κρύο όμως και η παγωνιά πέρα από το γεγονός πως κάνει το κορμάκι μας να κρυώνει, έχει σημαντικές συνέπειες και στην επιδερμίδα των χεριών μας! Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατά τη διάρκεια του χειμώνα ταλαιπωρούνται από την αφυδατωμένη επιδερμίδα των χεριών τους.  Τα χέρια είναι από τα πρώτα σημεία που επηρεάζονται μιας και είναι αρκετά εκτεθειμένα με αποτέλεσμα να φαίνονται άγρια και ξερά, ή ακόμα και πληγωμένα μιας και ανοίγουν από το κρύο..  Γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να τα παραμελήσουμε αλλά να τα περιποιηθούμε λίγο παραπάνω.. Μην ξεχνάτε ότι όλες αυτές οι συνέπειες συντελούν και στην πρόωρη γήρανση του δέρματος οπότε καλό είναι να προσέχουμε διπλά!


Ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσετε με ένα καλό peeling που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αλλά και τα σκληρά σημεία των χεριών σας. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι ειδικό μιας ένα από τα καλύτερα peeling που μπορείτε να κάνετε είναι από ελαιόλαδο και ζάχαρη.  Ανακατέψτε λίγες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή αμυγδαλέλαιο αν διαθέτετε) με λίγη ζάχαρη και αρχίστε να τρίβετε τα χέρια σας καλά μεταξύ τους. Κάντε μασάζ στο ένα με το άλλο για περίπου πέντε λεπτά και στην πορεία ξεπλύνετέ τα πολύ καλά. Πραγματικά θα νιώσετε ότι έχετε χέρια από βελούδο!

Τώρα είναι η ώρα για μια καλή μασκούλα η οποία με τη σειρά της θα ενυδατώσει τέλεια την επιδερμίδα σας. Μπορείτε να διαλέξετε μία από τις παρακάτω:
  • Ανακατέψτε ένα αβοκάντο, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι σε ένα μπολ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάλτε την μάσκα στα χέρια και αφήστε την για μισή ώρα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Το κόλπο με τη βαζελίνη το ξέρετε; Δουλεύει πάντα! Απλώστε βαζελίνη στα χέρια σας και βάλτε τα γαντάκια σας για αρκετές ώρες. Μια καλή ιδέα είναι να κοιμηθείτε με αυτά ώστε
    όλο το βράδυ να "δουλεύει" η βαζελίνη στα χέρια σας. Το πρωί θα ανταμειφθείτε από το αποτέλεσμα!
  • Σε περίπτωση που δεν θέλετε να βάλετε βαζελίνη, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με ελαιόλαδο ή με baby oil!
  • Ιδανικές κρέμες για σκασίματα χεριών είναι και οι αγαπημένες κηραλοιφές. Έχουμε φτιάξει τέτοιες κρεμούλες εδώ και εδώ οπότε αν θέλετε να τις δοκιμάσετε, μην διστάσετε να φτιάξετε! Είναι ιδανικές για την ξηροδερμία και όχι μόνο των χεριών!


Αυτά τα μυστικά θα κρατήσουν τα χεράκια σας ενυδατωμένα και προστατευμένα από το κρύο. Μην ξεχνάτε μία με δύο φορές την εβδομάδα να αφιερώνετε λίγο χρόνο για την περιποίηση των χεριών σας. Ολοκληρώνοντας, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά κρέμα χεριών. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε μιας και υπάρχουν πολύ οικονομικές που κάνουν εξαιρετική δουλειά!


Σας φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου